2159 poze   26452 vizite

cum cultivam goji si smochini

Lucruri ce vreau sa le adaptez la conditii noi.
goji 1
goji 1
goji cu rosii
goji cu rosii
gradina mea
gradina mea
multe legume
multe legume
rosii
rosii
smochini si paulownia
smochini si paulownia
smochin de 1 an....SP_A0635
smochin de 1 an....SP_A0635
smochini si paulownia...SP_A0636
smochini si paulownia...SP_A0636
goji din seminte la 7 luni
goji din seminte la 7 luni
fasole pastai dovleac...SP_A0491
fasole pastai dovleac...SP_A0491
goji
goji
goji1
goji1

Comentarii album • 4
Nume:



phany 11 noiembrie 2022  
Activitatea politică s-a născut pe o anumită treaptă de evoluție a colectivității umane în condițiile în care produsul muncii colective depășea necesarul de consum și exista posibilitatea acumulării unor bunuri în interes privat.Această stare de lucruri diferită de starea anterioară a dat naștere la opoziție a unor membri ai colectivității, născându-se lupta dintre cei ce posedă și cei ce nu posedă. Miza fiind bunurile acumulate, existau două posibilități: fie repartiția se făcea just, fie se iniția lupta pentru menținerea stării create de această diferență.Odată intrată în logica luptei colectivitatea se scindează fiecare parte dorind a instaura raporturi favorabile sieși prin intermediul forței ce începe să se structureze ierarhic ca grup armat, dând naștere germenului statului.Odată apărut elementul statal, cei mai inteligenți dispuneau de intrumentul social ce garanta regulile de comportament a subgrupurilor și indivizilor componenți ai comunității, în conformitate cu scopurile proprii.Ulterior, întreaga activitate politică s-a defășurat în jurul instrumentului puterii, adică a statului, ca acaparare a aparatului statal, ca subordonare și meținere în subordine a sistemului statal.

Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii. El vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.


(2) Partidele politice se constituie şi îşi desfăşoară activitatea în condiţiile legii. Ele contribuie la definirea şi la exprimarea voinţei politice a cetăţenilor, respectând suveranitatea naţională, integritatea teritorială, ordinea de drept şi principiile democraţiei.



Art. 47
(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.
(2) Cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege. Cetăţenii au dreptul şi la măsuri de asistenţă socială, potrivit legii.
Pe cînd să ne asteptăm?Măi coaliție că au trecut anii ca nori lungi pe șesuri și nu s-a lăsat măcar cu ploi în unele timpuri de răstriște.Și voi tot cu ale sustragerilor și jurămintelor în fața parlamentelor și ele decăzute din datorii,că drepturile lor s-au materializat în salarii de lux indemnizații,bufet propriu și pensii speciale.Doamne ajută și deschide-le calea tuturor. Si dă-le minte tot înainte ..de a accesa la putere.
Acum e tîrziu și cu mult tupeu mai promit dumnealor..gaura colacilor... cu umor,chinezesc.















Orice revolutie aduce pe parcursul a 30 de ani schimbari majore in bine intregului popor,nu numai claselor politice de la guvernare si acolitilor lor.Ori la noi se vede clar ca nu a fost vorba de asemenea act istoric si este necesar a se stabili realitatea dupa starile de fapte actuale si in evolutia lor istorica,pe parcursul timpului consumat,Ponderea politicienilor actuali si a celor disparuti din peisaj au crezut ca o pot potrivi ei cum si cat doresc fara sa dea socoteala in fata politicienilor curati si a poporului adevarat care trudesc mereu pentru propasirea binelui in toate sectoarele unde au fost repartizati si au observat ca muncesc in zadar pentru ca exista tot mai multe goluri in administrarea si conducerea efectuata de partidele politice,ce au si guverneaza țara.Se cere clarificarea situatiilor de fapt si luarea masurilor de corectare si administrare cu multa raspundere a patrimoniului lasat de vechea oranduire de stat,patrimoniu dobandit cu eforturi mari si multe sacrificii a claselor muncitoare si taranimii asa cum s-a consemnat in istoria putin indepartata si respectiv in bilanturile anilor 1989,1990,etc.depuse la Ministerul Finantelor. Ce natiune isi poate permite sa abandoneze valori materiale si obiective istorice cu greu dobandite ,si eforturi de multe ori aproape incomensurabile,prin pasivitate si fuga de raspundere,motivand superficial cauze de forta majora,fara ca acesta sa existe cu adevarat sau altele ce s-au dovedit a fi minciuni si nascociri,departe de adevarul istoric.
Se costata ca toate partidele ce au fost la guvernare în ultimii 30 de ani au politizat toate activitățile economice și financiare cu f.mici excepții lucru ce a daunat și deformat marea majoritate a specialistilor și profesionistilor din sistemul economiei naționale și locale ajungandu-se numai la decizii politice și deformarea insasi a valorilor patrimoniale în perioada în care s-au efectuat și vanzari de bunuri către beneficiari interni,dar și către beneficiari externi.,de multe ori valorificarea acestora s-a făcut la preturi cu mult subevaluate.Daca au fost semnalate acte de coruptie și cum s-au materializat.
De urmărit în baza bilanturilor contabile anuale toate bunurile predate din patrimoniul statului în patrimoniul unitatilor diverse,si apoi cum s-au conservat și respectat clauzele de privatizare,efectuându-se și vizite la fata locului de (meseriasi tenici,economici,juridic etc.si stabilit eventuale diferente/divergente.,si date de unele fapte de coruptie
-Rapoartele anuale ale M.F. privind starea obligatiilor catrte bugetul de stat,Inventarierea patrimoniala și corelatia cu bugetul de stat.
-Se va urmări inventarierea anuala a patrimoniului statului și în cazul vanzarilor și cum se reflecta în inventarele anuale ale diferiţilor cumparatori. - Cum sa descarcat de gestiune bugetele locale și ordonatorilor de credite se preia documentele de control de la Curtea de Conturi - La societatile Comerciale se va urmări AGA și deciziile asupra patrimoniului..Doamne ajută.
Răspunde Raportează
phany 11 noiembrie 2022  
Draga,e o cale sigura scrisa de Dumnezeu si trebuie sa o urmam.Nu are rost sa ne mobilizam la cote minore. E noua optiune de vot, PDU,ce are o cursa buna in civism de 10 ani,o definitie exceptionala prin care desemneaza omul politic al vremurilor noastre si o implementeaza,are un program adecvat obtinerii unei Romanii curate ,vrea sa construiasca o tara ca afara si trebuie votat in 2024.Noi putem sa ne documentam,sa-i facem popularitate,care sa atraga 51% din voturi si impreuna cu celelalte ce vor intra in parlament va obtine in mod sigur si in timp record ce si-a propus,care o sa ne bucure si pe noi.Aveti dubii sau intrebari ?? apelati la toate sursele cunoscute si vom gasi răspunsurile în PDU singurul capabil sa lucreze cu politicieni adevărați,nu vopsiti.Pana atunci ne mai delectam cu lucrurile bune ce le mai face câte un bun român si dupa nevoi mai gasim ceva de facut. Nu avem alte variante pentru a ne incadra in civismul actual.Doar nu santem Soso.PNL,sau psd-ul ce si-a pierdut toata substanta ce ia ajutat de te miri cine sa tot fie fruntea.Acei ce l-au propulsat s-au temut de judecata comunismului si s-au inrolat ,in ideea sa nu fie descoperiti,fiecare cu matrapazlacurile de pana la 1990 si nu numai ca au continuat mai abitir dupa. E multe de spus,dar ma multumesc sa vad macar inceputul curateniei,prima faza a judecati in fata semenilor a railor ce asta au promovat in numele democratiei si in contra poporului. Ca judecata in fata lui Dumnezeu nu ne ajuta acum si nu trebuie sa o așteptam. Asta e calea romanilor cinstiți ce mai spera intr-o Romanie Bogata,fara datorii si cu majoritatea poporului in locuri de munca atestate prin repartitii,concursuri,etc.Daca va place transmite-ti la prietenii dvs.,astfel ca pana la alegeri sa știe toți prietenii din lume acestea și nu numai. Va mulțumesc frumos ,multa sănătate și numai fericire pentru,fiecare și intreg poporul nostru împrăștiat pe tot globul pamantesc.

Daca vine diaspora la putere la urmatoarele alegeri vom avea in putin timp o țara curata si mai prospera ca niciodata.Dar e nevoie sa gandim bine la viitoarele generatii ca tot ce-i romanesc e sanatos si placut pentru om si nu numai,pe toate meridianele lumii.Politicienii de trista amintire se vor caii fiecare pentru faptele lor.


Numai rusia vor multumi chinezii.Spune un proverb chinez,,Daca ai asemenea intinderi imprejmuite cu granite,ce nevoie ai sa cuceresti noi spatii,, Respectiv, batatura Ucrainei......pe motiv ca iți trebuie,Cu cine o vei eficientiza dupa ce ai distrus-o si ce vei face cu atata amar de ruble? Mai bine cauta numai binele omului pe pământ cum ai jurat la preluarea mandatului și organizeaza-te sa triplezi veniturile de pe ce spatii ai si vei avea cat nu-ti trebuie pentru poporul tau. Actualmente exista pe pământ armament nuclear capabil sa distrugă de milioane de ori planeta,cand ea nu poate fi distrusa decât o singura data cu tot cu tine,ce vei trai sa vezi din buncarul antiatomic rezultatele și nu-ți rămâne decât o mare desartaciune și o constatare ca într-adevăr se confirma ca terorismul numai pâna aici merge mana în mana cu inconstientul. Dar...gandeste si vezi ca nimic nu-i bun când ai aproape totul. Și poți avea și nimic,cand noi vom fi o putere...ce poate trimite soldati,dotati,cati încă nu șanț pe pământ,astazi.Multumeste sfinților și traieste-ti vecul ca om nu ca terorist.

Valentina ,respectiv sora ei de pe Geo pot fi f.bune titulare si catelul e f.bun erou.De multe ori pleci de acasa si nu-l poti lua,ai amintirile aici si cand vrei e langa tine. Daca santem imprastiați pe glob,aici raman trairile comune si trebuie sa ne folosim de astea ca de Tatal nostru...crezul si toate legaturile divine,ce ne mentin sanatatea si forma deplina.Telefonul e bun,dar mai productiv e internetul si vezi ca avem si locuri secrete pentru eventuale intimitați.La mama totul pe internet e un tabu grotesc?? E viata de om, ea se teme ca ne poate deconspira cineva..Vezi ce a facut comunismul din noi.Am invațat sa traim iepureste si nu mai scapam de aceasta cutuma..Ce doar santem oameni si toate sant permise,in limitele bunului simț .O sa ma caute un rus,vezi ca toti sant rai,Eu dupa ce am gasit aprecierile conaționalilor,asi in materie - nu mai dau nici o rubla pe om.A iesit maharul puțin sa faca ordine in lume,in cateva zile cand au avut succese în teatrul de bătălii și castigasera niste pozitii prin Andaluzia,laudându-se ca pe viitor ne va privi de sus,ca sânt mari si au prestanță.. si niste inculți din țara mea i-au trantit-o...Ce tu mai dai lectii la varf ca nu ai valoare nici cat cele eliminate de sub coada.Cum sa nu te bucure inteligența  romanului. Bravo lor ca au inspirație ca dupa alte cateva zile a aparut rezultatele definitive...nota maxima negativa pentru ei predecesorii si urmasii ,respectiv  RUSIA E O TARA A TERORISMULUI punct si cu multe probe. Au ajuns sa mai dea ei lecții lumii civilizate  si concluzia de la voi....rusia trebuie sa ramana un stat  izolat cu o populație de maxim 80 milioni  ,si zâc eu ca si asa e mult...ca toți sant specialiști in rele ca obiceiurile lor,din mosi stramoși.Poți face cateva glume sa va strange-ți la o șezatoare cand are nevoie oricare dintre voi. E multe si posibile ca priceperea a imprastiat-o Dumnezeu peste tot in lume,dar au trecut vandalii si alte popoare migratoare si au spulberat-o din calea omului de buna cuviința.Asa ca in boscheti sânt ascunse multe și trebuie scormonite și puse in valoare. Numai,haz si voie buna. Cu circa 6 milioane de romani activi plecati din tara, cu un sector economic privat pur romanesc din ce in ce mai firav si mai..cocoșat de taxe, de impozite si de extorcarile la care sunt supuse firmele romanesti de catre mafiile din politica ce-si cer un ”tain” din ce in ce mai nesimtit, cu o coruptie politica care a condus la mafiotizarea intregului stat si a sectorului bugetar, cu o indatorare excesiva la bancile comerciale fara ca macar un leu sau euro din zecile de miliarde imprumutate sa se regaseasca in cresterea calitatii vietii cetateanului obisnuit, cu cresteri de preturi care saraceste ..galopant o populatie cu venituri si asa foarte mici si insuficente pentru un trai relativ decent, cu resursele naturale concesionate pe nimic, cu sectorul bancar, industrial si agricol ”transferat” in cea mai mare parte unor consortii si companii straine, actualul regim responsabil DIRECT de toate astea duce Romania spre un dezastru socio-economic din care tara va iesi foarte greu si foarte tarziu, dupa multe si grele lipsuri, umilinte si sacrificii, si numai daca UE va mai exista si va fi suficient de..dispusa sa o ajute..! La ora actuala, cel mai mare dusman al Romaniei e chiar regimul c

Citeste mai mult: adev.ro/rg48mv

Daca votam acum PDU,mai ales peste 51%,totul se va schimba pozitiv și vom fi iarăși mai mult decât am fost vreodată,prieteni la catarama cu apusul ce ne poate invidia,nu distruge cum a făcut rasaritul de atâta amar de vreme.Vom elimina balastru și trai neneaca.


Există o practică, destul de discutabilă, în redacţii. Şefii îţi spun că trebuie să faci o ştire sau un material (i se mai zice articol) dintr-un subiect. La ce se referă de fapt? Se referă la lungime. Exact, lungimea contează în presă :). Dar aici funcţionează principiul invers: cu cât e mai scurtă (ştirea), cu atât e mai bine. Culmea e că dacă ţi se spune asta tu chiar ştii (sau crezi că ştii) ce trebuie să faci. Dacă ţi se spune ştire, scrii un text scurt. Dacă ţi se zice să faci un material, faci un text mai mare.
Obiceiul mi se pare păgubos, deşi poate părea revoluţionar. Mi se pare aiurea pentru că se referă doar la dimensiune, nu şi la tehnică (de redactare / de colectare a informaţiilor, nu vă gândiţi la prostii). Practic, nu se mai ţine cont de graniţele dintre genuri.
În mod corect, o ştire poate avea şi 2000-3000 de semne (ştirile de agenţie ating frecvent această cifră). Dar în viziunea obiceiului pe care-l discutăm, ea ar fi deja un material/articol (pentru că e mare). Mai corect ar fi să ţi se spună: “Fă-mi o ştire de 500 de semne; Fă-mi o relatare de 1500 de semne; Fă-mi un reportaj de 6000 de semne…”. Numărul de semne diferă de la publicaţie la publicaţie, în funcţie de format, layout.

Care sunt, de fapt, genurile jurnalistice care apar frecvent în ziare şi după ce le deosebim:

Genuri de informare
–Ştirea:ea oferă informaţia pe scurt (spune “ce s-a întâmplat?”), culeasă din diverse surse;
–Relatarea:oferă informaţia culeasă direct de la faţa locului de către reporter. Prezenţa la faţa locului, accentuează răspunsul la întrebarea “unde s-a întâmplat?”;


Timp de secole Europa a fost sfâşiată de războaie cu milioane de victime. Cauzele principale ale acestor războaie au fost temele religioase şi cele etnice/naţionale. Europenii au fost nevoiţi să îndure războaie între creştini şi musulmani, între catolici şi protestanţi, între catolici şi ortodocşi, etc. Statele au sacrificat viaţa a milioane dintre locuitori, de dragul unei suprafeţe de pământ, sau de dragul unor „idei” sau „valori naţionale”.
După părerea mea toate aceste vieţi au fost sacrificate în zadar. Războaiele nu pot fi niciodată justificate cu adevărat. Chiar dacă se pot găsi argumente pentru a explica un conflict armat, aceste argumente nu vor fi niciodata suficiente pentru a scuza pierderea a milioane de vieţi omeneşti. Nici „apărarea patriei”, nici „întregirea fiinţei naţionale”, nici „conflictul inter-etnic” nu pot compensa pentru morţii şi orfanii pe care îi lasă în urmă. Nici „voia lui Dumnezeu”, nici „războiul sfânt impotriva păgânilor”, nici „eliminarea ereziilor sectante” nu sunt motive care să mă facă să cred că cei care ucid vor ajunge în raiul pe care şi-l doresc.
O să îmi spuneţi că uneori războiul e inevitabil... Nu sunt de acord cu asta. Poate că uneori pe moment războiul pare unica soluţie. Dar asta e doar pentru că s-au creat condiţiile pentru acest război. Conflictele au fost alimentate în trecut. Niciun război nu izbucneşte peste noapte. Dacă aceste conflicte ar fi eliminate, atunci nici nu s-ar ajunge în situaţia de a privi războiul ca o soluţie. Toate războaiele pot fi evitate.
Mă bucur că europenii au reuşit să pună în spatele lor acea epocă întunecată şi trăim acum într-o perioadă de pace nemaiîntâlnită în trecut. Asta e principalul motiv pentru care sunt bucuros că sunt un cetăţean european.Nu mă consider român... mă consider un european de origine română. 
Această pace durabilă e rezultatul eliminării conflictelor inter-religioase şi inter-etnice, conflicte care au fost înlocuite de bună-înţelegere între oameni diferiţi care aleg să coopereze în loc să se duşmănească. Europenii recunosc că sunt diferiţi, dar acest lucru nu e o sursă de conflict, ci din contră. Diversitatea e apreciată şi încurajată. Diversitatea e folosită pentru a învăţa unii de la alţii. Diversitatea ne ajută pe toţi să ne schimbăm, să devenim mai buni, să învăţăm mai multe, unii de la alţii.
In mare parte din Europa de Vest deja nu mai există graniţe. Sunt miii de oameni care locuiesc într-o ţară şi muncesc în alta. Sunt mii de oameni care merg la cumpărături în fiecare săptămână în ţara vecină. Sunt oraşe şi regiuni care cooperează mai îndeaproape cu un alt oraş sau o altă regiune dintr-o altă ţară decât cu orice alt oraş sau regiune din propria lor ţară.De multe ori nici nu îţi dai seama că ai trecut dintr-o ţară în alta.
Şi acest lucru sper că se va întâmpla şi între România şi vecinii ei. Asta e realitatea pe care ar trebui să ne-o dorim. Asta e obiectivul pentru care trebuie să muncim. Nu trebuie să ne pierdem timpul cu conflicte inutile din care nu câştigă nimeni, ci pierdem toţi.
Deja sunt câteva semnale că ne îndreptăm în această direcţie a eliminării graniţelor. Eu sunt originar din Oradea, la graniţa cu Ungaria. Şi folosesc apropae întotdeauna aeroportul din Debrecen, în Ungaria, la 60 de km de Oradea. E mult mai uşor decâ să călătoresc 150 de km până în Cluj-Napoca. O mare parte dintre cunoscuţii mei merg la cumpărături sau în vacanţă în Ungaria. Şi acelaşi lucru se întâmplă şi în sens invers... sunt mii de maghiari care vin în Oradea la cumpărături, sau merg în vacanţă în Munţii Apuseni.
E un proces de care nu trebuie să ne fie frică. E un proces care trebuie să ne bucure pentru că ne va ajuta şi pe noi şi pe cei de lângă noi să avem o viaţă mai bună.
Şi nu trebuie să eliminăm doar graniţele fizice, ci şi graniţele din mintea noastră.
Voi încheia cu câteva versuri pe care sunt sigur că o să le recunoaşteţi.Imaginează-ţi că nu există ţări Nici nu e chiar aşa de greu Nimic pentru care ucizi sau să mori Şi, de asemenea, nicio religie Imaginează-ţi toţi oamenii traindu-şi viaţa în pace… Poţi să crezi că sunt un visator Dar nu sunt singurul Sper că într-o zi să ni te alături Şi lumea sa fie una pentru toţi
Cezar Maroti
 

1. Iubirea este cea mai mare minune din lume! Cine iubește cu adevărat, acesta este Mare Făcător de Minuni!
2. Nu poți să uiți un lucru, o acțiune sau un om, ,,la care te gândești” (că vrei să-l uiți)!
3. Numai cînd îi iubești pe oameni, îi vezi mai buni!
4. Cel mai frumos parfum, cel mai fin și dulce miros, este mirosul ,,de lapte” de la copilul nou-născut, din casa ta !
5. Este necesar să ai înrădăcinată o credință foarte mare și o dragoste imensă, ca nu cumva, din frica de a jigni dragostea și credința din inima ta, să gîndești ceva pătat de răutate.
6. De multe ori, omul găsește răspuns, numai pentru faptul că, și-a pus întrebarea!
7. Cea mai urâtă ființă este o mamă beată !
8. Cea mai prețioasă piatră din cununa tinereții este curățenia trupească împletită cu cea sufletească!
9. Oamenii nu găsesc pacea deoarece nu o caută unde trebuie, ea se află în inima fiecăruia!
10. Fiule, fii bun, măcar, de dragul mamei tale!
11. Păcat că nu mai ascultăm din sfaturile ,,demodate ale bătrînilor” ! Am putea trăi mai mult!
12. Purtarea rea a omului, se naște din o patimă ascunsă: din mîndrie, invidie, mînie, egoism sau lăcomie!
13. Cit de minunată carte este Biblia! Din izvorul ei s-au scris milioane de cărți! Cel care citește cu atenție Biblia ortodoxă, se înalță în adâncul înțelepciunii lui Dumnezeu!
14. O credință puternică în Dumnezeu, îți dă totdeauna nădejde și liniște !
15. Unde nu este Dumnezeu, locul nu poate fi sau rămînea gol ! Unde nu este Dumnezeu vine dracul.
16. De multe ori intr-un om mare se ascunde un suflet mic și intr-un om mic se arată un suflet de aur !
17. Oamenii, au nevoie de Dumnezeu, dar din nefericire, ei doresc ca Dumnezeu să aibă locul Lui: separat și la nevoie!
18. Fiecare dintre noi, trebuie să avem o calitate deosebită, personalizată, o virtute însușiită, pe care o desăvîrșim cu precădere, și cu care să atragem mila lui Dumnezeu.
19. Mai sus de Mama și de Tata, mai sus de nași și de cumetri, mai sus de primar și președinte, mai sus de școală și de filosofi, mai aproape decît lumina de afară și mai necesar ca aerul, este Dumnezeu, cu dragostea Sa nemărginită, fără de care nu am exista!
20. Într-o adunare dacă nu este prezentă o icoană sau un cuvînt despre Dumnezeu este foarte greu să primești ceva cu adevărat de folos!
21. Ce înțelept și frumos a rinduit Dumnezeu, în Biserică, 12 sărbători împărătești, ca oamenii să se pregătească, mai intens cu aceste prilejuri, aducindu-și prin aceasta aminte de frumusețile Raiului!
22. Fiți siguri ca suntem mai sus și mai mult ca copacii care freamată și ca cîinii care urlă: suntem oameni nemuritori.
23. Ce te face sa apreciezi, cel mai mult, un om? Simplitatea si bunătatea lui!
24. Nimeni nu poate crea mai mult decît valorează el însuși.
25. Absoarbe timpul rugăciunii cu înțelepciune ca nu fie o oboseală ci spre folos deplin!
26. Omul se simte cel mai puternic cînd se jertfeşte!
27. Oamenii care merg spre părinți, spre biserică, spre spitale, spre nevoiași, sunt cei mai frumoși oameni !
28. Păcat este tot ce aduce întristare în sufletul celui de lîngă tine! Faptă bună este tot ce aduce bucurie inimii celui cu care activezi, înveți, trăiești!
29. Biserica nu chemă Omul numai de a face bine, de a fi bun, de a fi pomenit cu laude de o generație, doua sau trei generații, dar ne cheamă să fim pomeniți și cinstiți peste veacuri, pentru că Ea ne cheamă să fim Sfinți!
30. Dumnezeu este cauza bucuriei adevărate iar familia este primul loc unde trebuie sa fie trăită bucuria la maxim!
31. Fiecare om are o expresie a feței pe care, dorind, nu o poate ascunde!
32. Tot ce curge din dragoste față de Dumnezeu și îi cuprinde pe oameni, este Milostenie!
33. Cea mai bună odihnă e răsplata cuvenită!
34. Biserica este cea mai binevoitoare instituție față de Om. Ea este unica instituție divino-umană!
35. Cea mai mare necesitate a omului este nemurirea, de a fi nemuritor!
36. Sufletul omenesc caută frumosul în tot Universul și nu se odihnește pînă nu-l găsește! Cu părere de rău mulți oameni mor cu sufletele obosite, deoaerece nu l-au găsit pe Dumnezeu: El este ,,Odihna, Bucuria și Viața!”
37. Rugăciunea este bucurie și pe măsura intesificării în timpul rugăciunii a sincerității și credinței, se adîncește în adîncul inimii, starea certitudinii că ești protejat! 
38. Postul ne este o adevărată comoară cuprinsă din pietre nestemate binefăcătoare trupului și suletului; el curăță trecutul, sfințește prezentul, umple de har viitorul și ne aduce lumină și limpezime în minte! 
39. În familie doua lucruri sunt cel mai importante: pacea și rugăciunea!
40. Timpul ne este dat pentru rugăciune!
41. Cunoaștere adevărată include doua aspecte la fel de importante: înțelegere și aplicarea înțelegerii.
42. Smerenia, ca aparentă neputință-pentru cei necredincioși, aduce bucurie și celor invidioși! Numai că bucuria lor se preschimbă în ură care îi mistuie iar în același timp cei smeriți primesc negrăită bucurie sufletească, înălțînd omul la cele peste materie.
43. O foarte mare lipsă a secolului nostru este rugăciunea. Lipsa ei face contemporaneitatea vagă, slabă, bolnavă și superficială!
44. Cearta în familie este ușă deschisă pentru necazuri!
45. Prietenia nu se măsoară în timp dar în rugăciunea către Dumnezeu, grija și respectul unul pentru celălalt!
46. Cea mai amară părere de rău este aceea ,,după” ce faci greșeala, păcatul!
47. Cauza sărbtorii este Biserica, Dumnezeu. Trebuie așadar toate sărbătorile să înceapă din Biserică și să-L cuprindă pe Dumnezeu!
48. Cel mai dificil lucru în viața este sa alegi; dar mai ales să alegi corect. De asta depinde o viața întreagă!
49. Numai intențiile și străduințele care sunt curate sunt scară de aur pentru faptele cele bune, spre Împărăția lui Dumnezeu!
50. Daca judeci cazi, daca observi te păzești!
Descoperiți lumea prin Lumină!
Preot Nicolai Boian 
Distribuie! Fii de folos și pentru alții!

Credem că fiecare persoană, chiar și cea mai liniștită, a fost nevoită uneori să se certe cu oamenii apropiați. După fiecare ceartă, oamenii tind să se învinovățească între ei pentru ceea ce s-a întâmplat, dar în nici un caz pe ei înșiși. Desigur, pot exista diferite motive: cineva a mințit pe cineva, a tăcut despre ceva sau a intrat prea mult în viața unei persoane, transformând totul și pe toți. Căutând intenționat un motiv pentru a se certa nu trebuie: el este întotdeauna la îndemână.. Cu toate acestea, puteți evita astfel de situații, dacă în primul rând îți poți construi o graniță personală față de cei din jur. Totul depinde de tine.
DE CE AI NEVOIE DE GRANIȚELE PERSONALE 
Firește, trebuie să construiești limite în jurul tău sau nu – este alegerea ta.  Dar dacă nu faci acest lucru, riși să cazi în mod constant în situații neplăcute, schimbând oamenii în viața ta nu doar rapid, dar și să fii dezamăgit de întreaga umanitate. Sau vei avea soarta păpușilor, care vor fi manipulate. Care este principalul dezavantaj al lipsei limitelor personale față de ceilalți? În faptul că fiecare a treia persoană va intra cu siguranță în casa ta, va atinge cel mai valoros lucru cu mâinile sale murdare sau  îl va sparge în bucăți sau chiar îl va lua cu ea. Prin urmare, principalul lucru – să arăți la timp oamenilor din jur unde nu au voie să intre.
NU TREBUIE SĂ TACI
Mai întâi, atunci când întâlnești o persoană nouă, trebuie imediat să subliniezi lucruri pe care nu le accepți în niciun caz. Adică să-ți desemnezi poziția principială în legătură cu ceva. De exemplu, nu poți tolera violența față de animale. Iar noul tău prieten tocmai a decis să arate un videoclip amuzant, în opinia lui, în care un câine este forțat să tragă un căruță încărcată cu alimente, pe care animalul nu poate nici măcar să o mute din loc. În acest caz, nu trebuie să taci, dar trebuie să spui imediat că nu îți place. Și în viitor, această persoană (dacă el, desigur, rămâne în viața ta) va ști ce poate să spună și ce nu ar trebui.
PERSONALITATE ȘI PĂRERE PROPRIE
Aceste calități sunt esențiale în construirea granițelor personale. Dacă ai respectul de sine scăzut, iar opinia personală lipsește, atunci trebuie ai grijă de asta în primul rând. Fără acestea vei putea probabil, să-ți construiești granița, dar oamenilor din jurul tău le va fi foarte ușor să o distrugă. Dacă ai prea multă încredere în sine va fi destul de dificil pentru să faci față muncii neplăcute. Și opinia personală te ajută la evitarea impunerii de gânduri, reguli, stil de viață al altor persoane care „se străduiesc pentru tine” și vor „să trăiești mai bine”. Dar tu ești bine, pentru că ești sigur pe tine și știi ce vrei.
FII CAPABIL SĂ REFUZI
Cu toții cunoaștem tipul de oameni care sunt faimoși pentru că sunt întotdeauna gata să sară în ajutor.  Uneori se pare că în mod intenționat caută o persoană cu probleme pentru a participa la rezolvarea lor. Acești oameni, care se numesc  altruiști, pot fi ușor confundați cu alții care pur și simplu nu pot spune cuvântul valoros din două litere – „NU”. Și aceștea te  vor ajuta întotdeauna, fără îndoială. Tot ajutorul lor nu vine de la ei, ci chiar de la incapacitatea lor de a stabili o frontieră. Ei se simt incomod să refuze. Dar le este convenabil să-și sacrifice timpul personal, resursele, atât fizice, cât și spirituale. De regulă, astfel de oameni sunt adesea manipulați și sunt transformați în sclavi. Ei înșiși încearcă să explice acest lucru prin modul în care au fost educați. Prin urmare, învață să spui „NU” pentru a stabili granițe mai stabile.
GRANIȚELE PLUTITOARE
Și, bineînțeles, granițele pe care le-ai construit nu trebuie să fie întotdeauna statice. Ele pot pluti cu ușurință. La urma urmei, totul depinde de persoană, de situație și, bineînțeles, de tine. Pentru o persoană necunoscută, este puțin probabil să permiți ceea ce îi poți permite celui mai bun prieten sau prietenei tale. Prin urmare, apropiindu-te de o persoană, îți poți extinde sau restrânge granițele personale.
În primul caz, acest lucru va însemna cel mai probabil că noua cunoștință va părăsi curând cercul tău social, dacă dintr-o dată nu găsește o abordare care să-i permită să traverseze cel puțin o frontieră. Tu decizi. În cel de-al doilea caz, indiferent cât de apropiat este o persoană, trebuie să lași o linie dincolo de care nu poate intra. Desigur, trebuie să îi explici acelei persoane de ce nu are voie să facă anumite lucruri.
Sursa
Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.
.
Dan Puric a susținut o conferință la Cluj-Napoca joi seară, cu titlul „Glăsuind în neguri”,. Evenimentul a avut loc la Berăria Culturală. Au participat aproape 1000 de oameni, printre spectatori aflându-se ÎPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului sau fostul primar al orașului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar.
Iată câteva fragmente din cuvântarea sa, pe care o puteți asculta intergral în player-ul video:
„Pe la 1906, Majestatea Sa Carol I a vorbit că esențiale într-un popor sunt caracterele. Când a inaugurat Universitatea, profesorii, rectorii au zis: «Majestate, vă vom pregăti specialiști». À propos de tehnocrați. Și el a zis – «Nu am nevoie de specialiști, am nevoie de caractere». Caracterele prezintă puterea sufletească a unui neam, iar puterea sufletească a unui neam este arma invincibilă.””Cineva, superficial, ar fi spus că băiatul ăsta invitat în fața dumneavoastră are un discurs anti-european. Noi, în 1989, am ieșit din grădina zoologică și am fugit înnebuniți încolo. Eram sătui de retardare istorică. Dar, dintr-odată, după 20 de ani, găsești o Europă care vrea să se sinucidă, reflexe suicidale. Care-și distruge tradițiile, credința, valorile culturale.Uitați-vă ce dezastru e-n Europa acum cu germanii, francezii, care ies la demonstrații de mii, zeci de mii și sute de mii. Nu-și mai găsesc propriile lor valori. Vi se pare normal să iasă mii, zeci de mii de germani pe stradă să zică «Încetați cu educația de tip… cu transexualii, că ne nenorociți copiii!»?
Vi se pare normal ca tineretul Partidului Liberal din Suedia să ceară legiferarea pedofiliei? Valorile tradiționale sunt distruse și e un paradox. În țara asta mică, amărâtă, valorile se păstrează.”
„Nu zice nimeni să-ți pui tricolorul pe piept. Dar igiena sufletească a oricărui popor este să-și apere identitatea. Un președinte de stat african le-a zis ălora de la ONU în față: «în numele civilizației, ne-ați luat aurul, diamentele, pădurile, dar mai sunt niște granițe pe care nu le puteți trece, granițele invizibile».
România trebuie să-și apere granițele invizibile, felul ei de a fi.Să-ți fie rușine că ești român sau creștin, să te aducă până la limita asta? Rostul meu, pe ceața asta și pe negura asta, a fost să vă mărturisesc o stare în care se află omenirea în general, și România în special. Cât am putut eu…
Să știți că lupta cea mai mare se duce aici, pentru că aici e credința firească, bine plasată.””În cinci ani de zile, teatrul românesc a căzut fantastic, numai patologii, numai lucruri îngrozitoare. Literatura e la pământ, cinematografia românească premiată dincolo vorbește numai despre avorturi și curve, tare patologice.Dom’le, da nu găsești lucruri de sensibilitate, de vocație, care pot aduna în jurul tău acea afinitate cu celălalt? Tu, ca tânăr creator, n-ai văzut în poporul tău decât asta? E o amenințare, cum ar spune părintele Stăniloae, a arhitecturii noastre sufletești, a structurii noastre sufletești
Răspunde Raportează
phany 16 septembrie 2022  
pana in 2030 vor mai pleca 3-4 mil de oameni, stai sa-si revina incet incet economiile europene de la covid. Prin 2030 n-o sa se mai duca nici naiba la vot ca n-o sa mai aiba cine, astia care voteaza PSD acum vor putrezi pana atunci. O sa ramana ei cu odraslele lor sa se bisnitareasca intre ei si o sa aduca vietnamezi sa-i munceasca gratis ca pe sclavi. O clasa politica de tot rahatul, cetateanul roman e scarbit, un presedinte tembel care si-a sacrificat partidul si increderea electoratului. In 2024 sa nu va mirati sa vedeti AUR sau USR la putere. Ultima tara din UE ca dezvoltare, nivel de trai, asta spune tot, Albania e inainte.

Citeste mai mult: adev.ro/rcj631

Dumnezeu m-a ajutat,desi la varsta facultatilor erau f.multe conditii specifice.,pentru un fiu de taran.Am ramas 1 an bibliotecar comunal si director de camin cultural,pentru a intra in UTC,ca fara asta si adeverinta ca parintii sant membrii cooperatori,nu puteai sa dai examen la ISE.Prinsesem dragoste de bani si voiam sa ma las de facultate ??? M-au impins parintii si neamurile din comuna si m-am pus pe tocit.Nu intrai la ISE fara toceala (tehnica la moda atunci 1962 )Intru la ISE Iasi si vad ca tot toceala trebuie,si o facean numai pentru bursa (7 era tinta golanului) Din semestrul II,al anului 3,profesorul de masini de calcul i-mi spune ca s-au pierdut 4 ore in Consiliul profesorilor,care au stabilit ca nu mai dau nota 7 daca nu stiu de 10 pentru mine care eram ca un computer ,si munceam fix pentru bursa si nimic mai mult.Am inteles si m-am conformat ca altfel nu se putea.Aveam alte rezultate in anul IV si am fost ales secretar UTC pe an.Astfel am terminat facultatea,iar repartitia se facea pe tara,la Bucuresti,unde l-am intalnit pe Vacaroiu,sef de promotie ,care a luat CSP,iar eu am luat Constanta si ma bucuram de relizaris,Nu mult ca a venit reprezentantul Botosaniului,Onofrei,- seful programelor de recrutare a fortei de munca calificata,care era ginerele invatatorilor ce m-au indrumat din frageda pruncie si hotarase cu parintii mei ce si cum sa invat. Mai constat ca acesta era unchiul meu,de care nu trbuie sa ma despart pana nu prind aripi ,la Consiliul judetean Botosani,si dupa ce stapanesc meseria pot sa plec si la Constanta,ca nimanui nu i se va face mila de stiinta si meseria de cotabil cu studii superioare ce deveneam.Nu-mi trebuia o alta facultate ca era f multe de facut in domeniul economic si financiar cotabil si aveai satisfactie sa vezi cum pe zi ce trece iti imbogatesti cunostintele cu tot felul de metode si tehnici financiar contabile ce practic erau ca niste diagnostice puse de meserias si tratamente adecvate pentru crestera economica. Da trebuia si am facut studii postuniversitare,care apoi mi-au cosfintit titluri de analist de sisteme,expert contabil,consilier pe probleme de buget,etc., dar trebuiau experimentate practic pe situatiile din teren ale diverselor perioade istorice marcate de linia rosie a PCR ce nu admitea desfasurarea la maxm,ci numai la salvarea semenilor ce savarseau cu voie sau fara de voie contraventii cau chiar fapte penale.In paralel apar volume de versuri ale maestrului A.Paunescu,care depasea de mule ori liniile rosii in definirea fenomenelor si lucrulilor comune ce m-au fascinat din prima citire si mi-am dat drumul la imaginatie in procesul exercitarii meseriei proprii,si nimeni nu ma intelegea,dar nu aveau curajul sa-mi spuna.Abia dupa 1989 un sef al Controlului de stat mi-a spus,,Eu credeam ca esti un mascarici in toate problemele ce le descriai public si ca aveai intotdeauna noroc sa nu poata semenii sa modifice concluziile tale si traiesti multumita norocului. Dar acum mi-am dat seama ca esti cel mai bine pregatit dintre oamenii mei.,si totul e calculat,sintetizat si placut sa vezi ca mai avem oameni despre care o viata am vorbit fara sa-i numim,decat postmortem. Si arat ca procesul cunoasterii adevarului la mine s-a format ca la rumegatoare..respectiv partea de toceala s-a materializat cu mult dupa terminarea studiilor,respectiv in momentul rezolvarii practice a unei teme de studiu simteam nevoia sa folosesc cunostinte stocate in memorie fara prea multe intelesuri, si dupa ce maceram acestea comparam intelesul real al normelor studiate cu practica indelugata specifica si atunci emitem decizii finale care descriau rezolvarea problemelor specifice in fiecare caz si eram multumit intotdeauna de mine.
Răspunde Raportează
phany 5 octombrie 2014  
Nu inteleg de ce romanii copiaza obiceiuri,tehnologii,etc. de la altii,mentin preturile destul de sus si incurca omul de rand. Goji (catina de gard)e raspandita pe tot teritoriul tarii,in stare salbatica si nu-ti trebuie mari studii sa o intelegi.Am cumparat 3 ghivece cu goji de la Sibiu si cred ca le trebuie un an sa se adapteze la conditiile de aici.Am pus seminte,rasaduri urmate de plantatul in camp langa rosii si vedeti ce frumoase au crescut vara aceasta fara nici o pretentie (au fost tratate ca si rosiile de langa ele)..sunt de trei ori mai inalte si mai viguroase comparativ cu cele de la Sibiu,in plus au inflorit spre toamna,dar nu au avut timp sa rodeasca...sper ca la vara viitoare sa o faca.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.