2159 poze   26218 vizite

afinarea gradinii

Pentru a avea o gradina afanata si usor de lucrat nu este nevoie sa o sapam cu cazmaua ci doar sa o intretinem cu o unealta de taiat buruieni si de afanat solul pe o adancime de 5-7 cm.
Dupa ce zapada s-a topit afanam solul superficial si semanam pe jumatate de teren mustar, rapita si alte plante verzi.
Legumele se vor planta sau semana la sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai. Se planteaza cartofii in mici rigole si le acoperim cu un strat gros de paie. La fel si legumele din rasad care se planteaza in cuiburi si pe care le acoperim cu un strat de paie.


In momentul cand cartofii si legumele au crescut le acoperim periodic cu un strat de mulci rezultat din plantele semanate in primavara, devreme si pe care le taiem cu secera. In aceste conditii nu avem nevoie de plivit, irigat sau prasit. Plantele vor arata sanatoase si frumoase, iar recolta va fi pe masura si va fi adunata fara efort. Legumele vor fi netede, suculente, mari si foarte gustoase.

Agricultura naturala schimba complet atitudinea noastra fata de pamant si vom avea totdeauna suprize placute.Usturoiul este utilizat in tratamentul semintelor de legume contra bolilor.


Usturoiul (Allium sativum) se foloseste sub forma de infuzie sau macerat (nediluate) din bulbili tocati, impotriva bolilor criptogamice (bacteriene) si a caderii tinerelor plante (topirii).
Tratamentul cu preparate pe baza de usturoi se face la samanta si, in caz de atac, direct la plante.O metoda pentru a uda plantele este cea a fitilului.
Un fir subtire de bumbac sau o ata de canepa, trage apa din recipient la planta prin actinea de capilaritate. Ca si recipient, putem folosi sticlele, vasele, pet-urile si galetile din gospodarie.
De exemplu, umplem o galeata cu apa si o punem pe un scaun. Grupul de plante pe care dorim sa le udam le asezam in jurul scaunului. Apoi taiem firele de ata suficient de lungi pentru a ajunge la radacina plantelor din ghivece. De aici, ducem firele de ata la galeata si fixam celelalte capete in apa din galeata. Cand solul din ghivece se usca, forta capilara trage apa prin firele de ata din galeata si plantele sunt udate.Ceaiul din gunoi de pasare se recomanda pentru multe specii de legume.
De o galeata se leaga un saculet (ciorap de dama) care se umple cu ½ kilograme de gainat uscat de pasare, peste care se toarna apa fierbinte si se lasa la infuzat un interval ceva mai lung de timp (1-2 zile). Se face apoi o dilutie dintr-un litru de ceai si 10 litri apa dupa care se aplica cu stropitoarea la radacinile plantelor de rosii, vinete, ardei, flori, etc. Nu este indicat sa ajunga solutia din ceai pe frunze sau pe fructele ajunse la maturitate. Se va spala bine pe maini, dupa tratament. In general plantele tinere de legume si flori se dezvolta cel mai bine cand stropim solul cu solutia respectiva.
Ceaiul din gunoi de pasare este ideal pentru majoritatea speciilor horticole (legume, flori, pomi, arbusti si vie), favorizand foarte mult formarea mugurilor florali, dar si obtinerea de fructe mari si sanatoase, datorita continutui bogat in azot fosfor si potasiu.Pentru a realiza un pat cald, putem folosi orice fel de gunoi de grajd amestecat cu paie.
Ideal ar fi sa folosim gunoi de cal proaspat, luat direct de sub animale. Gunoiul adus, se amesteca cu furca bine intr-o gramada sub forma de piramida. Dupa trei zile se reface gramada, alaturat, luand gunoiul de deasupra si pus jos. Se repata procedeul dupa sase zile si daca este vreme uscata se va adauga apa. In a noua zi se ia gunoiul de grajd si se pune in locul unde va fi amplasata rasadnita, in mai multe straturi, tasandu-se cu furca. Cand se seamna legumele mai devreme, in luna februaria, inaltimea patului cald va fi de 1 metru, iar daca se seamana plantele mai tarziu, inaltimea patului cald va fi de 60 cm. Peste patul cald se va aseza tocul de la rasadnita ce se lasa descoperit pentru ventilatie. Dupa doua-trei zile se pune amestecul de pamant, care trebuie sa fie putin umed. Temperatura in rasadnita va fi reglata prin inchiderea si deschiderea ferestrelor.
Patul cald va furniza caldura plantelor, pana cand soarele de primavara va prelua controlul. Pe patul cald se pot semana legume si de-a lungul verii, iar toamna, acesta se va desface si se va folosi ca ingrasamant natural in gradina de legume.Cenușa obținută în urma arderii lemnelor poate fi utilizată ca îngrășământ natural pentru solul din grădină, întrucât conține o mulțime de substanțe hrănitoare care pot completa carențele de vitamine și minerale. Cenușa este o sursă excelentă de calciu, potasiu, fosfor și, deoarece este alcalină, poate fi folosită pentru a echilibra nivelul de aciditate din sol.


Cea mai bună cenușă pentru solul din grădină este cea obținută în urma arderii lemnului natural
Bucățile de lemn vopsit, care v-au rămas după ce ați schimbat vechiul gard sau alte produse de lemn care au fost lăcuite și vopsite pot fi arse, dar cenușa obținută nu este benefică pentru sol, deoarece conține substanțe chimice care pot afecta creșterea plantelor. Atenție! Chiar și cenușa rezultată în urma arderii cărbunilor pentru grătar poate avea efecte nocive asupra plantelor, de aceea specialiștii spun că nu ar trebui să o aruncați la întâmplare pe pământ.
Pentru a avea o cantitate suficient de mare de cenușă pentru fertilizarea solului, este bine să o colectați în timpul iernii. Specialiștii spun că cel mai bun recipient pentru depozitarea cenușii este unul din metal.
Cenușa se împrăștie primăvara


Perioada propice pentru utilizarea cenușii în gradina este primăvara, înainte de plantarea legumelor sau a florilor, pentru ca substanțele nutritive să aibă timp să fie absorbite de sol. Experții spun că împrăștierea cenușii pe pământul din grădină ar trebui realizată într-o zi în care nu se anunță ploi, întrucât apa de ploaie spală cenușa, iar eforturile de a fertiliza solul sunt în zadar.
Cenușa poate fi un ingredient prețios și în grămada de compost din grădină, întrucât contribuie la reglarea pH-ului acestuia, în special dacă ați adăugat o cantitate ridicată de ingrediente acide (precum resturile de fructe). Pentru a obține efectul scontat, nu este nevoie să adăugați o cantitate mare de cenușă ci trebuie să presărați un strat fin din când în când pentru a îmbogăți grămada de compost.
În plus, fiind alcalină, cenușa poate înlocui cu succes varul stins sau nestins, pe care îl foloseați în mod normal la corectarea solului acid din grădină. Este recomandată în special cenușa obținută din arderea lemnului de esență tare, întrucât veți obține o cantitate generoasă, iar conținutul de substanțe hrănitoare va fi ridicat. Cenușa poate fi aplicată pe solurile testate în prealabil – unde există un deficit de potasiu sau care au o aciditate prea mare pentru plantele pe care intenționați să le cultivați. Reluați testarea la circa 3 luni de la aplicare, pentru a vedea daca ați obținut efectul scontat.
Atenție! Evitați să împrăștiați cenușa peste semințele care germinează! Specialiștii spun că este important să evitați împrăștierea cenușii peste semințele care germinează sau peste cele care abia au răsărit, deoarece potasiul conținut de cenușă poate provoca arderea plantei. Cenușa se presară în jurul bazei plantelor. Pe lângă faptul că acționează ca un îngrășământ natural, cenușa va proteja plantele de atacul dăunătorilor, în special de cel al larvelor care rod rădăcinile.
Ce plante adoră cenușa
Plantele care preferă solurile alcaline (pH 7,5-8) sunt cele care vor reacționa cel mai bine la fertilizarea cu cenușă. Puteți folosi cu încredere cenușa pentru culturile de rucola, lavandă, broccoli, anghinare, rozmarin, roșii, legume rădăcinoase, leguminoase și legume verzi. Cu toate acestea, există plante care nu tolerează acest tip de îngrășământ. Este vorba de plantele care preferă solurile acide (pH 4,5-6) și care riscă să se îmbolnăvească sau să se dezvolte insuficient dacă folosiți cenușa pentru fertilizarea solului. Spre exemplu, cartofii vor avea de câștigat dacă adăugați în cuib chiar și circa 100 grame de cenușă, în timp ce varza, de pildă, se va mulțumi cu o cantitate mult mai mica (10 grame). De asemenea, rețineți că, presărată la nivelul solului, cenușa va ține la distanță dăunători precum melcii și limacșii, care ar putea să se înfrupte din frunzele de varză.
Cenușa le va prii și tufelor de zmeur și căpșunilor. În cazul lor, presărați doar la suprafața solului o cantitate generoasă de cenușă (circa 100 gr per plantă), iar plantele vor fi ferite de problemele cauzate de dăunători. De asemenea, este esențial să o păstrați pe suprafețe ori în recipiente bine uscate, cât mai departe de umezeală, ploi etc. care riscă sa o secătuiască de potasiu și alți nutrienți valoroși.


Pune cenușa direct in sol
Înainte de a folosi cenușa în grădină, este indicat să aflați ce tip de sol aveți. Măsurarea pH-ului vă va oferi un răspuns în acest sens. Cel mai sigur mod de aflare a pH-ului solului este să luați o mostră din sol și să o trimiteți la un laborator. Specialiștii recomandă să luați probe din mai multe zone ale grădinii, întrucât pH-ul poate să difere.Cele mai bune îngrășăminte nu costă o avere. Ele pot fi obținute din plante recunoscute pentru că pot oferi culturii de legume nutrienții de care aceasta are nevoie, explică Marin Dumbravă, fondatorul fermei ecologice BioDumbrava din comuna Joița, județul Giurgiu.
Cultivarea de plante în sistem ecologic presupune anumite restricții în ceea ce privește utilizarea erbicidelor, pesticidelor și îngrășămintelor. Toate aceste substanțe ce pot fi cumpărate din comerț trebuie să fie avizate pentru a fi utilizate în cultură ecologică. Cu toate acestea prețul acetor produse nu este deloc unul mic, tocmai de aceea cei mai mulți dintre legumicultorii din zona ecologică aleg să facă diverse soluții pe baza de plante care să ajute la buna dezvoltare a plantelor de cultură și să înlocuiască îngrăsămintele chimice.
Soluțiile bio la îndemâna legumicultorilor sunt multiple. În afara fertilizării cu gunoi de grajd, fermierii fac diverse combinații de plante: tătăneasă, coada calului, dar și usturoi sau ceapă pentru a le oferi plantelor elementele nutritive de care au nevoie. Maceratele pot fi făcute din tulpină, rădăcină, funze și flori, fiecare porțiune din plantă este importantă pentru a asigura necesarul de elemente nutritive pentru legume.


Maceratele – veritabile îngrășăminte organice
Marin Dumbravă, un cunoscut legumicultor din comuna Joița, județul Giurgiu a realizat pentru Agrointeligența un top al plantelor pe care le utilizează pentru a asigura culturilor sale necesarul de azot, fosfor, dar și calciu sau magneziu.


”În ceea ce privește combaterea buruienilor, în afară de sapă și smulgerea lor manuală, altceva nu folosesc. Nu apelez nici măcar la substanțele de pe piață care sunt avizate de Organismul de Inspecție și Verificare pentru a fi utilizate în cultura ecologică. Pentru a ajuta planta să se dezvolte armonios sunt diverse soluții din plante, macerate de plante ce pot fi utilizate pentru pulverizare fie înainte de plantare, la plantare sau în timpul perioadei de vegetație. Maceratele din plante le folosesc încă din 2006 când m-am apucat de agricultura ecologică. Aici intră maceratul de urzică, tătăneasă, coada calului, gălbenele sau ceapă și usturoi”, a declarat pentru Agrointeligența Marin Dumbravă, fondatorul fermei ecologice Biodumbrava – www.biodumbrava.ro
1.Maceratul de urzică- fetilizant bogat în azot și fier
Poate cel mai cunoscut, dar și cel mai utilizat macerat în agricultura ecologică este cel obținut din urzică. Acest macerat presupune o perioadă mai lungă de timp, dar la final obții atât un fertilizant excepțional, cât și un produs pentru combaterea buruienilor și dăunătorilor.
”Maceratul de urzică este foarte bun, eu îl folosesc de când m-am apucat de agricultură ecologică pentru că este bogat în azot și fier. Este adevărat că dacă nu ai timp să aștepți până se obține un macerat de urzică numai bun de utilizat, poți tăia urzici și le poți lăsa pe sol, însă eficiența în cel de-al doilea caz este destul de scăzută. Pentru maceratul de urzică ai nevoie de un recipient din plastic în care pui urzici până la jumătate, după care completezi cu apă. De obicei raportul este de 10 kilograme de plante la 100 litri de apă. Maceratul de urzică va fi gata în câteva zile, dar trebuie să ai grijă să amesteci din când, în când în recipient și trebuie să te asiguri că maceratul beneficiază de destul de mult oxigen pentru a fermenta. Îți poți da seama când este gata de utilizare, atunci când mirosul degajat este greu de suportat. Maceratul de urzică aduce o cantitate însemnată de azot și alte elemente minerale, iar legumele se vor dezvolta armonios. Aceast îngrășământ natural ce conține o cantitate însemnată de azot nu este tolerat de culturile de mazăre, fasole, usturoi și ceapă”, a explicat producătorul de legume bio.
2.Macerat de tătăneasă – fertilizant bogat în potasiu
Maceratul obținut din frunzele de tătăneasă se folosește ca îngrășământ lichid, pentru culturile de legume. De obicei acest tip de îngrășământ verde este indicat pentru legumele iubitoare de potasiu, însă tătăneasa ajută grădina și prin adăugarea în sol a unor minerale precum calciu, fier, azot, magneziu sau fosfatul.


”Tătăneasa este o altă plantă pe care o folosesc pentru a-mi face fertilizanți. Această plantă este extrem de utilă mai ales datorită conținutului ridicat de potasiu. Maceratul de tătăneasă se prepară după aceași metodă ca cel de urzică, numai că procesul de fermentare în cazul acestei plante durează mai mult, în jur de 4-5 săptămâni. Maceratul de tătăneasă nu se administrează nediluat, ci soluția obținută se strecoară și la 1/3 cană de soluție se adugă 4 cani de apă. Soluția poate fi utilizată pentru a stropi frunzele sau pământul din jurul plantelor de cultură. Acest îngrășământ este recomandat a fi aplicat în culturile de tomate, vărzoase, castraveți, ceapă, salată sau țelină”, recomandă fermierul.


3.Macerat din coada calului – tonic pentru plante
Maceratul din coada calului aduce un aport însemnat de siliciu în plantă, fiind extrem de eficient și pentru combaterea dunătorilor, dar și a bolilor.
”Maceratul obținut din coada calului poate fi folosit atât pe post de îngrășământ verde, dar și pe post de insecticid. Datorită compușilor activi din plantă, extractul de coada calului acționează ca un veritabil tonic pentru plantele de cultură, acesta pornesc mai repede în vegetație și frunctifică mult mai repede. De asemenea, protejează planta de atacul unor boli sau a unor dunători. Maceratul de coada calului se prepară din 1 kilogram de plantă proaspătă și 10 litri de apă ce se lasă la macerat 1-3 săptămâni, în funcție de temperatura de afară. În general, fermentația este încheiată atunci când lichidul nu mai prezintă pe suprafața lui bule de aer. Îngrășământul verde se folosește în soluție diluată de 1:10”, a explicat producătorul de legume bio, cum se face un macerat corect din coada calului.
4-5.Macerat din ceapă sau din usturoi
Un macerat ceva mai costisitor este cel din ceapă și usturoi, dar dacă ai în grădină aceste plante sau nu ai reușit să vinzi la piață întreaga cantitate, nu trebuie să arunci legăturile de ceapă sau de usturoi ofilite – acestea pot fi folosite ca veritabile îngrășaminte pentru celelalte plante de cultură datorită microelementelor pe care le conțin.


”Ceapa și usturoiul ce nu mai pot fi vândute sau folosite la bucătărie se pot transforma în îngrășăminte pentru alte plante de cultură. Bogate în substanțe minerale, aceste legume pot ajuta alte plante în procesul de dezvoltare și te pot ajuta să obții producții bune, doar prin folosirea acestei soluții pe bază de ceapă și usturoi. Varianta de preparare diferă, fie poți face un macerat, dar care durează ca și timp, fie poți pune peste ceapă sau usturoi apă clocotită și cu soluția rezultată poți face stropiri în grădină sau solar”, a explicat Marin Dumbravă.
Foto: realfoods.ro



Albumul selectat contine subalbume care pot fi accesate din lista de albume din partea stanga.







Comentarii album • 12
phany 12 aprilie 2023  
 generale din România au loc la fiecare patru ani, când se aleg membrii Parlamentului din Camera Deputaților și Senat. Mandatul aAlegerilecestora durează patru ani.
Candidații, aleși printr-un sistem de liste proporționale, sunt în competiție pentru unul din cele 345 de locuri din Camera Deputaților (un deputat la 70.000 locuitori) și 140 în Senat (un senator la 160.000 locuitori). Odată cu referendumul constituțional din perioada 18-19 octombrie 2003 s-a pus și problema introducerii votului uninominal, însă Comisia Electorală a respins propunerile pentru introducerea acestei proceduri în februarie 2004. Conform aceluiași referendum alegerile prezidențiale au fost decalate, astfel că durata unui mandat de președinte este acum de cinci ani, spre deosebire de cel al unui parlamentar, care este limitată la patru ani.
România are o formă de organizare și de conducere politică a societății bazată pe principiul exercitării puterii de către popor. Statul român se organizează potrivit principiului separației și echilibrului puterilor – legislativă, executivă și judecătorească – în cadrul democrației constituționale. (Art 1 Constituția României)
Desfășurare[modificare | modificare sursă]
Înainte de începerea fiecărui mandat parlamentar trebuie să aibă loc alegeri generale. De vreme ce durata unui mandat parlamentar este de patru ani, alegerile pentru Camera Deputaților și pentru Senat se desfășoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului. Cei patru ani încep de la prima întrunire a Parlamentului, la convocarea președintelui. Data alegerilor se află la discreția prim-ministrului.
Organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, chiar când nu întrunesc în alegeri numărul de voturi pentru a fi reprezentate în Parlament, au totuși dreptul la câte un loc de deputat, putând fi reprezentate de o singură organizație.
Din 1990 încoace, toate alegerile generale s-au ținut duminica: o dată în mai, o dată în septembrie și de două ori în noiembrie.
Pragul electoral al partidelor este de 5 % din voturi. În 2004, numărul de mandate va scădea cu 5%, datorită scăderii numărului de locuitori. Comisia electorală a stabilit durata campaniei electorale la 30 de zile.
Eligibilitate[modificare | modificare sursă]
Oricine este cetățean român, are domiciliul stabil în România și a împlinit până în ziua alegerilor inclusiv vârsta de 23 de ani pentru Camera Deputaților sau respectiv 33 de ani pentru Senat, poate deveni membru al Parlamentului României. Excepție fac debilii și alienații mintali puși sub interdicție precum și persoanele condamnate care prin hotărâre judecătorească definitivă și-au pierdut drepturile electorale. Cetățenii români din străinătate sunt și ei eligibili.
Legislație[modificare | modificare sursă]
Legea electorală din România a fost criticată pentru faptul că împiedică micile formațiuni să se înregistreze ca partide politice, prin impunerea strângerii unui minim de 200.000 de semnături.[1][2] De asemenea, marile partide au fost acuzate de fraude uriașe în procesul electoral premergător alegerilor parlamentare programate, criticii susținând că formațiunile politice de calibru din România au sute de mii de semnături false pe listele de adeziuni obligatorii prin lege.[3]
Sistem[modificare | modificare sursă]
Se folosește un sistem de reprezentare proporțională. De exemplu, un partid cu 20 % din voturi la nivel național va primi 20 % din locurile din Parlament. Totuși, în urma redistribuirii voturilor acordate partidelor care nu trec de pragul electoral, numărul de mandate acordate partidelor parlamentare poate deveni mai mare decât scorul electoral obținut. În cazul în care un partid deține majoritatea absolută, acesta își numește propriul cabinet. În cazul în care nici un partid nu întrunește jumătate din numărul total de voturi, de obicei se formează un guvern de coaliție, astfel încât partidele din coaliție să aibă împreună mai mult de jumătate din numărul de parlamentari. Este posibil însă și ca partidul cu cele mai multe locuri în parlament să formeze un guvern minoritar.
La 22 mai 2012, Camera Deputaților a adoptat legea electorală, fiind eliminat pragul electoral.[4]
Societate[modificare | modificare sursă]
Ca în orice societate democratică, preferințele de vot ale electoratului se pot schimba în decursul timpului. La alegerile trecute de obicei a existat un partid care a obținut o victorie clară. Partidul Social Democrat (PSD) a obținut patru astfel de victorii, în 1990, 1992, 2000 și respectiv 2016, întrerupt fiind de Convenția Democrată Română (CDR) în 1996.
În 2004, au fost alegeri câștigate de Alianța D.A. PNL-PD, președinte al României fiind ales Traian Băsescu (PD), reales în funcție în 2009 susținut de Partidul Democrat Liberal (PDL). Actualul președinte al României este Klaus Iohannis, ales din 2014 din partea PDL-PNL-FDGR (ACL) și reales în 2019 din partea PNL-FDGR (cu susținera Alianței 2020 USR-PLUS și PMP în turul al II-lea).
După alegeri[modificare | modificare sursă]
Urnele se închid la ora 21, iar numărătoarea voturilor începe în majoritatea circumscripțiilor imediat. Rezultatele preliminare sunt anunțate la ora 23, iar cele finale la ora 3. Când numărătoarea voturilor se încheie, prima reacție oficială guvernamentală vine de la prim-ministrul în exercițiu. Acesta își păstrează funcția, dacă este susținut de majoritatea membrilor din noul parlament, sau demisionează, dacă partidul său a pierdut majoritatea.
Cel mai mare partid care nu participă la guvernare devine Opoziția Oficială. Partidele mici și fără locuri în guvern sunt considerate în mod colectiv drept opoziție.
De la Biroul Electoral Central s-a comunicat că în 2000 prezența la vot a fost de 65,31% (11.559.458). Au fost validate în total 10.839.424 voturi și anulate 706.761 voturi.
În prezent[modificare | modificare sursă]
În urma alegerilor din 6 decembrie 2020, PSD a obținut, la alegerile pentru Camera Deputaților, 28,9% din voturi, urmat de PNL cu 25,18% din voturi, Alianța USR-PLUS cu 15,37%, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cu 9,08% și Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR/RMDSZ) cu 5,74% din voturile valabil exprimate.
Procentele rezultate în urma centralizării voturilor pentru Senat au fost similare. În urma alegerilor, s-a format o coaliție de guvernare formată din PNL, USR PLUS și UDMR. La data de 23 decembrie 2020, a fost instaurat Guvernul Cîțu. Partidul Social Democrat (PSD) și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au rămas în opoziție. După o serie semnificativă de divergențe în cadrul actului guvernamental, coaliția de centru-dreapta s-a destrămat. Ulterior, PSD, PNL și UDMR au format o coaliție de uniune națională cunoscută ca CNR.
Florina Pop, Sinziana Ionescu, Cezar Pădurariu, Corespondenți „Adevărul”, Adevărul
• Românii și șeful statului. Cum ar fi arătat țara dacă ar fi votat doar Moldova și Oltenia? Ardealul și Banatul, o altă Românie, 26 octombrie 2014, Corespondenți „Adevărul”, Adevărul
• Torpile de campanie: de la „Credeți în Dumnezeu, domnule Iliescu?“ la căprioara lui Năstase și candidatul 007, 16 octombrie 2014, Iulia Marin, Adevărul
Raportează
phany 6 martie 2023  
Vedeți noile idei deosebite cu : Istoria comunismului în România, materie obligatorie la liceu, potrivit noilor legi ale educației.


Acum vorbind despre muncă, și rolul său determinant în toate pe întreg globul pămîntesc,neapărat trebuie să remarcăm și vedem că cea mai bună muncă e a unui actor porno,Munceşte doar cînd i se scoală.Și nu face rău nimănui.Că trebuie să ne mai relaxăm și noi,postacii cu delicii ale vieții.Că de nu le luăm noi ,nu ne dă nimeni.Şi această muncă,e activitate plăcută că totdeauna face mulţi bani,dar ,fiecare cu nevasta în pat,sporește,cu multă dragoste, frumoasa și tînăra noastră generație şi nu numai.In multe zone ale lumii se caută mai ceva ca ,delicatețele,mierea și chiar stupefiantele.Și totuși există iubire și totuși mai rămîne destul mister,pentru urmașii urmașilor noștri ce așa practic vin,cresc se dezvoltă armonios,în școlile vieții și mîine ne vor judeca pe noi,dar mai ales coaliția,care fără nici o justificare prtinentă a distrus și mîncat valorile și avuția națională ce trebuia măcar 50% să ajungă la ei.Practic cu alți 300 mii euro,au îndatorat țara. Și de aia națiunea romînă,ponderea au plecat în diaspora. Că averi incredibile au fost strînse cu zel și mușchi de oțel de bravul nostru popor muncitor,intelectualitatea și țărănimea,prin munca lor în vremuri de restriște și slăbicuni de tot felul și ei în loc să facă ca celelalte de pînă aici au fost pe sens invers.Și culmea, că vor să conducă tot ei și după 2024 și să ne filozofeze cu gaura ciolacului,Ca și pînă acuma,cu o nerușinare crasă.Și nici să ghicești să nu poți. Concluzia e clară și irefutabilă: De mîine toți conducătorii lor sînt ioc-nimic pe romănește-,ba chiar trebuie să populeze numai pușcăriile,pînă la adînci bătrînețe și să refacă flora și fauna. distrusă în 34 de ani. AMIN.

“Partidele politice constituie,prin definitie ,forte sau grupuri organizate in scopul apararii si promovarii intereselor comune uneia sau unor categorii sociale si de cetateni ,cu mijloacele autoritatii publice statale.”
Dupa opinia unor doctrinari “partidele sunt asociatii de cetateni care cad de acord asupra unui oarecare numar de idei si asupra unui program de actiune ,pe care se straduiesc sa le traduca in fapt determinand desemnarea unor candidati la alegeri “
Pentru Georg Jellinek “partidele politice sunt prin natura lor grupuri formate sub influenta convingerilor comune cu privire la anumite scopuri politice pe care se straduiesc sa le realizeze”
Si in literatura politologica romaneasca se retine faptul evident potrivit caruia “Constituirea marilor partide (liberale,conservatoare,social democratice) este strans legata de introducerea votului universal si de evolutia democratica a guvernamantului reprezentativ”
Intreprinzand o adevarata anatomie a partidului politic in expunerea sa intitulata Partidul politic tinuta la Institutul Social Roman,Dimitrie Gusti precizeaza ca partidul este o parte dintr-un tot si ca el,partidul,presupune existenta unui partid opus fiindca astfel el nu poate sa se manifeste ca partid.In conceptia sa ,partidul politic este o asociatie libera de cetateni ,uniti in mod permanent prin interese si idei comune ,de caracter general ,asociatie ce urmareste ,in plina lumina publica ,a ajunge la puterea de a guverna pentru realizarea unui ideal etic social.In sens mai larg,lui Gusti i se pare ca partidul ,slujind politicul,slujeste si socialul ,pentru ca ceea ce este politic este si social.De asemenea,el gandeste ca tot ce este social este in acelasi timp si politic Partidul politic,considera D.Gusti,apare ca un indoit product ideologic si economic al unei stari intr-un moment istoric dat.
Partidele politice sunt rezultatul asocierii libere a cetatenilor.Ca orice asociatie partidul politic rezulta din exercitarea de catre cetateni a dreptului de asociere ,ca manifestare libera a vointei lor de a se constitui intr-un partid.Aceasta trasatura rezulta expres si din art.40 alin.(1) al Constitutiei care stabileste ca “Cetatenii se pot asocia liber in partide politice ,in sindicate,in patronate si in alte forme de asociere”.
R.G.Schwartzemberg considera ca un partid politic este o organizatie durabila ,organizata la nivel national si local ,urmarind sa cucereasca si sa exercite puterea si cautand,in acest scop sustinerea populara.
Constitutia actuala a Romaniei utilizeaza notiunile de partide politice in art.8 alin (2),art.40 alin(3),in art.73 alin(3) lit. b),in art.146 lit.k); partide in art.40 alin.(2),in art.84 alin (1),in art.103 alin(1); sindicate in art.9,art.73 alin(3) lit p); alte forme de asociere in art.40 alin (1); organizatii in art 40 alin(2),art.62 alin(2) ;asociatii in art.40 alin.(4); configuratie politica in art.64 alin.(5).
Asadar ,partidele politice in general,prin locul si ponderea lor in societate ,prin influenta pe care ele o exercita asupra membrilor si simpatizantilor – care in anumite cazuri pot fi destul de numerosi – au un mare impact asupra vietii si organizarii juridice din tarile respective.Ele influenteaza substantial sistemele juridice ,modalitatile exercitarii puterii.



(1) Oricărui cetăţean îi este garantată libertatea gîndirii, a opiniei, precum şi libertatea exprimării în public prin cuvînt, imagine sau prin alt mijloc posibil.
(2) Libertatea exprimării nu poate prejudicia onoarea, demnitatea sau dreptul altei persoane la viziune proprie.
(3) Sînt interzise şi pedepsite prin lege contestarea şi defăimarea statului şi a poporului, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial, la violenţă publică, precum şi alte manifestări ce atentează la regimul constituţional.
Acum pedepsiţi conform Constituţiei Republicii Moldova .

Eu spun ca la curăţirea din 2024 să începem cu justiţia.Despre care ştim că umblă cu cioara vopsită şi zice că-i papagal. Alţii spun că umblă cu cioara vopsită şi zice că-i porumbel, Lăsați porumbeii să zboare,vis de copil pe intregul pămînt al României.S-au casăm toți juriștii,punem de rexaminare și importăm alții din UK,pînă se ocupă toate locurile,Decizia va aparține PDU DEO,prin vot colectiv. Să nu uităm că inainte de dat drumul tuturor activităților sa verificăm și curățim toate căile publice de criblură și alte materiale depozitate pe carosabil,evitînd accidentele.Și se dă abolirea prescripției faptelor incepînd cu 1,oct.1989 și pînă la terminarea curățeniei în toate zonele de activitate omenească. Acum practic dăm Start la curățenie generală,conform programuli PDU DEO.Numai așa avem șanse de reușită 100 %.




Doamne ce expresie poate genera acest buchet frumos în acest inceput de primăvară. Și Lidice a fost,precum Ucraina și Moldova de azi pentru depozitarea însemnatelor cantități de atomice și nucleare ce au consumat națiunile lumii mai mult decît pentru creșterea nivelului de trai al popoarelor lumii moderne...Și simt că nu are rost să mai scriu că parcă nimic nu mai contează,că timpul sfîrșitului va fi numită KONEȚ ,pentru intruchiparea sinistrului apus al vieții pe pămînt. Oare va fi anul acesta .Că l-am simțit la privirea buchetului de trandafiri hărăzit la 1 martie 2023 ,tuturor doamnelor și domnișoarelor de pe întregul pămînt cu o mică dedicație.



Amplă temă de studiu în casa noastră și de multe ori fără nici o influiență,majoră. Cînd ești limitat prin autoeducație Și stabilești că AJUNGE cu studiu/munca de zi cu zi ,trece o vreme de mici bulversări,la început pe teme de fizice,fiziologia organismului uman.indiferent de sex,care de obicei nu se simt la nici un nivel uman și noi nu vom reacționa cumva din această cauză,gîndind și organismul uman că de regulă se fac pauze,de sărbători și tabere periodice,de obicei repetabile în viața oricui,din lumea omului și animalelor terestre. Mai apoi de se continuă acea stare de concediu,să-i spunem încep zi de zi să simțim lucruri complexe deoarece și astea țin de atrofiere și deloc nu e bine. Respectiv, omul trebuie să dea cele ce a luat de la Bunul Dumnezeu,fără mare preț,personal.dar direct al MAMEI ce cu ajutorul lui Dumnezeu zămislesc fătul,ce se reglează dupâ zodie și etc.. Și îl dă prin donație către forțe necunoscute și needucate,decît prin medici generaliști în ale corpului omenesc. La mame,care de obicei nu-s educate complet în acestea oscilează de la caz la caz,funcție și de starea STAS a organismului, lor. Dar de multe ori și acești medici greșesc,de obicei că mamele nu-s cu analizele la zi. Iar obținerea de analize curente noi pune risc mare la apreciere din partea medicilor generaliști,ce,dau cu presupusul,după trăsăturile feței,capului ,gîndurilor mamei și răspuns la intervievările lor, ce impreună nu pot face mare lucru.Si de obicei de aici încep probleme de sănătate,mintală,conjugală.puerilă,etc, Da acum pot apare preocupări lumești asupra sănătății oamenilor.Se fac analize profunde,sanatorizări,diferite tratamente care urmărite atent și folosite cu ardoare de medici specialiști,dau unele rezultate și astea pe lîngă cele normale ce ar trebui să recunoască irefutabil ce și cum,Dar în general lasă de dorit și se așteaptă reacția pacientului ce de obicei primează în toate. Și încep pași mulțumitori în evoluția sănătății mamelor și a copiilor de vîrste puerile. E un traseu greu,dar necesită clinici bine dotate cu cam tot ce cuprinde inventarul doctoricesc la momentul oportun, Dar aici mai contribuie și inteligența și experiența doctorilor de orice fel pe traseu și în viața pacientei. Ei dragă nevastă cam pe aici încep să apară și la mine,autor,postac ce fac aceste constatări și mă poate influiența negativ și comportamentul tău în cazuri ce le urmăresc și le descriu funcție de cnoștințele medicilor generaliști și chiar specialiști pe structuri medicale.Și practic încep cu lipsa de rabdare și apoi reacții negative,culminînd cu cele pe note de do și re. Da se observă deosebiri în gîndirea mea ce depimde de gămdirea lor la fiecare pacientă. Și de la început fac completarea că medici rămîn medici cu coportament hilar ,fiecare mai inuman și eu cu comportamentul meu de analiză de sistem în date și informații medicale ne manifestăm și uneori cu legături clare între probleme de medicină de o parte,pacient și analict de sisteme de partea cealalaltă. Iar tu începi cu,, mai termină odată cu ameninţările că numai asta faci de o bucată mare de timp şi punct,,. Fă ce vrei că eu nu am grijă de tine şi chiar nici nu mai vreau să mă frămînt,de nimic ale tale că şi aşa fac prea multe fără nici un ajutor de la tine şi gata,eu le am pe ale mele,mă simt bolund şi pe tine nu te interesează de loc.soarta mea. Ajunge,ajunge....toate spuse pe nota do și cam rar,opintește și la re. Eu sînt hotărît să-mi țin legăturile și cele spuse,pînă nu aud fraze bune pe note potrivite ca sol, la, mi,fa și în restul pardon de cunoștință că mă consumă de cînd am ieșit din spital anul trecut și m-a adus Dana acasă,că tu erai deja varză și am acceptat acum să stau lîngă tine...dar,,pînă cînd măi femeie ,pînă cînd să tolerez acest comportament în do major,cu propoziții nașpa și fraze nasoale pe note predominant,do și re. Deja te-ai obișnuit cu dictonul tău falș,că toate încep de la Tata ,ce se dă mare și mama plăpîndă și cam bolundă n-are ce face și face ce face de capul ei SĂ FIE EA MARE și nu tata ce trebuie să-și arate respectul său. Pe cîmpul mare de idei de hurtă și să vadă numai rău la burtă. Da știu care e PROBLEMA FATALĂ a ta. Să faci numai tu atmosfera cu toate telenovelele,cu numai tu știi cum ,cînd,și ce să se facă în casa asta ,parcă ai fi rămas copil și ai deja copiii și nepoatele plăcute numai din grija ta și a familiilor lor..Altfel cu mine nici nu poți altfel să vezi,ferească Dumnezeu ,că parcă nici nu ești lîngă ai tăi. Și nu ai prieteni cu care să te insoțești ca lumea sau cum Eminescu se va înfrății cu zeii . Și nimeni de ai casei noastre nu acceptă comportament ca leii, Afară de chiar numai tu. Și ți-ai făcut partea de cînd te știi cu mine și stai liniștită să urmărești focul și clocotul timpului.Și să pleci la timp din calea lui că barbatu-tu nu te va ocroti nici cît o furnică. Face și el să n-adoarmă fără activitate și cam asta e el totul.Închei cu: Toate de la Nicu,fost mai de mult al tău,complet,concret și vccinat la cerințele exagerate ale tae.. Azi și mereu imbufnat de vorbele tale,mai ales în re major. Și pace într cele dobitoace că se ințeleg mult mai mult,fără să se vadă. Deci Nici la televizor.Că eu sînt facerista tuturor facerilor colosale și extraordinare în casa asta iubită și îngrijită numai de mine,da uneori și cu banii tăi E drept că din 2o21 aprilie 24 sînt toți la tine și gospodărești binișor.Chiar de ai umplut toate spațiile și dulapurile numai cu lucruri inutile sau utile de cîteva ori într-o viață de om,ș-apoi la gunoi cu ele. Se pare că aici chiar ești cîștigător la hoț în plic. Că eu am tăcut,m-am făcut că nu vede nu aude mereu și numai tu ai acționat, Dar,mai ales cu hai să mai căștigăm ceva,nu s-a putut de la tine într-o viață bună păzită mai mult de ea..Că se pare că este deficit pe nevoile familiei dragi. Da a și fost și așa este,dar e natural. Numai lipsa de tact și gura mare ți-au creat cam toate și poți trage apa să o iei corect și de la început cu aceiași actori și spații ce ajung unei vieți implinite.Pe mine nici nu accepți să mă lefăi și să comentez,ba chiar să rîd,să strig,tare și să plîng la telenovelele turcești,uneori și des excepționale pentru firea mea educată în multe probleme de viață și soartă pe pămînt și în livezi,grădini de legume și chiar urzici.
Să fiți iubită,dorită căutată oriunde vă aflați. O persoană ca tine ,e greu de găsit.E ușor de pierdut și imposibil de înlocuit Te rog să-ți faci mai mult timp să trăiesti alături de cei dragi ție. Cu drag,în ziua de Sf, Valentine: Nicu,buricul tău.

Vreme vine vreme trece și mă trezezc tot mai rece. Mă bag în bucătărie,și dau drumul la centrală. E pe gaz și bag căldură la fel ca mai ieri cu ceva spume. Dar mă lasă și aici ca la felul trei și glume,d-alea bune din grădină și din via altoită,pe bune.

Ultimele versuri ale poetului Mihai Eminescu : "Sînt ultimul romantic, al țării mele sfinte,
Vă spun la despărțire, doar câteva cuvinte;
Eu am cântat, natura, și tei, și flori albastre,
Iubirea țării-am pus-o, în inimile voastre,
Mă duc și las în urmă, o prea frumoasă țară,
Pe care s-o cinstiți, n-o faceți de ocară!
Copii ai sfintei Dacii, feciori de daci și geți,
Cântați în mii de versuri, de barzi și de poeți,
Feciori ai lui Zamolxe, al Geei popor sfânt!
Să nu lăsați străinii să ia acest pământ !
Eu plec pe alt tărâm, să mă-nsoțesc cu zeii,
Voi, pe pământul țării, să vă purtați ca leii!
Luceafăr strălucind în pagini literare,
Asupra voi veghea, cu razele-mi astrale,
Pribeag nu voi mai fi, bătut de mii de gânduri,
Doar flori de tei de-asupra-mi, s-or cerne...
rânduri, rânduri!" de Mihai Eminescu.
Merită puțin actualizată și propusă ca imn al PDU DEO și cu asta putem fi siguri pe o schimbare majoră. Păcat că nu au bani destui și nu prea vin ,pe
Raportează
phany 6 martie 2023  
Vedeți noile idei deosebite cu : Istoria comunismului în România, materie obligatorie la liceu, potrivit noilor legi ale educației.


Acum vorbind despre muncă, și rolul său determinant în toate pe întreg globul pămîntesc,neapărat trebuie să remarcăm și vedem că cea mai bună muncă e a unui actor porno,Munceşte doar cînd i se scoală.Și nu face rău nimănui.Că trebuie să ne mai relaxăm și noi,postacii cu delicii ale vieții.Că de nu le luăm noi ,nu ne dă nimeni.Şi această muncă,e activitate plăcută că totdeauna face mulţi bani,dar ,fiecare cu nevasta în pat,sporește,cu multă dragoste, frumoasa și tînăra noastră generație şi nu numai.In multe zone ale lumii se caută mai ceva ca ,delicatețele,mierea și chiar stupefiantele.Și totuși există iubire și totuși mai rămîne destul mister,pentru urmașii urmașilor noștri ce așa practic vin,cresc se dezvoltă armonios,în școlile vieții și mîine ne vor judeca pe noi,dar mai ales coaliția,care fără nici o justificare prtinentă a distrus și mîncat valorile și avuția națională ce trebuia măcar 50% să ajungă la ei.Practic cu alți 300 mii euro,au îndatorat țara. Și de aia națiunea romînă,ponderea au plecat în diaspora. Că averi incredibile au fost strînse cu zel și mușchi de oțel de bravul nostru popor muncitor,intelectualitatea și țărănimea,prin munca lor în vremuri de restriște și slăbicuni de tot felul și ei în loc să facă ca celelalte de pînă aici au fost pe sens invers.Și culmea, că vor să conducă tot ei și după 2024 și să ne filozofeze cu gaura ciolacului,Ca și pînă acuma,cu o nerușinare crasă.Și nici să ghicești să nu poți. Concluzia e clară și irefutabilă: De mîine toți conducătorii lor sînt ioc-nimic pe romănește-,ba chiar trebuie să populeze numai pușcăriile,pînă la adînci bătrînețe și să refacă flora și fauna. distrusă în 34 de ani. AMIN.

“Partidele politice constituie,prin definitie ,forte sau grupuri organizate in scopul apararii si promovarii intereselor comune uneia sau unor categorii sociale si de cetateni ,cu mijloacele autoritatii publice statale.”
Dupa opinia unor doctrinari “partidele sunt asociatii de cetateni care cad de acord asupra unui oarecare numar de idei si asupra unui program de actiune ,pe care se straduiesc sa le traduca in fapt determinand desemnarea unor candidati la alegeri “
Pentru Georg Jellinek “partidele politice sunt prin natura lor grupuri formate sub influenta convingerilor comune cu privire la anumite scopuri politice pe care se straduiesc sa le realizeze”
Si in literatura politologica romaneasca se retine faptul evident potrivit caruia “Constituirea marilor partide (liberale,conservatoare,social democratice) este strans legata de introducerea votului universal si de evolutia democratica a guvernamantului reprezentativ”
Intreprinzand o adevarata anatomie a partidului politic in expunerea sa intitulata Partidul politic tinuta la Institutul Social Roman,Dimitrie Gusti precizeaza ca partidul este o parte dintr-un tot si ca el,partidul,presupune existenta unui partid opus fiindca astfel el nu poate sa se manifeste ca partid.In conceptia sa ,partidul politic este o asociatie libera de cetateni ,uniti in mod permanent prin interese si idei comune ,de caracter general ,asociatie ce urmareste ,in plina lumina publica ,a ajunge la puterea de a guverna pentru realizarea unui ideal etic social.In sens mai larg,lui Gusti i se pare ca partidul ,slujind politicul,slujeste si socialul ,pentru ca ceea ce este politic este si social.De asemenea,el gandeste ca tot ce este social este in acelasi timp si politic Partidul politic,considera D.Gusti,apare ca un indoit product ideologic si economic al unei stari intr-un moment istoric dat.
Partidele politice sunt rezultatul asocierii libere a cetatenilor.Ca orice asociatie partidul politic rezulta din exercitarea de catre cetateni a dreptului de asociere ,ca manifestare libera a vointei lor de a se constitui intr-un partid.Aceasta trasatura rezulta expres si din art.40 alin.(1) al Constitutiei care stabileste ca “Cetatenii se pot asocia liber in partide politice ,in sindicate,in patronate si in alte forme de asociere”.
R.G.Schwartzemberg considera ca un partid politic este o organizatie durabila ,organizata la nivel national si local ,urmarind sa cucereasca si sa exercite puterea si cautand,in acest scop sustinerea populara.
Constitutia actuala a Romaniei utilizeaza notiunile de partide politice in art.8 alin (2),art.40 alin(3),in art.73 alin(3) lit. b),in art.146 lit.k); partide in art.40 alin.(2),in art.84 alin (1),in art.103 alin(1); sindicate in art.9,art.73 alin(3) lit p); alte forme de asociere in art.40 alin (1); organizatii in art 40 alin(2),art.62 alin(2) ;asociatii in art.40 alin.(4); configuratie politica in art.64 alin.(5).
Asadar ,partidele politice in general,prin locul si ponderea lor in societate ,prin influenta pe care ele o exercita asupra membrilor si simpatizantilor – care in anumite cazuri pot fi destul de numerosi – au un mare impact asupra vietii si organizarii juridice din tarile respective.Ele influenteaza substantial sistemele juridice ,modalitatile exercitarii puterii.



(1) Oricărui cetăţean îi este garantată libertatea gîndirii, a opiniei, precum şi libertatea exprimării în public prin cuvînt, imagine sau prin alt mijloc posibil.
(2) Libertatea exprimării nu poate prejudicia onoarea, demnitatea sau dreptul altei persoane la viziune proprie.
(3) Sînt interzise şi pedepsite prin lege contestarea şi defăimarea statului şi a poporului, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial, la violenţă publică, precum şi alte manifestări ce atentează la regimul constituţional.
Acum pedepsiţi conform Constituţiei Republicii Moldova .

Eu spun ca la curăţirea din 2024 să începem cu justiţia.Despre care ştim că umblă cu cioara vopsită şi zice că-i papagal. Alţii spun că umblă cu cioara vopsită şi zice că-i porumbel, Lăsați porumbeii să zboare,vis de copil pe intregul pămînt al României.S-au casăm toți juriștii,punem de rexaminare și importăm alții din UK,pînă se ocupă toate locurile,Decizia va aparține PDU DEO,prin vot colectiv. Să nu uităm că inainte de dat drumul tuturor activităților sa verificăm și curățim toate căile publice de criblură și alte materiale depozitate pe carosabil,evitînd accidentele.Și se dă abolirea prescripției faptelor incepînd cu 1,oct.1989 și pînă la terminarea curățeniei în toate zonele de activitate omenească. Acum practic dăm Start la curățenie generală,conform programuli PDU DEO.Numai așa avem șanse de reușită 100 %.




Doamne ce expresie poate genera acest buchet frumos în acest inceput de primăvară. Și Lidice a fost,precum Ucraina și Moldova de azi pentru depozitarea însemnatelor cantități de atomice și nucleare ce au consumat națiunile lumii mai mult decît pentru creșterea nivelului de trai al popoarelor lumii moderne...Și simt că nu are rost să mai scriu că parcă nimic nu mai contează,că timpul sfîrșitului va fi numită KONEȚ ,pentru intruchiparea sinistrului apus al vieții pe pămînt. Oare va fi anul acesta .Că l-am simțit la privirea buchetului de trandafiri hărăzit la 1 martie 2023 ,tuturor doamnelor și domnișoarelor de pe întregul pămînt cu o mică dedicație.



Amplă temă de studiu în casa noastră și de multe ori fără nici o influiență,majoră. Cînd ești limitat prin autoeducație Și stabilești că AJUNGE cu studiu/munca de zi cu zi ,trece o vreme de mici bulversări,la început pe teme de fizice,fiziologia organismului uman.indiferent de sex,care de obicei nu se simt la nici un nivel uman și noi nu vom reacționa cumva din această cauză,gîndind și organismul uman că de regulă se fac pauze,de sărbători și tabere periodice,de obicei repetabile în viața oricui,din lumea omului și animalelor terestre. Mai apoi de se continuă acea stare de concediu,să-i spunem încep zi de zi să simțim lucruri complexe deoarece și astea țin de atrofiere și deloc nu e bine. Respectiv, omul trebuie să dea cele ce a luat de la Bunul Dumnezeu,fără mare preț,personal.dar direct al MAMEI ce cu ajutorul lui Dumnezeu zămislesc fătul,ce se reglează dupâ zodie și etc.. Și îl dă prin donație către forțe necunoscute și needucate,decît prin medici generaliști în ale corpului omenesc. La mame,care de obicei nu-s educate complet în acestea oscilează de la caz la caz,funcție și de starea STAS a organismului, lor. Dar de multe ori și acești medici greșesc,de obicei că mamele nu-s cu analizele la zi. Iar obținerea de analize curente noi pune risc mare la apreciere din partea medicilor generaliști,ce,dau cu presupusul,după trăsăturile feței,capului ,gîndurilor mamei și răspuns la intervievările lor, ce impreună nu pot face mare lucru.Si de obicei de aici încep probleme de sănătate,mintală,conjugală.puerilă,etc, Da acum pot apare preocupări lumești asupra sănătății oamenilor.Se fac analize profunde,sanatorizări,diferite tratamente care urmărite atent și folosite cu ardoare de medici specialiști,dau unele rezultate și astea pe lîngă cele normale ce ar trebui să recunoască irefutabil ce și cum,Dar în general lasă de dorit și se așteaptă reacția pacientului ce de obicei primează în toate. Și încep pași mulțumitori în evoluția sănătății mamelor și a copiilor de vîrste puerile. E un traseu greu,dar necesită clinici bine dotate cu cam tot ce cuprinde inventarul doctoricesc la momentul oportun, Dar aici mai contribuie și inteligența și experiența doctorilor de orice fel pe traseu și în viața pacientei. Ei dragă nevastă cam pe aici încep să apară și la mine,autor,postac ce fac aceste constatări și mă poate influiența negativ și comportamentul tău în cazuri ce le urmăresc și le descriu funcție de cnoștințele medicilor generaliști și chiar specialiști pe structuri medicale.Și practic încep cu lipsa de rabdare și apoi reacții negative,culminînd cu cele pe note de do și re. Da se observă deosebiri în gîndirea mea ce depimde de gămdirea lor la fiecare pacientă. Și de la început fac completarea că medici rămîn medici cu coportament hilar ,fiecare mai inuman și eu cu comportamentul meu de analiză de sistem în date și informații medicale ne manifestăm și uneori cu legături clare între probleme de medicină de o parte,pacient și analict de sisteme de partea cealalaltă. Iar tu începi cu,, mai termină odată cu ameninţările că numai asta faci de o bucată mare de timp şi punct,,. Fă ce vrei că eu nu am grijă de tine şi chiar nici nu mai vreau să mă frămînt,de nimic ale tale că şi aşa fac prea multe fără nici un ajutor de la tine şi gata,eu le am pe ale mele,mă simt bolund şi pe tine nu te interesează de loc.soarta mea. Ajunge,ajunge....toate spuse pe nota do și cam rar,opintește și la re. Eu sînt hotărît să-mi țin legăturile și cele spuse,pînă nu aud fraze bune pe note potrivite ca sol, la, mi,fa și în restul pardon de cunoștință că mă consumă de cînd am ieșit din spital anul trecut și m-a adus Dana acasă,că tu erai deja varză și am acceptat acum să stau lîngă tine...dar,,pînă cînd măi femeie ,pînă cînd să tolerez acest comportament în do major,cu propoziții nașpa și fraze nasoale pe note predominant,do și re. Deja te-ai obișnuit cu dictonul tău falș,că toate încep de la Tata ,ce se dă mare și mama plăpîndă și cam bolundă n-are ce face și face ce face de capul ei SĂ FIE EA MARE și nu tata ce trebuie să-și arate respectul său. Pe cîmpul mare de idei de hurtă și să vadă numai rău la burtă. Da știu care e PROBLEMA FATALĂ a ta. Să faci numai tu atmosfera cu toate telenovelele,cu numai tu știi cum ,cînd,și ce să se facă în casa asta ,parcă ai fi rămas copil și ai deja copiii și nepoatele plăcute numai din grija ta și a familiilor lor..Altfel cu mine nici nu poți altfel să vezi,ferească Dumnezeu ,că parcă nici nu ești lîngă ai tăi. Și nu ai prieteni cu care să te insoțești ca lumea sau cum Eminescu se va înfrății cu zeii . Și nimeni de ai casei noastre nu acceptă comportament ca leii, Afară de chiar numai tu. Și ți-ai făcut partea de cînd te știi cu mine și stai liniștită să urmărești focul și clocotul timpului.Și să pleci la timp din calea lui că barbatu-tu nu te va ocroti nici cît o furnică. Face și el să n-adoarmă fără activitate și cam asta e el totul.Închei cu: Toate de la Nicu,fost mai de mult al tău,complet,concret și vccinat la cerințele exagerate ale tae.. Azi și mereu imbufnat de vorbele tale,mai ales în re major. Și pace într cele dobitoace că se ințeleg mult mai mult,fără să se vadă. Deci Nici la televizor.Că eu sînt facerista tuturor facerilor colosale și extraordinare în casa asta iubită și îngrijită numai de mine,da uneori și cu banii tăi E drept că din 2o21 aprilie 24 sînt toți la tine și gospodărești binișor.Chiar de ai umplut toate spațiile și dulapurile numai cu lucruri inutile sau utile de cîteva ori într-o viață de om,ș-apoi la gunoi cu ele. Se pare că aici chiar ești cîștigător la hoț în plic. Că eu am tăcut,m-am făcut că nu vede nu aude mereu și numai tu ai acționat, Dar,mai ales cu hai să mai căștigăm ceva,nu s-a putut de la tine într-o viață bună păzită mai mult de ea..Că se pare că este deficit pe nevoile familiei dragi. Da a și fost și așa este,dar e natural. Numai lipsa de tact și gura mare ți-au creat cam toate și poți trage apa să o iei corect și de la început cu aceiași actori și spații ce ajung unei vieți implinite.Pe mine nici nu accepți să mă lefăi și să comentez,ba chiar să rîd,să strig,tare și să plîng la telenovelele turcești,uneori și des excepționale pentru firea mea educată în multe probleme de viață și soartă pe pămînt și în livezi,grădini de legume și chiar urzici.
Să fiți iubită,dorită căutată oriunde vă aflați. O persoană ca tine ,e greu de găsit.E ușor de pierdut și imposibil de înlocuit Te rog să-ți faci mai mult timp să trăiesti alături de cei dragi ție. Cu drag,în ziua de Sf, Valentine: Nicu,buricul tău.

Vreme vine vreme trece și mă trezezc tot mai rece. Mă bag în bucătărie,și dau drumul la centrală. E pe gaz și bag căldură la fel ca mai ieri cu ceva spume. Dar mă lasă și aici ca la felul trei și glume,d-alea bune din grădină și din via altoită,pe bune.

Ultimele versuri ale poetului Mihai Eminescu : "Sînt ultimul romantic, al țării mele sfinte,
Vă spun la despărțire, doar câteva cuvinte;
Eu am cântat, natura, și tei, și flori albastre,
Iubirea țării-am pus-o, în inimile voastre,
Mă duc și las în urmă, o prea frumoasă țară,
Pe care s-o cinstiți, n-o faceți de ocară!
Copii ai sfintei Dacii, feciori de daci și geți,
Cântați în mii de versuri, de barzi și de poeți,
Feciori ai lui Zamolxe, al Geei popor sfânt!
Să nu lăsați străinii să ia acest pământ !
Eu plec pe alt tărâm, să mă-nsoțesc cu zeii,
Voi, pe pământul țării, să vă purtați ca leii!
Luceafăr strălucind în pagini literare,
Asupra voi veghea, cu razele-mi astrale,
Pribeag nu voi mai fi, bătut de mii de gânduri,
Doar flori de tei de-asupra-mi, s-or cerne...
rânduri, rânduri!" de Mihai Eminescu.
Merită puțin actualizată și propusă ca imn al PDU DEO și cu asta putem fi siguri pe o schimbare majoră. Păcat că nu au bani destui și nu prea vin ,pe
Raportează
phany 25 februarie 2023  
Aș vrea să vă pot spune o poveste care să conțină acel moment special, când te lovește inspirația și știi exact ce ai de făcut. Nu a fost așa. v123 nu a apărut ca urmare a unui proces creativ. S-a născut din normalul discuțiilor noastre, dintr-o serie de căutări care n-au fost neapărat cursive, însă au fost animate de întrebarea: cum putem ajuta în privința nevoilor care apar în primii ani de business?
Nu avem pretenția că am înțeles sau că doar noi știm ce este de făcut. Asta în sine este o realizare pentru că ne ajută să ieșim din propriile idei fixe și să căutam o perspectivă mai largă. Totul este în schimbare, iar lista nevoilor este dinamică. Nu căutăm cu strictețe nevoile de astăzi, ci mai degrabă vrem să înțelegem modul în care acestea se schimbă odată cu timpurile. Așa s-a format ideea v123. Este locul unde firul roșu înseamnă căutare permanentă, experimentare și o conexiune profundă la antreprenoriat.
MEU Mic are o legătură strânsă cu firmele mici și mijlocii, însă discutăm mult despre accesul la finanțare și ajungi să crezi, involuntar, că totul se învârte în jurul accesului la credite. Gândindu-ne la v123, am ajuns, de fapt, să lărgim pers­pectiva și să căutăm mereu direcțiile noi pentru ca serviciile noastre să rezolve nevoi reale care contează. Am știut relativ repede ce nu vrem. Nu ne-am propus să facem un spațiu de coworking pentru antreprenori, să fim incubator sau accelerator.
În București există deja asemenea inițiative și sunt minunate. De obicei ele vizează o nișă, un profil de antreprenori. Prin v123 ne dorim să fim pentru orice antreprenor, indiferent de domeniu. Nici măcar nu este obligatoriu să fie client al MEU. Vrem să ne uităm la întreg, să înțelegem în modul cel mai intim provocările primilor ani de business și, acolo unde vom fi capabili, să venim cu soluții sistemice.
Cât a durat de la idee până la implementare și care au fost principalele provocări?
Aproape patru ani. Odată ce am știut că vom avea nevoie de un spațiu ge­neros, am început căutările. Ne-am dorit zona tradițională a Bucureștiului, bine conectată la transportul public, fără vecinătatea copleșitoare a marilor clădiri de birou. Am analizat inclusiv variante de hale vechi, cu istorie bogată, pe care să le reconvertim și să le dăm înapoi orașului în acest mod.
N-a fost să fie. Opțiuni am avut, însă ne-a fost teamă că va dura prea mult să autorizăm și să aducem la viață acest proiect. Până la urmă, inima poveștii noastre nu este imobiliară, ci una despre cum să faci lucruri concret și să te descurci cu ce ai. După un an de căutări am devenit foarte pragmatici și ne-am concentrat pe anumite zone. Iar Tine­retului și vecinătatea parcului Carol ne-au atras imediat.
Am optat în cele din urmă pentru o construcție nouă – ne-a plăcut proiectul U-Center și ne-am dat seama de oportunitățile pe care le avem gândind spațiul nostru încă din fazele de construcție. Ne pregăteam să intrăm în linie dreaptă cu toate când ne-am trezit în… pandemie. De aici alte întârzieri. Însă acum nu mai contează, suntem gata.
Provocarea cea mai mare a urmat cu șase luni înainte de des­chidere, când visul nostru care suna foarte bine la nivel conceptual, de ­poveste, a trebuit să se desfacă în elemente concrete, operaționale. Iar întrebarea „Bine, bine, dar de fapt de ce au nevoie acești oameni?” s-a pus de sute de ori.
Cum ați ales numele și ce reprezintă pentru voi?
Numele nu a venit ușor. Între noi, am botezat locul în fel și chip. Nu eram mulțumiți de variante, însă nici n-am fost stresați. Am avut tot timpul sentimentul că la un moment dat vine de la sine.
N-a venit. La un moment am profesionalizat căutările și am contractat servicii de naming. Am văzut multe propuneri, în sine partea aceasta a fost cu voie bună. La un moment dat, unul dintre colaboratorii noștri a venit cu sugestii, printre care v123. Dragoste la prima vedere! Este memorabil, e scurt, sugerează direcția bună, arată bine vizual. Pe scurt, îl avea pe vino-ncoa’.

Cum ați ales partenerii cu care ați ­început la drum?
Odată ce am stabilit lista nevoilor cu care începem, ne-am dorit ca soluțiile propuse să fie de calitate. Să avem un produs sau un serviciu bun. Ne-am uitat de cât timp este acesta în piață, câți utilizatori îl folosesc deja, cât de prioritar este în planurile de dezvoltare ale fiecărui partener. Iar asta nu doar cu gândul la a avea un produs bun acum, azi, ci de a menține nivelul de calitate și pe viitor.
Apoi ne-a interesat disponibilitatea partenerilor de a se alătura v123 în logica lui experimentală, cu tot ce înseamnă acesta. Colaborarea a început încă din perioada de design a proiectului, atunci când am agreat nu doar ce produse aducem, ci și cum să așezăm cât mai bine cadrul activităților ca totul să fie ușor de asimilat pentru antreprenori. La fel și de acum încolo: avem o linie unitară de comunicare, evaluăm împreună ce se întâmplă în v123, decidem împreună cum putem îmbunătăți lucrurile.
Suntem conectați unii cu alții. V123 este un concept colaborativ și credem că este abordarea potrivită pentru o perspectivă largă asupra nevoilor. MEU are rol de orchestrator, însă fiecare partener este conectat într-un mod foarte real, hands-on. Iar asta spune multe și despre dorința fiecăruia de a contribui la dezvoltarea țesutului antreprenorial.
Vor exista oferte speciale din partea acestor parteneri pentru antreprenorii care vor face parte din comunitatea v123?
Există oferte speciale pentru toate produsele și serviciile oferite în Stup. Așa am început, așa va rămâne în permanență. Fiecare partener de business își oferă produsul la un preț discountat față de oferta standard din piață a acestuia.
Mai mult de atât, avem o zona cu extra-reduceri pentru antreprenorii care se nasc în Stup. Ştiți că pentru oricine vrea să facă un business, aici poate să înființeze firma din punct de vedere legal, poate să ia o soluție de facturare/contabilitate, inclusiv contabil, o casă de marcat dacă are nevoie, i se setează o minimă prezență în online. Ei bine, aici o bună parte din produse/servicii sunt gratuite pentru primul an de activitate.
Însă ceea ce credem că este valoros este faptul că orice antreprenor beneficiază de consultanță legat de orice nevoie are. Iar aceasta este gratuită pentru oricine, oricând. Oamenii vin și întreabă, iar în funcție de contextul lor, au nevoie de lămuriri. Nu este că nu știu, de fapt nu știu că nu știu. Vor avea cu cine sta de vorba și vor primi răspunsuri la întrebări.
Dincolo de serviciile de business, în v123 mai avem o zonă dedicată dialogului antreprenorial de orice fel – workshops, sesiuni de training, de networking, diverse evenimente. Toate cu tematica de interes antreprenorial și toate oferite gratuit oricărui membru al comunității v123.
Ce procese pot fi realizate virtual și câte necesită neapărat prezența fizică? De ce?
Pe MEUv123.ro antreprenorii găsesc informații relevante despre ce facem și pot să-si facă un cont în platformă. Acesta le permite să facă programare pentru o discuție punctuală sau la un eveniment organizat în v123. În cazul înscrierii la un eveniment, cine dorește, poate să comunice direct sau să se conecteze online cu ceilalți participanți. Odată ce devii membru, afli cu prioritate despre tot ce se întâmplă la noi.
Aceasta este organizarea noastră de acum, odată cu lansarea activităților. Însă avem o listă întreagă de idei în pregătire. Suntem convinși că o să descoperim noi direcții valoroase pe măsură ce interacționăm cu antreprenorii. Așa vom învăța cel mai mult.
Care este targetul vostru pentru 2022-2023?
Pornim cu două obiective importante pentru următoarele 12 luni.
Primul este legat de notorietatea și poziționarea v123 Vrem să arătăm cât mai simplu și sugestiv ce facem. Credem că va fi nevoie de timp pentru a-l face înțeles așa cum trebuie.v123 nu este un alt hub, nu este un alt coworking space, nu este un spațiu uzual de organizare de evenimente.
V123 este un loc în care poți găsi o soluție concretă, dedicată, pentru businesul tau, beneficiind de consiliere în fiecare pas. Ai acces la aceste servicii oricând ai nevoie, indiferent dacă ai un business de 1 lună sau de 5 ani, indiferent dacă ești client al MEU sau nu. Iar aici vedem o noutate la nivel de piață.
Partea de dialog antreprenorial, de evenimente, urmează același principiu – conținut cât mai aplicat și un networking de calitate. Dincolo de asta,v123 găzduiește activitatea noastră de microfinanțare, care facilitează accesul la credite pentru afacerile mici. Vorbim de un one stop shop, care oferă lucruri concrete, pe loc, într-un mod responsabil.
Al doilea obiectiv urmărește să avem un trafic antreprenorial cât mai mare pentru activitățile pe care le desfășurăm. Ne dorim să vină multa lume pentru că așa vom putea regla direcția. Toată infrastructura este gândită pentru a asigura accesibilitate și inclusivitate. Anticipăm pentru această toamnă 600/700 de antreprenori lunar, urmând ca anul viitor să ajungem la 1.000, poate chiar mai mult.
Ce rol deține creativitatea la v123?
Nu creativitatea ne preocupă în mod direct, ci libertatea și autonomia. v123 are ca fir roșu experimentarea și căutarea, în așa fel încât să înțelegem nevoile reale ale primilor ani de business. Pentru aceasta, oamenii proprii v123 au nevoie de libertate de mișcare și cred că aceasta va aduce și creativitate în mod natural.
Care ați spune că sunt în prezent cele mai mari nevoi ale antreprenorilor și de ce?
Mediul antreprenorial actual este unul foarte dinamic. Ca antreprenor, nu este deloc simplu să ții pasul cu noutățile, cu avalanșa de informații. Mai ales dacă ești un start-up sau o afacere de familie. Iar de aici apar întrebări relevante multor antreprenori, indiferent de dimensiunea businessului sau sectorul de activitate: cum fac să aleg cele mai bune soluții pentru afacerea mea? Iar odată alese, cum să le valorific cât mai bine în business? 
Într-o lume în care totul se derulează teribil de repede, în care aproape tot discursul de dezvoltare este legat de digital, în care se dezvoltă soluții care se integrează cu alte soluții, toate noi, te întrebi cum poți ține pasul. Cum pot să îți organizezi businessul în noua economie astfel încât să rămână relevant și, mai mult, să se dezvolte. Pornind de la acest gând, se conturează o serie de nevoi  – de la a rămâne conectat la informații despre lucrurile care îmi pot impacta businessul, până la nevoia de a alege și folosi soluții potrivite afacerii mele.
La bază lucrurile nu s-au schimbat mult. Până la urmă, orice antreprenor își dorește creșterea vânzărilor și optimizarea costurilor, însă instrumentele prin care poți obține asta se schimbă constant. Iar acum traversăm una din cele mai accelerate perioade de transformare. Aceasta înseamnă nivel de stres suplimentar în orice business.
Ce poți face concret în v123, tu ca antreprenor sau viitor antreprenor?
Avem multe soluții de business. De exemplu, cineva care dorește să facă un business, găsește în Stup produsele de bază de care are nevoie, consiliat fiind la fiecare pas: poate să înființeze firma din punct de vedere legal, poate să ia o soluție de facturare & contabilitate, inclusiv servicii de contabilitate, o casă de marcat, o soluție de plăți. Toate sunt lucruri necesare încă din prima lună de funcționare, iar aici le găsește la un loc.
Pentru cei care au deja au o afacere și vor să scaleze mai mult prin online, avem o abordare integrată. Ca prim pas, are loc o discuție de consultanță despre business și despre cât este de potrivit pentru mediul online pentru a stabili în ce etapa sunt: marketplace, magazine online, site de prezentare. Apoi trecem direct la implementarea soluției alese de antreprenor.
Dacă optezi să îți faci propriul magazine online, în carte găsești soluții de fotografie de produs, găzduire web, soluții de plată, tot ce este nevoie pentru a avea un magazin online funcțional. Odată ce ai o prezență în online, este nevoie să te gândești la promovarea în online, la ce campanii de marketing să faci, cum să le setezi, cum să îți evaluezi rezultatele – toate sunt lucruri pe care le găsești în v123.
Pe lângă acestea, avem o serie de soluții punctuale. Câteva exemple: semnătură electronică, consultanță pentru proiecte cu fonduri europene, soluții de recrutare și beneficii pentru angajați. Consiliere pentru deschiderea unui business în franchiză.
Raportează
phany 25 februarie 2023  
Aș vrea să vă pot spune o poveste care să conțină acel moment special, când te lovește inspirația și știi exact ce ai de făcut. Nu a fost așa. v123 nu a apărut ca urmare a unui proces creativ. S-a născut din normalul discuțiilor noastre, dintr-o serie de căutări care n-au fost neapărat cursive, însă au fost animate de întrebarea: cum putem ajuta în privința nevoilor care apar în primii ani de business?
Nu avem pretenția că am înțeles sau că doar noi știm ce este de făcut. Asta în sine este o realizare pentru că ne ajută să ieșim din propriile idei fixe și să căutam o perspectivă mai largă. Totul este în schimbare, iar lista nevoilor este dinamică. Nu căutăm cu strictețe nevoile de astăzi, ci mai degrabă vrem să înțelegem modul în care acestea se schimbă odată cu timpurile. Așa s-a format ideea v123. Este locul unde firul roșu înseamnă căutare permanentă, experimentare și o conexiune profundă la antreprenoriat.
MEU Mic are o legătură strânsă cu firmele mici și mijlocii, însă discutăm mult despre accesul la finanțare și ajungi să crezi, involuntar, că totul se învârte în jurul accesului la credite. Gândindu-ne la v123, am ajuns, de fapt, să lărgim pers­pectiva și să căutăm mereu direcțiile noi pentru ca serviciile noastre să rezolve nevoi reale care contează. Am știut relativ repede ce nu vrem. Nu ne-am propus să facem un spațiu de coworking pentru antreprenori, să fim incubator sau accelerator.
În București există deja asemenea inițiative și sunt minunate. De obicei ele vizează o nișă, un profil de antreprenori. Prin v123 ne dorim să fim pentru orice antreprenor, indiferent de domeniu. Nici măcar nu este obligatoriu să fie client al MEU. Vrem să ne uităm la întreg, să înțelegem în modul cel mai intim provocările primilor ani de business și, acolo unde vom fi capabili, să venim cu soluții sistemice.
Cât a durat de la idee până la implementare și care au fost principalele provocări?
Aproape patru ani. Odată ce am știut că vom avea nevoie de un spațiu ge­neros, am început căutările. Ne-am dorit zona tradițională a Bucureștiului, bine conectată la transportul public, fără vecinătatea copleșitoare a marilor clădiri de birou. Am analizat inclusiv variante de hale vechi, cu istorie bogată, pe care să le reconvertim și să le dăm înapoi orașului în acest mod.
N-a fost să fie. Opțiuni am avut, însă ne-a fost teamă că va dura prea mult să autorizăm și să aducem la viață acest proiect. Până la urmă, inima poveștii noastre nu este imobiliară, ci una despre cum să faci lucruri concret și să te descurci cu ce ai. După un an de căutări am devenit foarte pragmatici și ne-am concentrat pe anumite zone. Iar Tine­retului și vecinătatea parcului Carol ne-au atras imediat.
Am optat în cele din urmă pentru o construcție nouă – ne-a plăcut proiectul U-Center și ne-am dat seama de oportunitățile pe care le avem gândind spațiul nostru încă din fazele de construcție. Ne pregăteam să intrăm în linie dreaptă cu toate când ne-am trezit în… pandemie. De aici alte întârzieri. Însă acum nu mai contează, suntem gata.
Provocarea cea mai mare a urmat cu șase luni înainte de des­chidere, când visul nostru care suna foarte bine la nivel conceptual, de ­poveste, a trebuit să se desfacă în elemente concrete, operaționale. Iar întrebarea „Bine, bine, dar de fapt de ce au nevoie acești oameni?” s-a pus de sute de ori.
Cum ați ales numele și ce reprezintă pentru voi?
Numele nu a venit ușor. Între noi, am botezat locul în fel și chip. Nu eram mulțumiți de variante, însă nici n-am fost stresați. Am avut tot timpul sentimentul că la un moment dat vine de la sine.
N-a venit. La un moment am profesionalizat căutările și am contractat servicii de naming. Am văzut multe propuneri, în sine partea aceasta a fost cu voie bună. La un moment dat, unul dintre colaboratorii noștri a venit cu sugestii, printre care v123. Dragoste la prima vedere! Este memorabil, e scurt, sugerează direcția bună, arată bine vizual. Pe scurt, îl avea pe vino-ncoa’.

Cum ați ales partenerii cu care ați ­început la drum?
Odată ce am stabilit lista nevoilor cu care începem, ne-am dorit ca soluțiile propuse să fie de calitate. Să avem un produs sau un serviciu bun. Ne-am uitat de cât timp este acesta în piață, câți utilizatori îl folosesc deja, cât de prioritar este în planurile de dezvoltare ale fiecărui partener. Iar asta nu doar cu gândul la a avea un produs bun acum, azi, ci de a menține nivelul de calitate și pe viitor.
Apoi ne-a interesat disponibilitatea partenerilor de a se alătura v123 în logica lui experimentală, cu tot ce înseamnă acesta. Colaborarea a început încă din perioada de design a proiectului, atunci când am agreat nu doar ce produse aducem, ci și cum să așezăm cât mai bine cadrul activităților ca totul să fie ușor de asimilat pentru antreprenori. La fel și de acum încolo: avem o linie unitară de comunicare, evaluăm împreună ce se întâmplă în v123, decidem împreună cum putem îmbunătăți lucrurile.
Suntem conectați unii cu alții. V123 este un concept colaborativ și credem că este abordarea potrivită pentru o perspectivă largă asupra nevoilor. MEU are rol de orchestrator, însă fiecare partener este conectat într-un mod foarte real, hands-on. Iar asta spune multe și despre dorința fiecăruia de a contribui la dezvoltarea țesutului antreprenorial.
Vor exista oferte speciale din partea acestor parteneri pentru antreprenorii care vor face parte din comunitatea v123?
Există oferte speciale pentru toate produsele și serviciile oferite în Stup. Așa am început, așa va rămâne în permanență. Fiecare partener de business își oferă produsul la un preț discountat față de oferta standard din piață a acestuia.
Mai mult de atât, avem o zona cu extra-reduceri pentru antreprenorii care se nasc în Stup. Ştiți că pentru oricine vrea să facă un business, aici poate să înființeze firma din punct de vedere legal, poate să ia o soluție de facturare/contabilitate, inclusiv contabil, o casă de marcat dacă are nevoie, i se setează o minimă prezență în online. Ei bine, aici o bună parte din produse/servicii sunt gratuite pentru primul an de activitate.
Însă ceea ce credem că este valoros este faptul că orice antreprenor beneficiază de consultanță legat de orice nevoie are. Iar aceasta este gratuită pentru oricine, oricând. Oamenii vin și întreabă, iar în funcție de contextul lor, au nevoie de lămuriri. Nu este că nu știu, de fapt nu știu că nu știu. Vor avea cu cine sta de vorba și vor primi răspunsuri la întrebări.
Dincolo de serviciile de business, în v123 mai avem o zonă dedicată dialogului antreprenorial de orice fel – workshops, sesiuni de training, de networking, diverse evenimente. Toate cu tematica de interes antreprenorial și toate oferite gratuit oricărui membru al comunității v123.
Ce procese pot fi realizate virtual și câte necesită neapărat prezența fizică? De ce?
Pe MEUv123.ro antreprenorii găsesc informații relevante despre ce facem și pot să-si facă un cont în platformă. Acesta le permite să facă programare pentru o discuție punctuală sau la un eveniment organizat în v123. În cazul înscrierii la un eveniment, cine dorește, poate să comunice direct sau să se conecteze online cu ceilalți participanți. Odată ce devii membru, afli cu prioritate despre tot ce se întâmplă la noi.
Aceasta este organizarea noastră de acum, odată cu lansarea activităților. Însă avem o listă întreagă de idei în pregătire. Suntem convinși că o să descoperim noi direcții valoroase pe măsură ce interacționăm cu antreprenorii. Așa vom învăța cel mai mult.
Care este targetul vostru pentru 2022-2023?
Pornim cu două obiective importante pentru următoarele 12 luni.
Primul este legat de notorietatea și poziționarea v123 Vrem să arătăm cât mai simplu și sugestiv ce facem. Credem că va fi nevoie de timp pentru a-l face înțeles așa cum trebuie.v123 nu este un alt hub, nu este un alt coworking space, nu este un spațiu uzual de organizare de evenimente.
V123 este un loc în care poți găsi o soluție concretă, dedicată, pentru businesul tau, beneficiind de consiliere în fiecare pas. Ai acces la aceste servicii oricând ai nevoie, indiferent dacă ai un business de 1 lună sau de 5 ani, indiferent dacă ești client al MEU sau nu. Iar aici vedem o noutate la nivel de piață.
Partea de dialog antreprenorial, de evenimente, urmează același principiu – conținut cât mai aplicat și un networking de calitate. Dincolo de asta,v123 găzduiește activitatea noastră de microfinanțare, care facilitează accesul la credite pentru afacerile mici. Vorbim de un one stop shop, care oferă lucruri concrete, pe loc, într-un mod responsabil.
Al doilea obiectiv urmărește să avem un trafic antreprenorial cât mai mare pentru activitățile pe care le desfășurăm. Ne dorim să vină multa lume pentru că așa vom putea regla direcția. Toată infrastructura este gândită pentru a asigura accesibilitate și inclusivitate. Anticipăm pentru această toamnă 600/700 de antreprenori lunar, urmând ca anul viitor să ajungem la 1.000, poate chiar mai mult.
Ce rol deține creativitatea la v123?
Nu creativitatea ne preocupă în mod direct, ci libertatea și autonomia. v123 are ca fir roșu experimentarea și căutarea, în așa fel încât să înțelegem nevoile reale ale primilor ani de business. Pentru aceasta, oamenii proprii v123 au nevoie de libertate de mișcare și cred că aceasta va aduce și creativitate în mod natural.
Care ați spune că sunt în prezent cele mai mari nevoi ale antreprenorilor și de ce?
Mediul antreprenorial actual este unul foarte dinamic. Ca antreprenor, nu este deloc simplu să ții pasul cu noutățile, cu avalanșa de informații. Mai ales dacă ești un start-up sau o afacere de familie. Iar de aici apar întrebări relevante multor antreprenori, indiferent de dimensiunea businessului sau sectorul de activitate: cum fac să aleg cele mai bune soluții pentru afacerea mea? Iar odată alese, cum să le valorific cât mai bine în business? 
Într-o lume în care totul se derulează teribil de repede, în care aproape tot discursul de dezvoltare este legat de digital, în care se dezvoltă soluții care se integrează cu alte soluții, toate noi, te întrebi cum poți ține pasul. Cum pot să îți organizezi businessul în noua economie astfel încât să rămână relevant și, mai mult, să se dezvolte. Pornind de la acest gând, se conturează o serie de nevoi  – de la a rămâne conectat la informații despre lucrurile care îmi pot impacta businessul, până la nevoia de a alege și folosi soluții potrivite afacerii mele.
La bază lucrurile nu s-au schimbat mult. Până la urmă, orice antreprenor își dorește creșterea vânzărilor și optimizarea costurilor, însă instrumentele prin care poți obține asta se schimbă constant. Iar acum traversăm una din cele mai accelerate perioade de transformare. Aceasta înseamnă nivel de stres suplimentar în orice business.
Ce poți face concret în v123, tu ca antreprenor sau viitor antreprenor?
Avem multe soluții de business. De exemplu, cineva care dorește să facă un business, găsește în Stup produsele de bază de care are nevoie, consiliat fiind la fiecare pas: poate să înființeze firma din punct de vedere legal, poate să ia o soluție de facturare & contabilitate, inclusiv servicii de contabilitate, o casă de marcat, o soluție de plăți. Toate sunt lucruri necesare încă din prima lună de funcționare, iar aici le găsește la un loc.
Pentru cei care au deja au o afacere și vor să scaleze mai mult prin online, avem o abordare integrată. Ca prim pas, are loc o discuție de consultanță despre business și despre cât este de potrivit pentru mediul online pentru a stabili în ce etapa sunt: marketplace, magazine online, site de prezentare. Apoi trecem direct la implementarea soluției alese de antreprenor.
Dacă optezi să îți faci propriul magazine online, în carte găsești soluții de fotografie de produs, găzduire web, soluții de plată, tot ce este nevoie pentru a avea un magazin online funcțional. Odată ce ai o prezență în online, este nevoie să te gândești la promovarea în online, la ce campanii de marketing să faci, cum să le setezi, cum să îți evaluezi rezultatele – toate sunt lucruri pe care le găsești în v123.
Pe lângă acestea, avem o serie de soluții punctuale. Câteva exemple: semnătură electronică, consultanță pentru proiecte cu fonduri europene, soluții de recrutare și beneficii pentru angajați. Consiliere pentru deschiderea unui business în franchiză.
Raportează
phany 15 februarie 2023  
Noi sînte niște entități individuale ce tindem în mișcare și informare continua a tot ce există acum și mîine pe acest pămînt .Și căutăm a ne uni cu entități de același fel chiar dacă timpul nu ne dă prilejul să ne cunoaștem,cind și cum trebuie în manifestările noastre pornite din astre și mult căutate porniri din dragoste pentru popor și semenii lui.Dacă ne uităm în istorie găsim similare la orice timpuri și pe mulți ne favorizează că găsim comportamente la fel și culmea că lipseau cîteva elemente pentru victorii eterne și nu s-au închis că nu s-a găsit cîteva culmi ale răbdării și liniștii pe acest pămînt.Da e drept că aria de mișcare era din ce în ce mai diferită ieri și azi.Mai cu seamă mîine dacă gîndim ca azi și ieri ne așteaptă numai majore și benefice schimbări la care a participat involuntar răutatea numita revoluție din 1989,cînd insăși regele a fost sacrificat cu regina lui. Și culmea că aceasta ne-o făurim noi cei năpăstuiți în negurile istoriei de neam și de nume. Așa că priviți cum după o cruntă trădare la vîrf totalitar/comunist și o explozie neințeleasă ce nici azi nu se știe exact,dar se fac cercetări pentru a ști cum a fost și autorii lor reali,ce merge greu că nu are cine știe ce fel de ulei ce să permită frecarea și alunecarea în alt ritm.Dar practic în lumea în mișcare continuă deja au apărut noii germeni ce macină informațiile timpului și fără cibernetizare și digitalizare un alt Tudor Vladimirescu ce caută numai dreptate și adevăr în afacarile murdare ale lor.Și totul pe activitate civică ce a pornit din același sîmbure în vest și apoi pe teritorii cît mai aproape de faurii lor.Și așa din an în an se-ntinse abuzurile în tăieri și defrișări pretinse unor cicloni.Că mai ieri după 11 ani de activitate au ajuns la rezultate de te cutremuri ca om. Aici și acum e vorba numai de o simplă activitate ce are loc în păduri, Dar cîte și mai cîte asemenea activități lipsite de urmăritori nu s-au desfășurat și se desfășoară mereu în cei 33 ani de cănd coaliția asta face în loc să administreze bunurile și averea poporului.Vedem ceea ce vor ei să ne spună cum marele Bădălău,băiat de CCR,ce are pensie specială și fost demnitar de stat,aici pus de Ciolacu,ce mai ieri pisa diaspora ca o jivină ce face numai ințelegeri murdare cu investitori locali,cu firme de partid ce vor să realizeze contractul pentru care au jurat din 4 în 4 ani cu poporul și l-au uitat.Eu om de PDU ce am jurat, totul pentru țară,nimic pentru mine și am lucrat operativ în sistem,garantez că descărcarea anuală de gestiune se dă tot pe ințelegeri și bani. Ba am promis de nu se bagă DNA și ANAF-ul,că atuci cînd vom lua puterea cu PDU său majoritară dreapta,să dezvălui adevărul din bilanțuri contabile și mai ales rectificări bugetare făcute în interes de partid,mai cu seamă a lui Ciolacu și Cîciu ce trebuiau să plătească 3,5 miliarde lei,anul acesta .M-a ajutat și m-a păzit Dumnezeu de CC Botoșani și am continuat la ANAF ,județul Botoșani pînă în 2007,cînd m-am pensionat și am plecat cu nădejde la grădina și livada mea din Cătămăresti Deal.Apoi pînă în 2016,an de an am testat emigrarea în SUA,la fiica mea din diaspora.Acum așteptăm o rezoluţie pentru o revoluție pașnică la noi,prin vot direct al tuturor pentru adevăr și dreptate ce se cere mereu și PDU cu programele sale de redresare a întregii Europe și un nou avînt spre Urali.Asta va crea supremație și democrație pentru fiecare neam și popor din întreaga arie a Europei și nu numai.Doamne ajută.

Aveți perfectă dreptate.Și eu am fost repartizat la sacii de plastic ,acuzat de COVID,dar a venit fiica mea ,cea mare,medic in New York,s-a angajat doctor in Botoșani la spitalul local 7 zile și a reefectuat testul de covid de 3 ori,m-a scos din sac,apoi m-am odihnit acasă unde am fost ingrijit de fiica mea mai mică,medic in Luton și după o perioadă am revenit in spital unde in două operații la interval de o lună mi-a scos cîteva pietre din rinichiul stîng și apoi după altă luna, in spital la București mi-a extirpat rinichiul stîng și după 10 zile am revenit la locația mea din Botoșani,unde am eliminat complet munca brută din locațiile din Cătămărești Deal,Str.Nuferilor,3-8 predînd gestiunea 90% și am inceput treaba pe internet,la modă acum.Dar apoi am descoperit PDU și fac activitate în politică să confirm că viața e o continuă activitate, nu un moft.Atunci mi-am adus aminte că în 1972 am descoperit un soft a lu Ceașcă,parțial insușit și nevalidat că eram pus sub secu și am devenit membru activ al PDU Botoșani,devenind postac in speranța mobilizării poporului la vot incepînd cu anul electoral 2024. Si dăi si mută,cum făceam la șah,cînd jucam la Lumina Botoșani,sau prin corespondență.Dar am activitate nu-s șomer.

Da e schimbare de sistem,Noi fiecare facem toate individual şi se trece la alt sistem,respectiv fiecare e şef şi dă ordine strigînd tare, RRRRRRR
Raportează
phany 14 februarie 2023  
Orice om cult nu dorește jocul unui semen incult.Participă la joc și-l plesnește peste bot numai cănd are dreptate 100%,că în orice alt caz intră în jocul incultului,E mare avantaj să fii incult și să cunoști perfect locul și jocul ,că practic ești totdeauna superior cultului și semenilor tăi mai inculți ca tine.Zace pe moarte și ar mânca de toate. Prostia și domnia se plătește ,dar la noi se pare că nu se aplică,de fosrte mult timp.Coaliția ,face treaba în doi peri.,dar să fii domn e o întâmplare, să fii om e lucru mare,și astea se evită,a fi corectate în timp,tocmai că deja definesc o zicătoare,a romînilor născocită de mult timp de bătrînul român,ce totdeauna a sperat și crezut în altele mai complexe printre care: Unde-s mulți, puterea crește,si lăcomia pierde omenia,ce,nici nu s-a putut realiza de cînd cu democrația pe cîmpia intinsă europeană,ce luptă zi de zi cu obiceiuri lumești multiplicate de naționalitățile deja incluse și mai lipseau,zicale și obiceiuri ale popoarelor din zonele rusești,unde tocmai a izbucnit războiul,tot pe pretexte și obiceiuri anulate forțat de mai marele lor,Gorbaciov,Dumnezeu să-l ierte că nici cu Ceașcă nu s-a înțeles și a acceptat tot ce i-au făcut întregului popor român,a fostului Ceașcă,Ce e în popor mare,dar a defăimat digitalizarea și aici eu sînt singurul crutic,deși au fost mulți mai mulți și nu vor să se afate,motivat cu uitarea la care am fost condamnați toți și puși sub SECU din anii 1972,acum mulți au plecat,în neant,la Bunul Dumnrzeu,pentru judecată de apoi. Dar chiar în Botoșani mai avem martori în viață pe nume:Pasat Ioan,Cardaș Ioan,Balanovici Neculaie,Mironescu,Țărînă Simfora, și înca cîți-va ce î-mi scapă acum . Doresc foștilor colegi,de se mai poate să completeze,ei ,ce mi-a scăpat mie acuma. Eu cînd privesc spre PDU DEO mi se confirmă că ziua bună se cunoaște de dimineață și vorba dulce mult aduce. Dar după foarte mulți ce nu s-au prezentat la vot pînă mai ieri și a permis coaliției să facă ce a făcut,din răutate,vrabia mălai visează, iar calicul praznicul, și vrei, nu vrei, bea, Grigore, aghiasmă! Eu vă promit că totul e cușer și garantez cu istoria mea și mai ales că la 75 de ani m-a apucat talente necunoscutte nici mie pînă nu am fost comfirmat legal și pe internet ca membru al PDU Botoșani și am început prin a scrie întîi și urmări cum fac alții.Dar exsersînd zi de zi mi-am dat seama că întîi trebuie să citești ce scrie altcineva ,să gîndești bine și apoi dai un fel de răspuns nuanțat la cele ce ai înțeles din postarea lui și scriind practic faci postarea ta. Și acum ori mergi tot internetul să vezi dacă acea postare a ta, se mai poate însera în alte locuri,ori plătești repetare, ori ceri prietenilor să te distribuie,etc. Dar cel mai bine e să scrii atractiv și plăcut ce gîndești și cel ce citește apreciază și te distribuie. Cine nu-ncearcă, nici nu câștigă,așa că musai să ne prezentăm la votul următor,că asta va face diferența și dacă prinde cheag PDU,putem repeta tot ce s- a făcut cu scrutinele de aproape 40 de ani în Romania. Că la votul următor va ieși tot PDU. Sigur,mie în sută. Că ăștia se pun pe curățirea bogaților și emanciparea săracilor,nu cum a făcut coaliția 34 de ani,creînd inegalități sociale pe care le disprețuiesc în statut și programul lor.Chiar m-au mirat omologii lor europeni,ce-i ridică în slăvi fără să verifice activitate concretă a lor și apoi să dea binețe.Aaa ,spune prietenul meu,La ei minciuna e la modă și face parte din putere, Exact cum a fost Ceașcă .. a picat și toți au aflat că minciuna are picioare scurte,Eiii ,chiar Ciolacu spunea mai ieri,vezi postarea mea cu vizita sa în Dubai,și respectiv 1 decembrie 2022. Și te convinge că musai trebuie să aplici la votul următur că altfel vei emigra și tu unde a dispărut miliardele de euro,pentru pensii speciale ,salarii de lux și dobînzi extravagante,la acele credite de peste 200 miliarde Euro....
Acum știm cu toții,că vedem deseori în acțiunile marilor PDU DEO că, unde se cioplește, sau se taie cu drujba sar și așchii și trădează pornirile dușmănoase ale celor din coaliție. Trei lucruri nu știe omul: când se naște, când îl ia somnul și când moare,și trebuie bine implementat totul în activitățile ce se desfășoară pe spații românești ca să nu trezești suspiciuni în legătură cu respectul față de semen,că rușinosul roade osul,și,nu știe mocanul ce-i șofranul. Ei când îl vede pe tarabă, gândește că e otravă. De aceea e imperios și rabdă inimă și taci, că n-ai alta ce să faci.Înșirînd cuvinte pline din proverbele și zicătorile romînești și pe această cale să stîrpim multe obiceiuri născute în popor și folosindu-le spre propășirea lor,dar cu timpul e absolut necesar,esențial și stabil,tot ce se leagă și dă bine peste tot,e numai LEGEA,și cea promulgată pas cu pas,dar nu modificată la orice aabatere a iubiților conducători din Parlament și coaliție.Da de acord cu toate și nu mă urmăriți cînd și cum fac eu postările. Eu recunosc că le fac noaptea și uneori eu nu dorm de loc noaptea. Dar nu neglijez că recuperez ziua și numai 15 ore muncesc,restul mînc și le dorm,din cele 24,iarna că e zapadă și frig și nu-mi permit prea multe.Restul vom mai vedea și le voi rîndu-i.
Raportează
phany 4 februarie 2023  
N-am știut că și la noi,prostul nu-i prost destul,dacă nu-i și fudul.Și se-împinge pe semeni,cînd simte el, necesar,esențial și stabil în lumea toată.Ori calitatea de membru presupune numai lucruri bune pretinse și depuse de toți,conform statutului și la bine și la greu. Orice greșeală poate fi fatală,dar nu așa. Că politica-i plină de trădători și neznai,ce fac numai de capul lor și cred că-i bine numai ce ei fac.De ce să confunzi peticul cu sacul cînd ești matur și să născocești consecințe la treburi nespuse mereu,crezînd că dacă așa a fost la tine va fi la toți,inclusiv,copii de țîțe și elevi ce devin obraznici mereu deși stiu c-au făcut din nou o poznă.Ceri scuze ,corectezi comportamentul și la muncă mereu nu cum fac unii crezînd că e din dorința unuia și trebuie să te răzbuni,amenințînd , ce ?? nu din conducerea colectivă statutară, s-a pronuțat asta,și Mario a semnat în calitatea lui de prezent la deliberare,corect și la obiect.Hai să semănăm pace și eroi la vremuri de implementare în forța de muncă și noi idei,de adevăr și dreptate. Că se vede din cer aste nu trebuie să cobori pe pămînt.
Răspunde7h
Grigore Terec
Neculai Bejinariu eu muncesc nene. Matale ești și prost și fudul,ca nu înțeleg cui te adresezi.
Scuze să-și ceara Mocanu, față de noi,cei care am fost la zeci de acțiuni,pe banii și timpul nostru,ca la urmă, sa ne spună ca totul este doar pentru electorat. Apropo,nu v-am văzut în teren niciodată.
Răspunde6h
Neculai Bejinariu
Grigore Terec Bravos,dar de ce nu spui aşa.O faci ca şi cum numai tu munceşti ,dar vezi că nici drepturi nu ai,pentru că nu ești respectuos și asta spune tot.Ce scriu eu mai ieri înterpretezi cum vrei să ațîți focul,dar eu astfel de fapte ignor.Şi eşti plin de sine pentru participări la proteste,pe banii tăi. Ce am eu,am eu și nu te-am încurcat cu nimica.Eu cred că și la PDU e o disciplină înainte chiar de proteste,nu spun și de comportament în societate,natură și gîndire.Cînd eu participam la proteste tu erai în poveste,ba chiar în basmul cel mai popular și de acolo ți-a rămas gustul să te implici,fără a gîndi peste tot ,fără scop și rezultate.Că nici acele proteste nu erau din suflet la tine și noi căutăm impăcare,dar matale, nu ințelege-ți și hop cu parul .Păcat că nu ați început cu imparul.Și de ce nu-i spui lui in privat cum e bine și aprinzi chiar focul.??.Că eu nu eram lîngă tine la acțiuni.??Deșteaptă treabă acum.Și ți-o faci singur.Pentru un fleac vrei să distrugi orice,chiar partidul. Că prin activitatea ta numai tu l-ai făcut și găsești de cuviință că trebuie dărîmat. In lume e bine oricînd să-ți vezi vîrful nasului,nu nașului cum se pare că faci tu și de aceea e cum e în întreaga lume.Și ne-am săturat de eroi. Ajunge să te prezinți la vot și odată cu tine toate neamurile și cunoștințele tale și lasă matale protestele pe banii statului,s-au ignoră-le la vremuri ca acestea.că nimeni nu are nimic de pierdut,acuma și aievea. Nu ai văzut in filme cum zboară flăcăii Sucevei,Dar in frunte era chiar Ștefan Cel Mare,și Sfînt.AMIN.
Răspunde1m
Raportează
phany 29 ianuarie 2023  
Legea drepturilor de autor protejează lucrările creative originale, cum ar fi software-ul, jocurile video, cărțile, muzica, imaginile și videoclipurile. Legea drepturilor de autor variază în funcție de țară. Proprietarii drepturilor de autor au, în general, dreptul de a controla anumite utilizări neautorizate ale muncii lor (inclusiv dreptul de a da în judecată persoanele care își folosesc lucrarea protejată prin drepturi de autor fără permisiune). Prin urmare, anumite imagini și alt conținut protejat prin drepturi de autor pot necesita permisiuni sau licențe, mai ales dacă utilizați lucrarea într-un cadru comercial. De exemplu, chiar dacă aveți permisiunea de a utiliza o imagine, este posibil să aveți nevoie de permisiunea suplimentară de a utiliza ceea ce se află în imagine (de exemplu, o fotografie a unei sculpturi, a unei persoane sau a unei sigle), deoarece drepturile de autor, marca comercială sau publicitate ale altei persoane ar putea fi, de asemenea, implicate. Sunteți responsabil pentru obținerea tuturor permisiunilor și licențelor necesare pentru a utiliza conținutul în contextul dvs.

: bit.ly/3kd4SVg) în urma investigației „Puterea din umbră”, acuzându-ne de inadvertențe și de i : bit.ly/3kd4SVg) în urma investigației „Puterea din umbră”, acuzându-ne de inadvertențe și de i

1. În ceea ce privește aserțiunile potrivit cărora DGPI își desfășoară activitatea în mod abuziv, fiind influențată de diverse interese politice sau având la bază resorturi subiective, subliniem faptul că activitatea unității se realizează cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, a principiilor legalității, neutralității, imparțialității și echidistanței politice. În acest context, la baza deciziei de avizare negativă a accesului la informații clasificate stau întotdeauna informații cu un grad ridicat de certitudine, din care reies neîndoielnic riscuri și vulnerabilități cu privire la informațiile clasificate, aspect confirmat inclusiv de procentajul redus al avizelor negative (aproximativ 0,1%/an), raportat la numărul total al personalului supus verificărilor de securitate (aproximativ 40.000/an), statistică ce se regăsește în cuprinsul documentului anexat. Este important de subliniat faptul că neacordarea avizelor de securitate reprezintă o măsură de prevenire a materializării unor riscuri grave de securitate determinate de implicarea persoanelor vizate în activități precum relaționare cu mediul infracțional, de crimă organizată, diseminare de date clasificate sau nedestinate publicității, consum de droguri, fapte de corupție, penetrarea informativă a structurilor MAI și crearea unor mecanisme decizionale nelegitime etc. Raportat la afirmațiile din cuprinsul reportajului privind inițierea procedurii de revalidare în urma unei așa-zise „comenzi” a ministrului afacerilor interne sau a altor persoane din mediul politic, precizăm că acestea sunt lipsite de orice fundament, nefiind reținute nici de către instanțele de judecată sau de organele de urmărire penală cu ocazia soluționării acțiunilor civile sau penale introduse de către persoanele în cauză. Așa cum a fost prezentat inclusiv în cadrul răspunsului DGPI transmis publicației RECORDER, actele normative în vigoare emise în domeniul protecției informațiilor clasificate prevăd în mod expres entitățile și autoritățile publice care inițiază, respectiv au atribuții în procedura de ROMÂNIA MINISTERUL AFACERILOR INTERNE DIRECȚIA GENERALĂ DE PROTECȚIE INTERNĂ NR. 1873009 din 12.01.2023 DIRECȚIA GENERALĂ DE PROTECȚIE INTERNĂ 2 / 4 acordare/retragere a accesului la informații clasificate, ministrul afacerilor interne nefiind implicat în fluxul de avizare.  Referitor la procedura de revalidare a domnului Cătălin MOȘNEAGU, subliniem faptul că aceasta a fost inițiată la data de 26.02.2018, rezultând cu titlu de evidență că măsura în cauză nu a fost și nu putea fi în niciun mod influențată de evenimentele din data de 10.08.2018, așa cum se insinuează în conținutul reportajului.  De asemenea, aserțiunile domnului Paul-Costel TABLAN privind neprelungirea autorizației sale de acces la informații clasificate în urma unei presupuse „comenzi” date de ministrul afacerilor interne/alți factori politici sunt neîntemeiate, nefiind susținute sub niciun aspect de date obiective, având în vedere faptul că activitatea de revalidare este o măsură obligatorie potrivit Legii nr. 182/2002, fiind inițiată la expirarea perioadei de valabilitate a autorizației de acces deţinute anterior. Mai mult, în cazul domnului Paul-Costel TABLAN, procedura revalidării a fost demarată la începutul anului 2019 și a fost finalizată la sfârșitul aceluiași an, momente la care conducerea MAI a fost exercitată de două persoane din formațiuni politice distincte. De altfel, în intervalul de referință, funcția de ministru al afacerilor interne a fost exercitată de cinci demnitari diferiți.  Referitor la împuternicirea domnului Constantin NICOLESCU în funcția de adjunct al IGPR, precizăm faptul că DGPI, în exercitarea responsabilităților sale legale, a informat conducerea MAI atât anterior, câtși ulterior numirii acestuia în funcția de conducere de la nivelul IGPR cu privire la riscurile și vulnerabilitățile identificate în activitatea acestuia. Mai mult decât atât, precizăm că acesta se afla în procedura de revalidare a accesului la informații clasificate încă din perioada în care ocupa funcția de inspector-șef în cadrul IPJ Dolj, activitate finalizată prin neacordarea autorizației ca urmare a identificării unor elemente de incompatibilitate prevăzute de legislația în domeniu.  Cu privire la evenimentul expus de către domnul Marius-Ionuț MIHALACHE, subliniem faptul că printre atribuțiile Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR nu se regăsesc și cele de control anti-interceptare, personalul acestei structuri având dreptul, potrivit legii, să desfășoare astfel de activități exclusiv în baza unor mandate de supraveghere tehnică, în cadrul dosarelor penale. De altfel, aceste aspecte sunt expuse și recunoscute de persoanele intervievate în partea introductivă a documentarului video, aceștia afirmând în mod expres faptul că aveau la cunoștință că activitatea desfășurată excedează atribuțiilor acestora, respectiv că ordinul executat este unul „greșit” (n.n. nelegal). Precizăm că poliţistul are obligaţia de a verifica sistematic şi de a asigura legalitatea acţiunilor sale, înaintea şi în timpul desfăşurării acestora, atât din perspectiva respectării legislaţiei, precum și că acesta are datoria să se abţină de la executarea ordinelor şi misiunilor vădit ilegale. Din cuprinsul propriilor afirmații, rezultă că persoanele din cadrul Direcției Operațiuni Speciale aveau reprezentarea faptului că activitățile desfășurate sunt nelegale și cu toate acestea au procedat DIRECȚIA GENERALĂ DE PROTECȚIE INTERNĂ 3 / 4 de aceeași manieră în mod repetat și cu alte ocazii. În situația prezentată, putem aprecia că perpetuarea unui astfel de mod de lucru este de natură a prejudicia misiunile instituțiilor competente, precum și înfăptuirea actului de justiție. Subliniem faptul că aspectele prezentate de către domnul Marius-Ionuț MIHALACHE contravin realității, DGPI deținând probe incontestabile (documente, înregistrări audio-video, planșe foto) care infirmă situația de fapt astfel cum a fost aceasta expusă în cadrul reportajului. Din motive ce țin de deontologia profesională, precum și de respectarea obligațiilor legale ce incumbă unității și a dreptului la apărare, acestea nu pot fi făcute publice, fiind puse la dispoziția autorităților competente. 2. Referitor la afirmațiile conform cărora modalitatea de numire în funcție a directorului general al DGPI creează contextul unor imixtiuni politice, facem precizarea că acestea sunt regretabile, având în vedere că toate persoanele din conducerea DGPI au fost avizate de către CSAȚ cu ocazia numirii în funcție, în conformitate cu prevederile art. 78 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare. 3. În legătură cu unele afirmații privind pretinsa omisiune a DGPI de a sesiza organele de urmărire penală în situația constatării unor infracțiuni de corupție, cu ocazia identificării elementelor de incompatibilitate prevăzute de legislația incidentă, subliniem că revalidarea accesului la informații clasificate secrete de stat nu este condiționată de săvârșirea unei abateri disciplinare/contravenții/infracțiuniși nu reprezintă o sancțiune aplicată persoanei fizice, sens în care facem următoarele precizări: Pe de o parte, DGPI a informat de fiecare dată organele de urmărire penală când a identificat date și informații care relevă pregătirea sau săvârșirea unor fapte prevăzute de legea penală, rezultate din verificările și activitățile specifice. Pe de altă parte, nu orice conduită/acțiune care relevă un element de incompatibilitate atrage răspunderea penală, la fel cum nu orice faptă penală constituie și un risc la adresa informațiilor clasificate. 4. Referitor la aserțiunile conform cărora decizia de neacordare a avizului de securitate nu este motivată, precizăm că, în toate situațiile, măsura avizării negative este temeinic fundamentată în faptși în drept, chiar dacă motivarea nu poate fi adusă la cunoștința persoanei verificate, din rațiuni ce țin de protecția informațiilor clasificate și a respectării obligației de protecție a metodelor și mijloacelor specifice. Mai mult, în cadrul interviurilor de securitate, se urmărește clarificarea împreună cu persoana supusă procedurii de autorizare a aspectelor rezultate din verificările specifice, care fundamentează deciziile de avizare negativă, astfel încât sunt neîntemeiate alegațiile potrivit cărora persoanele vizate nu cunosc motivele măsurii adoptate. DIRECȚIA GENERALĂ DE PROTECȚIE INTERNĂ 4 / 4 De asemenea, examinarea legalității avizului negativ a accesului la informații clasificate se realizează de către instanțele de judecată și unitățile de parchet, prin punerea motivării măsurii la dispoziția acestora, cu respectarea normelor incidente. În considerarea principiului unui jurnalism responsabil, apreciem faptul că o modalitate superficială de prezentare a activității DGPI, prin prisma unor scopuri/interese ilegitime, nu este decât în măsură să inducă în eroare opinia publică, să influențeze în mod negativ percepția personalului MAI cu privire la rolul instituției și să afecteze misiunile și activitățile unității. De asemenea, nu este de neglijat faptul că o parte din cadrele MAI (active și în rezervă) prezentate în conținutul reportajului sunt implicate în litigii aflate pe rolul instanțelor de judecată, astfel încât acestea pot manifesta o atitudine subiectivă în relatarea evenimentelor, în vederea influențării actului de justiție. DGPI va continua să își asume responsabilitățile legale ce îi revin, inclusiv pentru asigurarea protecției interne pentru personalul MAI, de ale cărui standarde profesionale și de integritate depinde protejarea vieții și bunurilor cetățenilor români. Compartimen


Regele Românieia fost titlul oficial al conducătorului Regatului României din1881până în1947, când România a fost proclamată republică de către autoritățile comuniste.
Scurt istoric
Statul Român s-a numit Principatele Unite Române până în 1862, după Mica Unire din 1859 a statelor vasale Sultanatului Otoman,Țara Românească (Principatul Valahiei) și Țara Moldova (Principatul Moldovei), sub Alexandru Ioan I Cuza ca principe. Cuza a devenit atât Principe al Valahiei, cât și Principe al Moldovei în 1859. Din 1862, Statul Român ia denumirea de Principat al României, iar Cuza ia titlul de Principe al României. A fost detronat în 1866 de către Parlament, care a invitat apoi un principe german din familia de Hohenzollern-Sigmaringen, Carol să devină noul Principe al României.
Independența României față de Sultanatul Otoman a fost recunoscută oficial în 1878 la Congresul de la Berlin; principatul a devenit regat în 1881, cu Principele Carol drept primul ei rege, Carol I.
România a fost o monarhie constituțională in cea mai mare parte din existența ei ca regat, cu excepția perioadei 1938-1944, în timpul dictaturii personale a Regelui Carol II (1938-1940), precum și a celei a mareșalului Ion Antonescu (1940-1944). În timpul acestei din urmă dictaturi, România a fost, în mod efectiv, o monarhie absolută, de drept divin: Regele Mihai a domnit a doua oară fără vreun jurământ pe Constituție și fără votul de aprobare al vreunui Parlament, inițial suspendat, redeschis abia mai târziu, în 1946. În schimb, Mihai I a fost încoronat[1] cu Coroana de Oțel și uns Rege de către Patriarhul României Nicodim Munteanu, în Catedrala Patriarhală din București, chiar în ziua celei de-a doua sale suiri pe tron, la 6 septembrie, 1940[2]. Astfel, Mihai I a domnit a doua oară doar „prin Grația Lui Dumnezeu”[1], ca rege absolut, de drept divin, nu și constituțional. Legal, însă, Mihai I nu putea exercita prea multă autoritate, în afara prerogativelor de a fi șeful suprem al Armatei și de a desemna un prim-ministru cu puteri depline[3], numit „Conducător”.
Listă de regi ai României
Pentru lista conducătorilor de dinainte de 1866, vezi:
• Lista domnilor Țării Românești;
• Lista domnilor Țării Moldovei; și
• Lista voievozilor și principilor Transilvaniei.
Vezi lista președinților României (șefi de stat republicani) de după 1947.
Nume
Durată de viață
Încoronare
Sfârșit domnie
Note
Familia
Imagine
Carol I
20 aprilie1839–10 octombrie 1914(75 de ani)
15 martie 1881
10 octombrie 1914
ales Principe al României în 1866, devenit Rege al României în 1881
Hohenzollern-Sigmaringen

Ferdinand I
• Întregitorul, cel leal
24 august1865–20 iulie 1927(61 de ani)
10 octombrie 1914
20 iulie 1927
nepot al Regelui Carol I
Hohenzollern-Sigmaringen

Mihai I
(prima domnie)
[4]
25 octombrie1921–5 decembrie 2017(96 de ani)
20 iulie 1927
8 iunie 1930
nepot al Regelui Ferdinand I
(a domnit sub regența Principelui Nicolae)
Hohenzollern-Sigmaringen

Carol al II-lea
15 octombrie1893–4 aprilie 1953(59 de ani)
8 iunie 1930
6 septembrie 1940
fiu al Regelui Ferdinand I
Hohenzollern-Sigmaringen

Mihai I
(a doua domnie)
[5]
25 octombrie1921–5 decembrie 2017(96 de ani)
6 septembrie 1940
30 decembrie 1947
fiu al Regelui Carol al II-lea
Hohenzollern-Sigmaringen

Bravo PDU,Azi un tir mîine o ţară,ce dăinuie în Europa cu ocară şi le face cu ndejde,că puterea e pe averea și bunăstarea poporului.Ce trebuie oligarhilor pentru modă ,în o singură generație.Și aici coaliția cu milițiile au distrus tot din calea ei și o face neintrerupt să scoată bușteanul rupt,de furtună și excentrice. Pentru bunăstarea Europei pe banii poporului român.Dar precum a obișnuit din trecutul nefericit nu merge la export decît buștean extra și din hoție de pe intinsul României.Și o face cu orice preț.Neglijînd toate căile legale construite de parlamentarii ei cu năduf,pentru toate din văzduh .Nimic nu mai vede pe pămînt,cînd e vorba de export in nume propriu.În rest e figurație și minciună ce o fac bună cu digitalizarea lor ce are peste 50 ani întîrziere de la achiziția soft-ului. AMIN.
Raportează
phany 27 ianuarie 2023  
Ponderea activităților de criminalitate complexă aparține coaliției,ce e la putere de 33 ani și va dăinui pentru următorii 50 de ani de nu votăm toți,pentru adevăr și dreptate,PDU DEO ce are politicieni adevărați ,programe și lideri de top ce militează pentru curățenie în România și o schimbare majoră în viața poporului ,celor mulți,cinstiți cu credință în Bunul Dumnezeu și doresc numai binele pe pămînt și pace eternă.Incă nu am prins vremurile unui guvern de incoruptibili,dar numai cu ei vom avea și vom simți pulsul adevărat al vieții și neamului pur sînge românesc pe glob. Deja aceștia au dezvoltat capabilități în lume și pot oricînd să miște cutuma spre tot ce e la superlativ în lume și va aduce ambrozie și miere ,dar și alte bogății ascunse ochiului omenesc de sute de ani și relații cordiale tot mai utile intre semenii lor cuprinși cu putere,mîndrie și curaj în activități și probleme de actualitate ce se vor rezova în viitorul apropiat și vor aduce bunăstare și fericire la toți cei prinși în hore pe plaiuri frumoase ce vor deveni superlative prin activități,plăcute și utile popoarelor lumii moderne ce o vor realiza pentru urmașii urmașilor noștri in veci mai dotați ca predecesorii lor și toate relele vor fi depozitate la cimitirile umanității pentru topit și revalorificat în bunuri fiabile,utile semenilor noștri din viitor.Ce mare va părea planeta cu suprafețe intinse de ape și pâmînt arabil cu intinse lanuri de culturi naturale ,toate modernizate la nivelul de vîrf , livezi și podgorii intinse ce nu vor putea fi cuprinse cu ochiul omului corect ,visător în buiestre crescute pe arii în pantă și cu orașele viitorului pe verticale,toate ca New York. Munții și pădurile viitorului cu arbori selectați pe criterii ecologice,ponderea vor emana ozon și utilele stațiuni de odihnă,sport,camping,pescuit ,vînat.etc,cu hoteluri și saune potrivite activităților preponderente în zone diverse vor descînta privirile semenilor grăbiți ce vin de la muncile lor și se relaxeză mereu în zone destinate fiecărui om



Deci e bine știut și f,mult demonstrat că marea majoritate a corupților din sistem sînt protejați de COALIȚIE. De ce ? Orice guvernare legală și oarecum corectă se poate intinde pe maxim 4 ani.Nu cum a făcut coaliția ce nu alternează de 34 ani și au tolerat toate relele prin viu grai și legi emise de Parlament cu valabilitate maximă de 3 luni.Că toate le-a modificat cînd cădea unul de-a lor și e ușor că nu se condamnă nici un infractor,găsindu-i loc printre ei pentru activități de prevenire,?? Și așa din an în an se intinse mișcarea infractorilor reținuți în procese.Dar procesele au stagnat pînă la prescrierea faptelor. Pe bani! Că fără bani nu se mișcă nimica conform Constituției, Ei dar in perioade lărgite s-au inființat alte partide ,tot a lor dar nimeni nu spune că e bîja. Și acționau ca și cînd e alternare.Si in plus cei cu infracțiuni definitive se transferă și prin parlament,tot pe bani. Dar bani penali că e o evaziune și nimic nu se declară la presă,deși și asta e a lor.Nu mai spunem de banii ce vin de la ruși,probabil din alte evaziuni mai mari.Dar cu 2024 avem o nouă forță curată în politica românească PDU,ce de 12 ani acționează în civism și vede .știe ba chiar reclamă,dar coaliția se face că nu vede nu știe nu interesează și bagă subvențiile să obțină primatul politic temporar la ziare și astfel păzește incă un mandat,desi nu a făcut mai nimica din ce a promis in celelalte 7 mandate.Și ce vrea să mai facă pentru popor,deși nu a făcut decît,mai nimica. Că ei vor fi primii bogați din salarii,pensii etc.și acum în ultimul mandat dorește să tragă apa pe tot ce a făcut,în celelalte. Așa că dragii noștri romîni fiți gata toți pentru votul următor că altfel vă inundă.Doamne ajută.






Ca un derbedeu,nesimțit a golit toate conturile,adunate cu sîrg,pe ploaie și vînt în 100 de ani.
Și a devenit ok pentru toții.de la cel cu țîța-n gură pîn la cel cu barba sură. Ei că și eu m-am lăsat păcălit de un șarlatan.pentru că vreau să dau șanse iubirii noastre. Acum sîmt atît de bine că nu-mi vine nici să povestesc starea mea.
Raportează
phany 11 noiembrie 2022  
acea pe tara,la Bucuresti,unde l-am intalnit pe Vacaroiu,sef de promotie ,care a luat CSP,iar eu am luat Constanta si ma bucuram de relizari,Nu mult ca a venit reprezentantul Botosaniului,Onofrei Neculae,- seful programelor de recrutare a fortei de munca calificata,care era ginerele invatatorilor ce m-au indrumat din frageda pruncie si hotarase cu parintii mei ce si cum sa invat. Mai constat ca acesta era unchiul meu,de care nu trbuie sa ma despart pana nu prind aripi ,la Consiliul judetean Botosani,si dupa ce stapanesc meseria pot sa plec si la Constanta,ca nimanui nu i se va face mila de stiinta si meseria de cotabil cu studii superioare ce deveneam.Nu-mi trebuia o alta facultate ca era f multe de facut in domeniul economic si financiar cotabil si aveai satisfactie sa vezi cum pe zi ce trece iti imbogatesti cunostintele cu tot felul de metode si tehnici financiar contabile ce practic erau ca niste diagnostice puse de meserias si tratamente adecvate pentru crestera economica. Da trebuia si am facut studii postuniversitare,care apoi mi-au cosfintit titluri de analist de sisteme,expert contabil,consilier pe probleme de buget,etc., dar trebuiau experimentate practic pe situatiile din teren ale diverselor perioade istorice marcate de linia rosie a PCR ce nu admitea desfasurarea la maxm,ci numai la salvarea semenilor ce savarseau cu voie sau fara de voie contraventii sau chiar fapte penale.In paralel apar volume de versuri ale maestrului A.Paunescu,care depasea de mule ori liniile rosii in definirea fenomenelor si lucrulilor comune ce m-au fascinat din prima citire si mi-am dat drumul la imaginatie in procesul exercitarii meseriei proprii,si nimeni nu ma intelegea,dar nu aveau curajul sa-mi spuna.Abia dupa 1989 un sef al Controlului de stat,ce m-a angajat în dorul lelii mi-a spus,,Eu credeam ca esti un mascarici in toate problemele ce le descriai public si ca aveai intotdeauna noroc sa nu poata semenii sa modifice concluziile tale si traiesti multumita norocului. Dar acum mi-am dat seama ca esti cel mai bine pregatit dintre oamenii mei.,si totul e calculat,sintetizat si placut sa vezi ca mai avem oameni despre care o viata am vorbit fara sa-i numim,decat postmortem. Si arat ca procesul cunoasterii adevarului la mine s-a format ca la rumegatoare..respectiv partea de toceala s-a materializat cu mult dupa terminarea studiilor,respectiv in momentul rezolvarii practice a unei teme de studiu simteam nevoia sa folosesc cunostinte stocate in memorie fara prea multe intelesuri, si dupa ce maceram acestea comparam intelesul real al normelor studiate cu practica indelugata specifica si atunci emitem decizii finale care descriau rezolvarea problemelor specifice in fiecare caz si eram multumit intotdeauna de mine. Familia am costruit-o impreună cu soția mea iar visele de copii au curs normal nehazardat pe timpuri de aglomerare și ajutor reciproc,Dumnezeu a fost cu noi în permanență ,ne-a păzit și ocrotit,in plus si cei din familia mea,mai ales mama,ce a pus umărul și s-a bucurat impreună cu noi la toate evenimentele .Nevastă-mia pedagog de meserie a făcut planurile de viitor și s-au împlinit fără deficiențe majore cum a fost și visurile și acțiunile fetelor mele Eu m-am mulțumit cu supravegherea de la distanța și am pus umărul cu fondurile necesare pe întreg parcursul formării ca viitori medici. Au venit vremuri de excepție la căderea comunismului și fetele au plecat la lucru și implementarea sorților,lor în medicină, și în străinătate,respectiv SUA și Anglia după soarta lor.Tot soția s-a ocupat de supraveghere instruire și dirijare pe meleaguri străine,Iar căsătoriile și copiii lor au venit după placul familiilor lor pe meleaguri străine,la care am participat eu doar cu sfaturi și vizite la fața locurilor,iar soția asisdelea la care s-a mai adăugat deplasări și ajutor practic în creșterea și educarea Alexandrei ,prima născută intre nepoți,ocazie cu carea preluat și s-a obișnuit cu cutuma de acolo. Apoi a prins limbajul specific englez de origine americană Cam așa ne-am descurcat pînă,mai ieri cănd am lichidat proprietățile deținute și intreținute exemplar numai de mine pe str,Nuferilor din Cătămăresti Deal și am fcut o primă repartizare și investire în numele nepoatele mele ce vor dăinui mult după noi și se formează în tehnici specifice americane și englezești de viitor în majoritate implementate de familiile lor cu contribuția expresă a talentelor nepoatelor...Eiii în viața după incercări multiple sa dominam cu ocupații inteligente prin anii 90/92 am eșuat în multe că așa a fost la noi,multă prostie și ingrămădeală la primul apărut în tranziție. Și abia apoi după recuperarea fondurilor pe căi meșteșugite am ales să cumpăr pămînt sa investesc în pămînt pîna la pensie echilibrat și am decis să fac agricultură,pentru mai multă mișcare în zona părinților și a strămosilor mei.Astfel mi-am reimprospătat toată copilăria și maturitatea plină de distracții și libertăți. Am avut o mare decepție în viața de profesionist contabil șef care m-a marcat oarecum și am rupt obiceiul de conservare și autoanaliza pe sarcini plăcute ale vieții în deplinătate și siguranță..Niciodată nu puteai sa știi căt va dura binele incetățenit cu multă grija și calcule matematice.Am reușit cu metodele mele pînă la 75 ani o lună și o zi cănd imprevizibilul a avut loc. Am fost salvat de familie și doctori fără să mai țin seama de prescripțiile vremurilor de păstrarea ordinii și metode de protecția sanătății. Iar după ce am fost aproape de reabilitare mi-am reluat activitățile de muncă intelectuală ,am renăscut incepînd cu politica o activitate ce numai am auzit și citit fără să ma implic decăt din interes major (Să invăț la ISEP Iasi apoi să-mi ridic diploma de studii pentru a putea profesa și a avea rolul hegemonic în familia proprie). Apoi trecut-au anii ca nori lungi pe șesuri cu multe impliniri și numai fericire în familie ocupații și țară iar noi ne intr-ajutoram în limita posibilităților fiecare din noi avănd misiuni clare de căpătîi,eu la ajutorarea soției în tot ce mai pot și la alimentarea rațională ,practicarea de sporturi de mișcre și de inteligență și raționalizarea corectă a influențelor nefaste ce se mai manifestă în viața de zi cu zi,mereu cu sabii de oțel,la fel. Soția mea suferă mai mult ca a avut o copilărie și o viață mai dezordonată cu mama de-a doua oară și influențe nefaste în unele perioade ale vieții.E dîrză hotărîtă sa reziste cît mai mult,dar necesită odihnă mai multă pentru recuperare și redresare zilnică la nivel de acțiuni ce le desfășoară zilnic,printre care și aprovizionarea periodică,punerea pe masă a tot ce dorim fiecare și ne străduim sa nu mai facem mofturi să ne ajutăm reciproc și sa dam la o perte orice blocaj temporar ce apare urmare și vieții din ce în ce mai grele i plină de prejudecăți de mult uitate,dar reapărute din te miri ce și grevează oarecum clipele și orele de habitat liniștit și imbietor. Am consfințit amîndoi sa apelăm contra cost la Nuțica,vecina noastră de la 1. să ne ajute cu unele treburi gospodărești ce depășesc posibilitățile și forța noastră de muncă în gospodărie. Zis și făcut ne ducem sarcinile zilnice,de multe ori pe internet sau la telefon conversănd pe glob cu ai noștri și bucurîndu-ne de realizări măree din țară și lume.Pot fi detaliate multe acțiuni ce ne rețin atenția incordată sa vedem ce aduce veacul și nu numai.Ne ocupăm sa dam ajutor cuvenit și calificat reciproc pentru a trece multe obstacole zilnice și a ne bucura de toate ale noastre.Eu și de ale națiunii mult incercate în recuperarea handicapurilor provocate de 33 ani de politicieni de tristă amintire ce s-au masat pe popor cu gănd rău să-l fure și sufoce în conjunctura destul de stufoasă în toate detaliile. Pauperizat pînă peste poate cu iz de predare definitivă și ireversibilă în toate cele lumesti ce se mai bucură de puține,respectiv de ocoliri a răului pătruns deja la mulți vecini și amenința pierderi mari în oameni și bunuri materiale absolut necesare.prin lipsirea sau scumpirea a tot ce a fost a statului pentru popor ce au trebuințe zilnice ca apa și aerului. Deja sunt pregătiți sa bage spaima în toate să fure ce a mai rămas din intîmplare în locuri stufoase și sa infometeze națiunile pe întreg pămîntul fără deosebire de civilizație,mai puțin America unde cei trei f actionează diferit în lupta de partid,ca zgomotul strident a marelui Trump și promisiuni deșarte care probabil nu au acoperire, Dar ține spre a ocupa membrii celor două partide a lor și se pierde timp poate prea mult și ineficient. Zilnic inregistrez noi succese ca membru pensionar al PDU Botoșani în opera de postare a lucrurilor bune ce le ornez deosebit de colegi și susținatori a politicii sale din amplu program strălucitor în fața națiunii române,publicat pe internet și cel mai plăcut și plin de conținut față de celelalte existente. Da o scriu că voi avea de muncit mult...Care sănt cei 60 % din poporul român ce incă nu s-au prezentat niciodată la vot în Romania ?? De ce se manifestă așa ? Și ce proceduri vom folosi să-i atragem de partea noastră...fiind-că ne trebuie.un termen nou poate mai presusul fiind-că putem, VA URMA.
Raportează
phany 15 septembrie 2022  
Privind in interiorul meu cu o experiență trăită de 76 ani am găsit patentul nebrevetat din 1972 urmare securizarii de insăși nea Nicu și cred ca are valoare ca bun național dobîndit și nefolosit din caza politicului ce nu iubește adevărul și dreptatea s-a folosit și dorește să-și mențina cu orice preț supremația in detrimentul poporului obligată la chinuri,impozite și taxe motivate in fel și chip




O speranță pentru copii noștri.stabilitate și independență deplină. Greu,dar am reușit patentarea unei scule importante,astăzi și mâine mereu,softul pentru distrugerea tuturor partidelor in viitorul apropiat,denumit Cu poporul pentru popor prin digitalizare.Pentru a cunoaște mai multe urmăriți firul la PDU (Botoșai si restul) Poate vă place,mai ales reducerea cheltuielilor bugetare și posibilitatea administrării individualizate sau in grupuri a patrimoniului național,cum sânt acțiunile la societățile comerciale.Astfel urmașii noștri nu riscă falimentul iar poporul va mai suferi,doar pâna la implementare ce va avea loc numai sub indrumarea și administrarea PDU,singurul partid ce are forță de muncă adecvată introducerii adevărului și dreptății,curățira Romaniei de impostorii ce vor fi supuși descărcării de gestiune ce au manevrat-o in propriul interes in detrimentul intregului popor și a națiunii române dispersată pe glob.Pentru punerea in operă a patentului vom cere aprobarea poporului prin vot,operație de care se va ocupa numai PDU . Si v-a trebui si accepul d-voastră prin vot. Multă sanătate și Doamne ajută.

„Sunt niște cifre ciudate în declarația de avere a domniei sale pentru un bugetar care a lucrat doar la stat atât de mulți ani. Este știută colaborarea din ultimii 8 ani dintre domnul Rafila și Organizația Mondială a Sănătății, s-a văzut aici și prietenia dintre domnul Rafila și această organizație care s-a lăsat cu un contract de 21 de milioane de euro. ANI trebuie să verifice și acest contract dintre domnul Rafila și OMS. Trebuie să vedem dacă domnul ministru nu se află cumva în conflict de interese atunci când semnează anumite documente cu scurgere de bani publici către anumite instituții cu care el a avut relații de colaborare”, a declarat Emanuel Ungureanu.




Emanuel Ungureanu subliniază faptul că Alexandru Rafila a semnat contractul cu OMS singur, în condițiile în care „nu mai există nicio semnătură în Ministerul Sănătății a unor compartimente de specialitate”: „Când am zis că acest contract a fost unul hoțesc, făcut pe ușa din dos, am dat aceste elemente fundamentale de adevăr. Nu a știut nimeni în spațiul public niciodată despre acest contract până la momentul în care am dezvăluit eu că există”, a adăugat deputatul USR.
În plus, Emanuel Ungureanu reamintește faptul că în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății, unde Alexandru Rafila precizează că pentru celelalte jaloane va apela la Banca Mondială și la alte instituții de profil, nu este precizat în niciun loc cuvântul licitație: „Deci tot cu dedicație dă bani ai românilor către instituții unde a avut colaborări în mod netransparent”.
În final, deputatul USR a subliniat faptul că nu există în PNRR prevăzută obligativitatea ca ministrul Rafila sau PSD să facă consultanță cu Banca Mondială, BERD sau cu orice instituție.

„Citiți la paginile 14 și 15. Nimeni nu obligă prin PNRR nicio guvernare să dea consultanță cu dedicație la o instituție, indiferent cum se cheamă ea”, a conchis Emanuel Ungureanu.
Citește și:
• Emanuel Ungureanu: Rafila a crescut contribuția României la OMS la peste 21 de milioane de euro pentru consultanță / Reacția Ministerului Sănătății
• "Hoț ordinar". Atac virulent al deputatului USR Emanuel Ungureanu la adresa lu
Astfel, Rafila are 154.000 de lei investiţi la Banca Transilvania – cea mai mare instituţie de credit din România, şi aproximativ 214.000 de lei la Transgaz – transportatorul naţional de gaze naturale. Ca număr de acţiuni, Rafila a declarat 1.000 de acţiuni TGN şi circa 62.000 de unităţi la banca de la Cluj.
De la începutul anului 2021 acţiunile TLV au plus 27% iar cele ale TGN, minus 13%. Însă doar în ultima săptămână TGN a urcat cu 16%. Ministrul a declarat 12.500 de lei dividende de la Transgaz şi 10.700 de lei de la banca de la Cluj.
Potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul Guvernului, Rafila – care a fost şi şef al laboratorului Institutului Matei Balş, a declarat un contract de vânzare/cumpărare de 510.000 de euro pentru un teren de 5.000 de metri pătrăţi în Otopeni. Contractul, datat 2 noiembrie 2021, este parte a unei asocieri de 5 persoane fizice şi 2 persoane juridice.
Ca active financiare, Rafila a declarat trei conturi curente la Raiffeisen şi BCR în valoare totală de circa 100.000 de euro şi următoarele depozite bancare: 350.000 euro la Raiffeisen deschis în 2007, un altul de 15.600 de dolari deschis în 2007, unul de 370.000 de lei la Raiffeisen din 2014, alţi 262.000 de lei la Raiffeisen din 2018 şi 112.600 de euro din 2018 la Banca Transilvania. Ministrul are numerar de aproximativ 100.000 de euro.
Ca venituri, ministrul a declarat 127.800 de lei în 2020 de la Universitatea Carol Davila, echivalentul a 10.700 de lei lunar, şi 225.000 de lei de la Matei Balş, adică 19.000 de lei lunar.
Ministrul nu menţionează dacă sumele sunt brute sau nete, dar în ghidul de completare al declaraţiilor de avere se menţionează că aceste sume sunt publicate ca fiind nete.
Ca PFA pentru servicii medicale, Rafila a declarat 32.000 de lei în 2020 şi 4.170 de lei ca indemnizaţie de la Parlamentul României.

Federovici Maria Să știi că acționez in politică pentru reglarea comportamentului acestora cu omul de rînd. După , urmează desființarea tuturor partidelor (tragerea la răspundere pentru toat după 1989)și dispariția politicienilor.Sînt de prost gust prin tema Cu poporul pentru popor prin digitalizare. E operă scoasă de la SUA anilor 1972 ce eu am insușit-o,dar nu am practicat-o pentru că ne-a oprit nea Nicu,spunîndu-ne ca el nu va avea nici o trabă că nu-i lasam noi.Ca timp se pare că va prinde abia nepoții noștri.Ai mei din Anglia și America se vor bucura că s-ar părea că le-o luăm inainte. Dar oricum vom astepta pe toți,cînd eu voi fi nisip sau argilă.Dar eu sper la vremurile imediate izgonirii omului din rai si vor fi vremuri agreabile pentru toți.In acest sens am postările făcute pe PDU Botoșani si PDU diaspora Europeană .Dai un clic și vezi poveștile mele, Cred că merită Sanatate și numai fericire ție și alor tăi.Dpoamne ajută.


E mare democrația in unele ținuturi ale pămîntului și PSD nu se lasă asa ușor de la adminisrarea avutiei naționale a poporului român prin tehnici numai de ei stiute,ce nu permit vizualizare din nici un unghi de postare.De aceea e strict necesară și de urgentă digitalizăriea și introducerea neintîrziață a computerelor in viața social politică a tuturor națiunilor.Chiar se impune introducerea votului electronic ce e temă de studiu al PDU,singurul ce doreste adevărul și dreptatea curată la români. Asa să ne ajute Bunul Dumnezeu.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.