2159 poze   26386 vizite

altoiri 2014

Grădinarii şi specialiştii în horticultură spun că ne aflăm în cea mai bună perioadă din an pentru altoirea pomilor. Astfel, aceştia indică faptul că de la sfârşitul lunii februarie şi până la începutul lunii aprilie altoirea pomilor are cele mai mari şanse să aibă succes.
Dacă specialiştii folosesc termeni specifici şi explică într-un mod ştiinţific cum se procedează, omul simplu, de la ţară, care a fost nevoit să improvizeze pentru a obţine calitate superioară a produselor lui, explică într-un mod mult mai simplu şi pe înţelesul tuturor cum funcţionează această procedură.
„Se taie creanga unde e mai netedă. Am văzut că unii taie unde e «musca» (acel nod de unde porneşte o ramură nouă, n.r.), dar eu am învăţat că se taie creanga pe unde e netedă”, explică Viorel Pop, un sătean din Valea Vinului, venit la piaţă pentru târguieli de primăvară. Ţinând în mână doi pomişori proaspăt cumpăraţi, omul explică: „Se curăţă coaja, se face o crăpătură pe lungime (indicând câţiva centimetri adâncime), iar în aceast crăpătură se pune crenguţa de altoi (crenguţa din pomul de calitate superioară, n.r.). Apoi se leagă strâns cu o bandă pânzată”, explică el, arătând că e necesar ca banda folosită să fie din ţesătură, pentru ca la creşterea copacului, aceasta să se poată rupe singură. „Mi-am altoit singur pomii acasă, pruni şi peri şi s-au prins de fiecare dată”, mai spune el.
Conform specialiştilor, crenguţa de altoi se curăţă la capătul mai gros, realizând o pană dreaptă. Aceasta urmează să fie introdusă în despicătura realizată în creanga portaltoi (partea cu rădăcina), căreia i se despică coaja pe o porţiune scurtă. Se introduce altoiul în portaltoi până când partea cioplită este acoperită în totalitate, după care se leagă strâns cu banda pânzată. Specialiştii folosesc o ceară specială pentru astfel de proceduri, însă la ţară, oamenii nu toţi ştiu de existenţa ei.
Oamenii ştiu, însă, un mic truc care îi ajută să crească şansele de reuşită a altoirilor. „Crenguţele pentru altoi se păstrează mai multe zile într-un loc întunecos, răcoros, în beci de exemplu. Abia apoi se folosesc la altoire. Nu ştiu de ce, aşa m-au învăţat şi pe mine alţii”, mai spune Viorel Pop. Horticultorii, însă, au o explicaţie pentru asta. Pomul ce urmează a fi altoit (cel cu rădăcina) are deja seva pusă în mişcare, în timp ce crenguţa de altoi se află încă în repaus, iar asta reduce riscurile eşecului.
Portaltoiul poate fi orice ramură a pomului care nu depăşeşte 5-6 centimetri grosime. Altoirea se face întotdeana din pomi ce aparţin aceleiaşi specii.
Altoiea pomilor se face cu scopul de a obţine o specie superioară din punct de vedere calitativ, folosind un pom rezistent ca portaltoi. Se mai pot obţine rezultate bune şi spre finalul verii, în august-septembrie.
altoi cires
altoi cires
SP_A0196
SP_A0196
SP_A0215
SP_A0215
SP_A0216
SP_A0216
SP_A0217
SP_A0217
SP_A0241
SP_A0241
SP_A0242
SP_A0242
SP_A0243
SP_A0243
SP_A0298
SP_A0298
SP_A0315
SP_A0315
SP_A0316
SP_A0316
SP_A0337
SP_A0337

Comentarii album • 12
Nume:



phany 23 aprilie 2023  
Art. 6. - Pot fi membri ai partidelor politice cetăţenii care, potrivit Constituţiei, au drept de vot.
Art. 7. - Din partidele politice nu pot face parte persoanele cărora le este interzisă prin lege asocierea politică.
Art. 8. - (1) Un cetăţean român nu poate face parte în acelaşi timp din două sau mai multe partide politice.
(2) Înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior.
(3) La înscrierea într-un partid politic orice persoană este obligată să declare în scris, pe propria răspundere, dacă are sau nu calitatea de membru al unui alt partid politic.
(4) Membrii organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care înscriu candidaţi în alegeri pot face parte şi dintr-un partid politic, având dreptul de a candida în condiţiile legii.
(5) Nici o persoană nu poate fi constrânsă să facă parte sau să nu facă parte dintr-un partid politic.
(6) Dobândirea sau pierderea calităţii de membru al unui partid politic nu creează privilegii sau restrângeri în exercitarea drepturilor cetăţeneşti.

Experimentul realizat de „Romania Libera” in peste zece localitati din toate regiunile tarii a demonstrat ca alegerile parlamentare de peste trei saptamani pot fi fraudate foarte usor. Singura conditie este aceea ca politicienii care candideaza pentru un post de senator sau deputat sa fie dispusi sa investeasca sume de bani considerabile. Nu trebuie sa faca altceva decat sa-i plateasca pe politicienii locali – de regula primari – si chiar pe alegatorii din colegiile electorale respective. Numarul de voturi pe care-l vor obtine va fi direct proportional cu suma „investita” si nu are nici o legatura cu partidele din care fac parte, cu proiectele de dezvoltare pentru comunitatea ce-l trimite in Parlament si nici macar cu increderea de care se bucura in randul oamenilor. Experientele anterioare au demonstrat ca cele mai multe fraude electorale au loc in mediul rural, departe de ochii observatorilor de la „centru”. Poate nu intamplator, liderii marilor partide candideaza in afara marilor orase, in colegii electorale din tara. Capcana noastra
Am pretins ca suntem consilierii de imagine ai unui tanar care candideaza pentru Parlament. Am ales un partid mai putin cunoscut din Romania, cu sanse minuscule sa prinda anul acesta vreun loc in Parlament. In schimb, politicianul in numele caruia vorbeam era pur si simplu inventat. Ne-am prezentat candidatul-fantoma primarilor din mai multe comune, din colegii electorale diferite din Romania, alese la intamplare. Povestea pe care am spus-o de fiecare data edililor era aceeasi: reprezentam politicianul X de la partidul Y, care candideaza la dumneavoastra in colegiul electoral. Politicianul nostru este tanar, ambitios, are bani si vrea musai sa obtina un scor electoral cat mai bun in aceste alegeri, astfel incat in anii urmatori sa se poata transfera la un partid mare. Pentru a-si atinge scopul, este dispus sa plateasca bine. Vreti sa-l ajutati? Daca da, veti primi un comision pe masura! Concret, primarii trebuiau sa-si foloseasca influenta pe care o au in comunitatea respectiva pentru a determina cat mai multi dintre alegatorii propriului partid sa puna stampila la 30 noiembrie pe candidatul nostru. Chiar d propriii candidati, cei mai multi dintre aca le ceream sa-si tradeze astfel formatiunile din care fac parte si primari au acceptat targul propus de noi. Mai mult decat atat, unii ne-au predat o adevarata lectie de fraudare a scrutinului, exemplificand cu propriul succes in alegerile locale. Nici macar unul dintre ei insa nu a verificat – si era foarte simplu sa faca acest lucru – daca omul nostru chiar exista pe lista de candidati din colegiul respectiv. Am reusit astfel sa adunam, la modul virtual, in cele cinci judete prin care am trecut, peste 1.000 de voturi.
„N-am culoare politica. Sunt conjunctural in PD-L”
Am inceput experimentul in judetul Dambovita. In comuna Gura Foii ne-am intalnit cu primarul PD-L proaspat ales, Marius Marian Iosif. Acesta s-a aratat foarte deschis propunerilor noastre, in ciuda faptului ca reprezentam un partid concurent in alegeri.
Reporter: Noi stim ca sunteti pedelist infocat.
Marian Iosif: Vrei sa iti spun ceva? N-am culoare politica. Sunt conjunctural in PD-L, ca aici am gasit locul sa fiu primar. Sunt primar nu ca mi-am dorit sa fiu primar, mi-am dorit sa nu mai fie un nesimtit care era!
Dupa ce ne-am lamurit cat de dedicat este Marius Iosif partidului, i-am cerut direct acestuia sa-si puna oamenii de incredere sa lucreze pentru candidatul nostru si sa ne duca la familiile care vor sa-si vanda voturile.
 
» Noua ne trebuie baieti de-ai locului, ii stiti dumneavoastra care sunt. Ne spuneti cat ne costa,  tot…
Ce pot sa fac, o sa va prezint pe cineva,  sa va ocupati de astea.
» Macar 200 de voturi sa luam…
Nu stiu ce sa zic. O sa discut cu cativa insi, sa vedem si dupa aceea  va spun: „Bagati-va, are sens sau nu”.
„Toata lumea e cu «materialul» aici”
Primarul din comuna Gura Foii ne-a explicat insa ca ar trebui sa avem foarte multi bani pentru a avea ceva sanse in colegiul electoral respectiv. Marian Iosif ne-a dat ca exemplu alegerile locale din primavara, in care el a cheltuit 110.000 de euro pentru a castiga scaunul de primar si ne-a avertizat ca un alt membru PD-L care candideaza in colegiul Voinesti – Dambovita pentru Camera Deputatilor are de gand sa cheltuiasca de zece ori mai mult.
» Gabi (n.r. – candidatul nostru) dedicase vreo 50.000 de euro pentru tot colegiul… E putin?
Este. Hai sa iti spun o chestie. stii cu cine se bate al nostru? Cu deputatul Stan.
» De la PSD?
Da. Il bate de-l face varza pe domnul Stan.
» Cati bani?
Un milion a alocat. Un milion de euro.
» Ma uimiti, credeam ca e slabut colegiul, dar vad ca e pe bani multi.
Nu, taticule, toata lumea e cu materialul aici. Pai, gandeste-te ca altfel PD-L nu iesea in Dambovita!
„Am procedat exact ca Baselu. Dosar la toata lumea”
Dupa ce ne-am imprietenit, primarul Iosif a inceput sa explice care sunt secretele unei campanii electorale „reusite”. Desigur, sa nu va imaginati ca am vorbit despre programe de guvernare, doctrine politice sau proiecte pentru comunitate. Pedelistul ne-a dezvaluit ca mPai, stai sa-ti spun, ca si eu am facut-o si pe asta. In preziua Pastelui am dat un cozonac proaspat, facut in acea noapte. Am dat un bidon de Coca-Cola de doi litri, un bidon de Fanta, un bidon de vin de doi litri, un carton de oua.
» Noi stim ca la „locale” e important cine da ultimul. Adica in ultima zi.
Sa-ti mai spun ce-am patit. Mai aveam un miliard 200 de mii de lei in masina, sa-i dau in sambata alegerilor. La 1.200 de insi, pe care-i stiam mai nehotarati. si mi-au venit semnalele clare: Stai in banca ta, ca te facem! M-ai inteles?
» Da. Ce fel de semnale? Ca va reclama?
Imi pregatisera o mie de capcane. si mi s-a facut frica sa mai dau, in ziua aia eu n-am mai dat. stiti ce am mai facut la alegeri? I-am disperat, nu au putut sa miste nimic. Mi-am adus 18 observatori neutri. Au innebunit. Cand au vazut ca a venit microbuzul la ora 6 dimineata cu observatori neutri, le-am luat inima.
Marian Iosif ne-a explicat si cum a transferat votanti din alte localitati la el in comuna, intocmindu-le buletine de identitate noi „in regim de urgenta”. „Eu le-am facut, n-a mai putut sa le faca el (contracandidatul de la PSD – n.r.) Le-am facut eu. La 9 fara un sfert am facut ultimul buletin. Ai inteles? Baiatul de la buletine era prietenul meu si la 9 fara un sfert, in ziua alegerilor, a facut actul.”
In fine, cea mai dura metoda de a castiga o competitie electorala este cea a compromiterii contracandidatului prin dosare penale.
I-am disperat rau in perioada asta, i-am terorizat.
» si adversarii nu va sapa?
Ce sa ma sape, mai! Le-am facut dosare penale, cate 14-15 dosare. Deci le-am facut cate 14-15 dosare. Am procedat exact ca Baselu. Dosar la toata lumea. Salti capul, dosarelul…
Ulterior, am aflat ca Marian Iosif este chiar finul procurorului Gheorghe Dumitru de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti, care la sfarsitul anului trecut a fost implicat in scandalul de fraudare a examenului de promovare in functii de conducere pentru magistrati.
„Eu o sa dau ceva si la PNL”
Din discutiile purtate cu primarul din Gura Foii am inteles ca tranzactiile cu voturile cetatenilor sunt un lucru obisnuit in politica romaneasca, mai ales in mediul rural. Pedelistul ne-a dat ca exemplu intelegerile pe care le are pentru scrutinul din 30 noiembrie cu primarul PSD din comuna vecina, Dumitru Giurescu, si cu liberalii.
si la Dumitru Giurescu va fi o chestie delicata, ca trebuie sa ne dea si noua voturi. In toata zona asta sunt doua partide.
» PD-L si PSD…
Ai inteles…
» Bun, si el nu sustine PSD? Va sustine pe dumneavoastra?
El sustine PSD, dar va fi 51 cu 49 (n.r. – procentele in alegeri ale celor doua partide din comuna respectiva).


» Inteleg, da. si aici va fi invers?
si aici, taman invers. 51 eu, 49 la ei. Bine, eu o sa dau ceva si la PNL de data asta. Am promis. Un prieten bun de-al meu a spus: Nu ma ajuti deloc?
» Ce inseamna sa dati? Doar nu le spuneti dumneavoastra la oameni: Bai, uite, tu votezi cu PNL, tu cu alalalt!
Ba exact asa. Tu, tu, tu votezi PNL!
» si va asculta lumea?
Taticule, stiu exact.
Dupa ce l-am vazut cunoscator intr-ale smecheriilor electorale, l-am rugat sa ne recomande si alti primari dispusi sa bata palma cu noi. Ne-a trimis la Marin Manda, primarul PSD din Cobia, Dambovita.
La Cobia, la Marin. Cu asta discuti direct cu el.
» Direct la cash?
Da. Cu el si atat.
» E baiat subtire?
Da, ii trebuie…
» Ii e foame?
Nu stie sa-i faca… O discuti direct.
Marin Manda: „E prost cu banu’. Banu’ direct e periculos…”
Am ascultat sfaturile primarului din Gura Foii si l-am vizitat pe Marin Manda. Omul a fost cat se poate de deschis propunerilor noastre.
» Cum sa facem sa luam si noi 100, 200, 300 de voturi?
Marin Manda: Ce sa va sfatuiesc? Gasesc eu oameni.
» Ne spuneti cat face, tot. Ce trebuie sa le dam, si cozonaci, vine Craciunul.
Nu, nu…
» Merge mai bine banul direct, nu?
Da. Doar ca nu stiu, sa vedem, e prost cu banu’. Banu’ direct e periculos… Politia si SRI-ul…
» Unde, aici?
Pai, peste tot e asa.
» Am vorbit cu Marius (primarul de la Gura Foii – n.r.).
Cum ati facut acolo?
» Ne-a spus ca o sa vorbeasca cu niste baieti din partea lui, ne spune cat decontam si nici o problema.
si eu acelasi lucru o sa fac.
» Cam cat ne-ar ajunge asa? Noi ne gandeam sa cheltuim la vreo 50.000 de euro. E mult, e putin?
In colegiu?
» Da.
Cam ar fi… Sunt 15 comune.
Am batut palma cu primarul pesedist, urmand ca detaliile sa le punem la punct intr-o noua intalnire, stabilita peste cateva zile.
Primarul PNL din Giuvarasti – Olt ne-a dat 50 de voturi
Am repetat experimentul si in alte judete. Primarul liberal Ion Andrei, din comuna Giuvarasti – Olt, s-a aratat mai intai reticent la propunerile noastre.
Ion Andrei: Ca sa va dau voua voturi trebuie sa iau de la mine. si nu iau de la mine. Apoi, depinde si cine alearga pentru treaba asta prin sat.
» Al nostru fiind baiat de Bucuresti, da si cu banutul mai mult decat altii, nu-i o problema.
N-am pe cine.
Dupa o negociere ca la piata, in care noi am tot scazut din pretentiile pe care le aveam, liberalul a acceptat pana la urma sa ne ajute sa-i convingem pe alegatori sa-l voteze pe candidatul nostru.
» Ne multumim si cu mai putine voturi. 100,  200, 300, 50. si alea sunt bune aici.
50 mai rupem pe-acolo.
» Deci 50 se rupe?
Da.
» Sa ziceti cat costa. Omul vrea sa investeasca la dumneavoastra, pe 50 de voturi cred ca ar arunca 5-10.000 de euro. E suficient?
Nu stiu cat este.
» Cu tot cu baietii, cu dumneavoastra, cu toate cele.
Nu stiu, ce sa spun eu asa? Dar asa, pe voturi mai putine, atunci discutam.
» Legea votului uninominal incrimineaza mita electorala
Articolul 55 din actul normativ mentionat prevede ca: „Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum si primirea acestora de catre alegator in acelasi scop constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani”. Legea pedepseste inclusiv tentativa de mita electorala.
In episodul urmator, veti vedea ca nici primarii din Moldova si Ardeal nu refuza mita electorala. Nu conteaza partidul, nu conteaza doctrina, ci doar suma pe care o baga in buzunar.
Varianta filmata cu camera ascunsa a acestei prime parti a investigatiei noastre poate fi vizionata pe www.romanialibera.ro
Răspunde Raportează
phany 6 aprilie 2023  
Eu cred că ce face Simion ca vedetă politică străină de interesele românești. El predă și transferă sentimente sociale afară din țară în interese străine și sesă prins,dar se laudă în fața mulțimii romîne că face ce face nu e cușer.Atenție JuDoi dintr-o lovitură. UN fel de postare. Cîinele cel mic,ascultă de cel mare...Insistența Comisiei Europene ca România să renunțe la actualul sistem al pensiilor speciale naște reacții viscerale din locuri pe care nu le-ai putea bănui. Crina Dobre, considerată în interiorul PNL drept „asistentă de comunicare“ a lui Rareș Bogdan, atacă furibund Comisia Europeană și Uniunea Europeană în general, colportând pe contul ei de Facebook o avalanșă de teorii conspiraționiste și narative ale propagandei rusești.
Record mondial: Guvernul lui Iohannis a ajuns la peste 200 de secretari de stat, de 5 ori mai mulți decât are Japonia! Grindeanu (PSD) are 9 secretari de stat, iar Boloș (PNL) –
Mafia PNL-PSD l-a pus șef la Autoritatea Electorală Permanentă pe gorjeanul Toni Greblă, unul dintre cele mai tenebroase personaje postdecembriste.riști cu implicații în analiza de sistem,asta e o infracțiune ce pe moment nu reușesc s-o incadrez undeva în codul penal,
Răspunde Raportează
phany 6 aprilie 2023  
Eu cred că ce face Simion ca vedetă politică străină de interesele românești. El predă și transferă sentimente sociale afară din țară în interese străine și sesă prins,dar se laudă în fața mulțimii romîne că face ce face nu e cușer.Atenție JuDoi dintr-o lovitură. UN fel de postare. Cîinele cel mic,ascultă de cel mare...Insistența Comisiei Europene ca România să renunțe la actualul sistem al pensiilor speciale naște reacții viscerale din locuri pe care nu le-ai putea bănui. Crina Dobre, considerată în interiorul PNL drept „asistentă de comunicare“ a lui Rareș Bogdan, atacă furibund Comisia Europeană și Uniunea Europeană în general, colportând pe contul ei de Facebook o avalanșă de teorii conspiraționiste și narative ale propagandei rusești.
Record mondial: Guvernul lui Iohannis a ajuns la peste 200 de secretari de stat, de 5 ori mai mulți decât are Japonia! Grindeanu (PSD) are 9 secretari de stat, iar Boloș (PNL) –
Mafia PNL-PSD l-a pus șef la Autoritatea Electorală Permanentă pe gorjeanul Toni Greblă, unul dintre cele mai tenebroase personaje postdecembriste.riști cu implicații în analiza de sistem,asta e o infracțiune ce pe moment nu reușesc s-o incadrez undeva în codul penal,
Răspunde Raportează
phany 6 aprilie 2023  
Texas Holdem Mania,nu e un joc.E un fel de bătaie de joc pentru oamenii,corecți și cinstiți.Nu are rost să citești cum se joacă că numai enervează omul corect și cinstit.Vezi ce i-a făcut azi 1.04,2023,de la orele 3,25 pînă acuma, numitului Neculani Bejinariu,om corect de 77 ani ce a îndrăznit să miște jocul cum scrie în articolul lor. Că la fiecare 15 minute,bloca jocul cu rezultatele și idei greșite. Astfel ca el să nu vadă ,ce joacă cu alți adversari trucați și a pierdut omul peste 10 miliarde puncte. Mă întreb mereu și mă tot întreb ? La ce-i bun jocul ăsta. Că mia făcut numai rău și am plecat la șahul meu ce e excepțional de frumos pe lichess.org.Mulțumesc Bunului Dmnezeu că nu jucam pe bani că mă omora direct cu facerile lui. Deci e un posibil criminal.... nu mai jucați măi fraților că ăștia vă omoară cu zile. Sănătate bună la toți ce ințeleg ce mi s-a intîmplat mie cu acest fals joc. Semnează Eu și găsiți probele la locurile cu pricina. Rog ajutați un bătrîn pe care mania acestui așazis joc era să-l omoare. AMIN.

Ce am învățat de la viața mea?
"Am învățat că o lumânare poate aprinde mii de lumânări. Un singur om poate schimba o generație… Mă strădui să împrăștii lumina.
Am învățat că dacă lași toate căruțele să ți-o ia înainte nu vei mai putea înainta de praf…
Am învățat că scopul primordial al vieții mele nu este să conduc firme, să dețin doctorate, să am vacanțe în insule exotice, ci să fiu un creion ce scrie povești pentru Dumnezeu.
Am învățat că pot să nu ajung erou. Dar acolo unde sunt, trebuie să îmi fac datoria!
Am învățat că trebuie să învăț din greșelile altora. N-am timp să le fac eu pe toate!
Am învățat care este cel mai mare păcat: să nu îți dai seama că trăiești în păcat. Să faci răul crezând că faci bine.
Am învățat că viața este ca marea: nu îi pasă că nu știi să înoți!
Am învățat că nu doar sufletul e prețios. Ci și trupul. E pahar de unică folosință. Dacă nu ai grijă de el la tinerețe, vei regreta amarnic mai târziu.
Am învățat că atunci când orgoliul strălucește prea tare, orice înțelepciune se întunecă. Și unde lipsește înțelepciunea, domină prostia.
Am învățat că inima nu e vie dacă pulsează numai sânge. Ci dacă pulsează și dragoste !
Am învățat că lumea nu se cucerește cu sabia sau cu forța. Ci cu dragostea.
Am învățat că arătatul cu degetul poate ucide. Nu doar pe cel arătat…
Am învățat că dacă vrei să faci ceva, vei găsi o cale. Dacă nu, vei găsi o scuză…
Am învățat că Dumnezeu ne dă copii nu ca să umplem planeta, ci ca să putem simți la microscară ce trăiește El la macrocosmos!
Am învățat că părinții buni dau copiilor și rădăcini, și aripi. Rădăcini ca să nu uite unde au casa, și aripi ca să nu uite unde e Cerul.
Am învățat cum arată fericirea. Privește în ochii unui cerșetor după ce i-ai oferit o bucată de pâine.
Am învățat că viața e de… sticlă. Se sparge atât de ușor. Dar mai știu și că lui Dumnezeu îi place să lipească cioburi.
Am învățat că oamenii din jur pot fi egoiști, irascibili, invidioși și răi. Dar oricum ar fi, eu trebuie să trăiesc frumos mai departe!
Am învățat că cine vrea să trăiască cu evlavie va fi prigonit! Sfinții sunt miei trimiși în turma lupilor!
Am învățat că nu trebuie pus totul la inimă. Inima nu e magazie…
Am învățat că iluziile sunt gratis. Dar dezamăgirile le plătim cu un preț mult prea scump!
Am învățat că, deși ar putea să mă ferească, Dumnezeu îngăduie să fiu rănit.
Am învățat că rănile sunt găuri prin care intră lumina. Oamenii „ciuruiți” de Dumnezeu sunt plini de Cer!
Am învățat că oricâtă durere aș simți, nu trebuie să devin o durere pentru ceilalți.
Am învățat că acolo unde sunt prăpăstii între oameni nu e eficient să ridici garduri, ci să construiești poduri.
Am învățat că orice vârf aș cuceri nu trebuie să mă opresc. Urmează altul și mai înalt.
Am învățat că Dumnezeu nu alege oamenii desăvârșiți, ci îi desăvârșește pe cei aleși.
Știu multe lucruri, multe locuri frumoase. Dar maximum de frumusețe este Dumnezeu. Dincolo de El nu mai este nimic.
Știu unde mă voi duce: ACASĂ!
Ce am învățat eu până acum…că mai am multe de învățat!"
Preot Cristian Dehelean
Răspunde Raportează
phany 6 aprilie 2023  
foarte mici de reușită. Jucătorii experimentați știu cum să le contracareze.
3. Fii atent și la ce se întâmplă în jur – Nu trebuie să fii atent doar la mâna ta, ci și la cele de pe masă și la ce fac adversarii tăi. Încearcă să anticipezi ce mâini au și astfel poți lua cele mai bune decizii.
4. Nu juca sume mari la început – În cazul în care alegi să joci pe bani reali, nu trebuie să investești sume foarte mari. Există și posibilitatea să pierzi, astfel că o sumă mare investită la început te-ar putea descuraja în cazul în care pierzi. Alege să joci responsabil și nu uita să te distrezi, așa cum ai face-o când te uiți la filme sau te joci.
Se câștigă bani din poker?
Încă din cele mai vechi timpuri, scopul pokerului a fost distracția. Dar au fost și multe cazuri în care unii oameni au reușit să facă adevărate cariere profesioniste din poker, totul pornind din distracție.
Avantajul este că pe Internet sunt foarte multe resurse, marii jucători au scris cărți, iar multe partide sunt transmise live, astfel că poți studia comportamentul celor mai buni.
În România sunt în jur de 2000 de jucători profesioniști de poker. Dar pasul spre o carieră profesionistă e recomandat să fie făcut cu responsabilitate și cu gândul că pokerul trebuie să rămână un joc distractiv.

Ce să faci la antrensamente poker pe bani: 1.Lucrați de acasă făcând sondaje
Este ușor să participați la sondaje de pe telefonul mobil sau de pe computer. Puteți accesa sondajele noastre oriunde, deci este treaba perfectă de făcut de acasă. Nu durează mult timp și o puteți face oricând doriți. Toată lumea poate participa și câștiga bani lucrând de acasă. Puteți chiar să răspundeți la sondaje în timp ce faceți altceva. Participarea este foarte flexibilă.
Răspunsul la sondaje de acasă este semnificativ. Răspunsurile dvs. vă ajută să creați produse și servicii mai bune. Companiile folosesc aceste informații pentru a îmbunătăți produsele.
Cât puteți câștiga lucrând de acasă?
Veți fi plătit pentru fiecare sondaj la care participați. Este un venit solid. La MetroOpinion, facem foarte ușor să lucrați de acasă, făcând sondaje. Avem unele dintre cele mai bune sondaje de pe piață. Puteți vedea ce veți câștiga în 2..Înțelegeți dinamica mesei de poker
Michael Lech explică faptul că întotdeauna încearcă să înțeleagă dinamica mesei sale în primele mâini. Așa că nu joacă la telefon și nici nu ascultă muzică. În schimb, el încearcă să se implice în discuții și să înțeleagă abordările celorlalți jucători în materie de strategie.
De obicei, atunci când vorbește cu rivalii săi în timpul acestor prime mâini, încearcă să o facă într-un mod prietenos, desigur, pentru a le atenua poate puțin vigilența și a încerca să le ia jetoanele. Într-un astfel de moment, activează în el un jucător agresiv care poate ataca adversarii.

Jocurile de cărți sunt foarte interesante. Există o mulțime de personaje interesante care concurează la mese și trebuie să vorbești cu ele pentru a le descoperi. Oamenii se deschid mai mult atunci când vorbești cu ei într-un mod prietenos. Nu numai că ajungi să cunoști rivali grozavi și oameni interesanți, dar ai ocazia să concurezi cu ei. Uneori, câteva băuturi sau beri ajută și ele, iar atmosfera devine și mai prietenoasă.
3.Al șaselea simț la poker
Jeff Madsen este un jucător de poker experimentat care explică faptul că cheia este să îți dai seama ce informații îi oferă adversarul. Prin intermediul acestora va intra în mintea adversarului său. Odată ce a înțeles care sunt acele informații și își simte rivalul, poate fi cu doi pași înaintea lui.
Madsen explică faptul că totul se rezumă la analizarea unor informații specifice. Acestea sunt, de exemplu, mâinile pe care le arată rivalul la showdown, textura tabloului și acțiunea. La showdown, el notează informații despre gamele rivalului și despre modul în care acesta își joacă mâinile cu valoare, precum și despre bluffurile de pe fiecare stradă.

Informațiile adunate în urma showdown-ului și toate elementele de dimensionare a pariurilor și modelele de pariere îi oferă informații specifice despre cum gândește adversarul și ce tip de jucător de poker este. Cel mai important, TU trebuie să procesezi aceste informații. Cu cât ai însușit mai multe strategii și teorii, cu atât mai repede vei face față.
Există însă și informații mai puțin „tangibile”, datorită cărora Madsen poate intra în mintea rivalului. Este vorba despre pregătirea pentru a trăi, de exemplu, sincronizarea spuselor și înțelegerea limbajului corpului. Aceste lucruri sunt informații vitale despre starea emoțională și tiparele de gândire ale rivalului.
Astfel de indicii mai puțin evidente sunt încă o abordare instinctivă a fluxului jocului de poker și a energiei de la masă. Aici, jucătorul de poker adaugă că prin menționarea energiei se referă la percepția și simțirea generală a stărilor emoționale ale unui rival, de exemplu, prin observarea logică a informațiilor. El subliniază că, cu cât joci mai mult poker, cu atât vei avea un „al șaselea simț” mai bun. Este vorba despre procesarea și compararea informațiilor pe care le primiți.
Gânduri finale
În timp ce puteți folosi în continuare limbajul corpului și indicii pentru a vă face o idee despre mâna adversarului, jocurile de poker online sunt o bestie complet diferită. În pokerul online, trebuie să te concentrezi mai mult pe modelele de pariere și pe modul în care adversarii tăi își joacă mâinile. Acestea fiind spuse, există totuși câteva indicii comune pe care le puteți căuta la pokerul online.
De exemplu, dacă adversarul tău începe brusc să parieze mai agresiv, este posibil să încerce să blufeze. În schimb, dacă începe să parieze mai puțin, este posibil să încerce să joace la sigur. Acordând atenție la aceste tipuri de comportamente, puteți să vă faceți o idee mai bună despre mâna adversarului și să luați decizii mai informate la masă.
În cazul în care nu sunteți un fan al unui joc atât de complicat precum pokerul, există o mulțime de jocuri de cazino care să vă distreze, cum ar fi sloturile grozave online de pe HotSlots.




A, Jocurile de cărți sunt foarte interesante. Există o mulțime de personaje interesante care concurează la mese și trebuie să vorbești cu ele pentru a le descoperi. Oamenii se deschid mai mult atunci când vorbești cu ei într-un mod prietenos. Nu numai că ajungi să cunoști rivali grozavi și oameni interesanți, dar ai ocazia să concurezi cu ei. Uneori, câteva băuturi sau beri ajută și ele, iar atmosfera devine și mai prietenoasă.
Al șaselea simț la poker
Jeff Madsen este un jucător de poker experimentat care explică faptul că cheia este să îți dai seama ce informații îi oferă adversarul. Prin intermediul acestora va intra în mintea adversarului său. Odată ce a înțeles care sunt acele informații și își simte rivalul, poate fi cu doi pași înaintea lui.
Madsen explică faptul că totul se rezumă la analizarea unor informații specifice. Acestea sunt, de exemplu, mâinile pe care le arată rivalul la showdown, textura tabloului și acțiunea. La showdown, el notează informații despre gamele rivalului și despre modul în care acesta își joacă mâinile cu valoare, precum și despre bluffurile de pe fiecare stradă.
Informațiile adunate în urma showdown-ului și toate elementele de dimensionare a pariurilor și modelele de pariere îi oferă informații specifice despre cum gândește adversarul și ce tip de jucător de poker este. Cel mai important, TU trebuie să procesezi aceste informații. Cu cât ai însușit mai multe strategii și teorii, cu atât mai repede vei face față.
Există însă și informații mai puțin „tangibile”, datorită cărora Madsen poate intra în mintea rivalului. Este vorba despre pregătirea pentru a trăi, de exemplu, sincronizarea spuselor și înțelegerea limbajului corpului. Aceste lucruri sunt informații vitale despre starea emoțională și tiparele de gândire ale rivalului.
Astfel de indicii mai puțin evidente sunt încă o abordare instinctivă a fluxului jocului de poker și a energiei de la masă. Aici, jucătorul de poker adaugă că prin menționarea energiei se referă la percepția și simțirea generală a stărilor emoționale ale unui rival, de exemplu, prin observarea logică a informațiilor. El subliniază că, cu cât joci mai mult poker, cu atât vei avea un „al șaselea simț” mai bun. Este vorba despre procesarea și compararea informațiilor pe care le primiți.
Gânduri finale
În timp ce puteți folosi în continuare limbajul corpului și indicii pentru a vă face o idee despre mâna adversarului, jocurile de poker online sunt o bestie complet diferită. În pokerul online, trebuie să te concentrezi mai mult pe modelele de pariere și pe modul în care adversarii tăi își joacă mâinile. Acestea fiind spuse, există totuși câteva indicii comune pe care le puteți căuta la pokerul online.
De exemplu, dacă adversarul tău începe brusc să parieze mai agresiv, este posibil să încerce să blufeze. În schimb, dacă începe să parieze mai puțin, este posibil să încerce să joace la sigur. Acordând atenție la aceste tipuri de comportamente, puteți să vă faceți o idee mai bună despre mâna adversarului și să luați decizii mai informate la masă.
În cazul în care nu sunteți un fan al unui joc atât de complicat precum pokerul, există o mulțime de jocuri de cazino care să vă distreze, cum ar fi sloturile grozave online de pe HotSlots.
Răspunde Raportează
phany 6 aprilie 2023  
Pokerul este jocul de noroc?
Răspunsul scurt este da. Răspunsul lung este nu, cu un dar.
Texas Holdem crash course chiar şi cel mai mare jucător de poker nu este jocul de noroc.
Pokerul joacă în măsura în care nu poţi controla ce cărţi primeşti, ce cărţi va primi adversarul tău sau ce cărţi vor veni pe flop.
Dar puteţi controla când puneţi bani în oală.
Punând bani în pot doar atunci când situaţia este favorabilă pentru dvs. şi pliaţi când situaţia va este nefavorabila, puteţi câştiga bani pe termen lung jucând poker.
Este posibil să pierdeţi încă pe termen scurt din cauza acelor elemente incontrolabile. Dar dacă luaţi în mod regulat decizii mai bune decât majoritatea adversarilor, veţi câştiga mai mult decât probabil bani.
30 de secunde Texas Hold’em Strategie rezumată
Texas Hold’em este un joc despre puterea mâinilor. Doar cea mai bună mână castiga la confruntare. Deci, doriţi să planificaţi să aveţi cea mai bună mână la showdown înainte de a pune un singur ban în oală.
Totul începe atunci când ţi se împart cele două cărţi. Vrei să joci doar cele mai bune mâini posibile înainte de flop,
Cum să învingi jucătorii medii din Texas Holdem
Jocurile Texas Hold’em pe care le găseşti în cazinou sunt, în general, foarte libere. Mulţi jucători de la cazino joaca 30% din mâini sau mai mult.
Când adversarii tăi joaca mâini slabe înainte de flop, ei fac mâini slabe după flop.
Mâinile slabe sunt mâinile cele mai bune, iar mâinile celei mai bune ale oponentului tău îţi vor face bani.
Forța mîinii în
Aminteşte-ţi obiectivul. Vrei să ai cea mai bună mână până când toate cele cinci cărţi ale comunităţii sunt scoase şi pariurile s-au încheiat.
Nu exista un răspuns clar cu privire la ce mână este suficient de bună pentru a lua la confruntare. Depinde întotdeauna.
Dar jucând strâns va veţi asigura ca veţi face mai multe mâini bune şi mai puţine mâini secundare
În timpul fiecărei mâini trebuie să ţineţi cont de cărţile care se afla pe tablă şi de posibilităţile pe care acestea le oferă.
Gândiţi-vă la ce tip de adversar jucaţi şi cum a evoluat mana.
Pokerul este un joc de informaţii. Fii un burete; imbiba-te cât poţi şi foloseşte-l în avantajul tău.
Cu pariul fără risc pentru jucătorii noi și plățile sporite pentru clienții existenți care s-au documentat aici pariubet.ro/recenzie/unibet/, Unibet are câte ceva pentru fiecare client. Promoțiile suplimentare de cazinou și codurile bonus exclusive vor recompensa în continuare utilizatorii care se bucură de o varietate de opțiuni de pariuri online.
Probabil că singurul lucru care lipsește este un program de recompense cu puncte de compensare pentru pariuri pe bani reali. Unele dintre celelalte case de pariuri sportive online din New Jersey au această caracteristică pentru a recompensa clienții activi.
Nu am găsit un cod promoțional Unibet pentru un bonus fără depunere la înscrierea la casa de pariuri sportive online. De asemenea, nu există un program de recompense care să poată genera bonusuri gratuite doar pentru pariuri pe site. Deci, singurele bonusuri fără depunere disponibile chiar acum la Unibet sunt plățile sporite menționate mai sus.
De asemenea, vă recomandăm să fiți cu ochii pe pagina de promoții pentru campanii speciale și cadouri din când în când. După ce vă conectați la Unibet, puteți accesa prezentarea completă a ofertelor bonus.

Conținutul
• Regula de aur pentru a determina cea mai bună mână de poker
• Trebuie să faci cea mai bună mana posibilă folosind exact cinci cărţi
• Încercaţi Calculatorul care castiga mana!
Primul pas pentru a determina mână câştigătoare a Texas Holdem este memorarea clasamentului oficial al mâinilor de poker.
Dacă ştiţi că o culoare bate o dreaptă şi trei de un fel bate două perechi, sunteţi la un început bun. După memorarea ordinii corespunzătoare a mâinilor de poker, va trebui să exersaţi citirea tabloului. Şi să descoperiţi care mana de poker cu 5 cărţi este cea mai bună din orice combinaţie a cărţilor voastre şi a cărţilor comunităţii. De acolo va trebui apoi să determinaţi care dintre mâinile de poker cu 5 cărţi castiga potul.
Regula de aur pentru a determina cea mai bună mână de poker
Majoritatea mâinilor de poker sunt destul de uşor de determinat câştigătorul. Dacă un jucător are o culoare şi nimeni altcineva nu are o culoare sau mai bine, nu este nevoie de multă gândire pentru a afla care este mana câştigătoare. Odată ce lucrurile devin puţin mai complicate, oamenii încep să se confunde. Aşadar, doriţi să vă amintiţi regula de aur pentru determinarea mâinilor de poker câştigătoare:
Trebuie să faci cea mai bună mana posibilă folosind exact cinci cărţi
Toate cele cinci cărţi sunt folosite pentru a decide puterea mâinii. Nici o carte în afara celor mai bune cinci nu are nicio influenta asupra puterii mâinii
Dacă jucaţi pokerul Texas Hold’em, jucătorii de poker au voie să folosească orice combinaţie de cărţi din mana lor şi / sau cărţile de bord pentru a-şi face cea mai bună mana de poker. Aceasta înseamnă că dacă cea mai bună mana absolută de cinci cărţi pe care o poate face un jucător este folosind cele cinci cărţi de pe tablă, atunci aceasta este mana sa finală (aceasta este cunoscută sub numele de joc pe tablă). Un jucător poate folosi, de asemenea, una sau două dintre cărţile lui de gaură pentru a compila cea mai bună mana de 5 cărţi.
Încercaţi Calculatorul care castiga mana!
Nu vă faceţi griji – nu sunteţi singurul care se poate confunda puţin încercând sa stabilească mana de poker câştigătoare! Este o problemă atât de comună, de fapt, am construit instrumentul suprem pentru ca jucătorii începători să-şi dea seama de mâinile câştigătoare în toate scenariile. Se numeşte Calculatorul care castiga mana şi este destul de simplu de utilizat.
Introduceţi doar cărţile dvs., cărţile gaurilor adversarului, cărţilor de pe tablă, faceţi clic pe „Care mana câștiga”
Reţineţi ca aspectul Texas Holdem include trei cutii flop, o cutie de întoarcere şi o cutie de carte river pe masa de pâslă. De asemenea, este posibil sa aveţi o secţiune de joc marcată pe masa în care sunt făcute pariurile, departe de stack-ul dvs.
Un joc cash Texas Holdem se joacă pe o singură masa cu 2 până la 10 jucători. Scopul unui joc cash este sa câştigi cât mai multe jetoane. Un turneu cu mai multe mese va avea un număr de jucători împărţiţi în mai multe mese cu câte 9-10 jucători pe fiecare masa. Pe măsură ce jucătorii rămân fără jetoane şi sunt eliminaţi, numărul meselor se reduce până la masa finala (9-10 jucători). Jocul continua până când capul sus (2 jucători) şi apoi câştigătorul final al premiului.
888 Poker este deținut de 888 Holdings și are sediul în Gibraltar. Sunt licențiați pentru joc în numeroase jurisdicții reglementate din întreaga lume, cum ar fi unele state din SUA, Canada și Europa.
Am analizat 888 Poker din 2005 și cred că au devenit mai legitimi de-a lungul anilor. Sunt deținute de una dintre cele mai sigure companii din domeniul jocurilor de noroc online și au îmbunătățit foarte mult software-ul de-a lungul timpului. De asemenea, 888 Poker operează doar în jurisdicțiile în care poate obține o licență oficială.
• Acțiune: 
•  
•  




Pokerul este jocul de noroc?
Răspunsul scurt este da. Răspunsul lung este nu, cu un dar.
Texas Holdem crash course chiar şi cel mai mare jucător de poker nu este jocul de noroc.
Pokerul joacă în măsura în care nu poţi controla ce cărţi primeşti, ce cărţi va primi adversarul tău sau ce cărţi vor veni pe flop.
Dar puteţi controla când puneţi bani în oală.
Punând bani în pot doar atunci când situaţia este favorabilă pentru dvs. şi pliaţi când situaţia va este nefavorabila, puteţi câştiga bani pe termen lung jucând poker.
Este posibil să pierdeţi încă pe termen scurt din cauza acelor elemente incontrolabile. Dar dacă luaţi în mod regulat decizii mai bune decât majoritatea adversarilor, veţi câştiga mai mult decât probabil bani.
30 de secunde Texas Hold’em Strategie rezumată
Texas Hold’em este un joc despre puterea mâinilor. Doar cea mai bună mână castiga la confruntare. Deci, doriţi să planificaţi să aveţi cea mai bună mână la showdown înainte de a pune un singur ban în oală.
Totul începe atunci când ţi se împart cele două cărţi. Vrei să joci doar cele mai bune mâini posibile înainte de flop,
Cum să învingi jucătorii medii din Texas Holdem
Jocurile Texas Hold’em pe care le găseşti în cazinou sunt, în general, foarte libere. Mulţi jucători de la cazino joaca 30% din mâini sau mai mult.
Când adversarii tăi joaca mâini slabe înainte de flop, ei fac mâini slabe după flop.
Mâinile slabe sunt mâinile cele mai bune, iar mâinile celei mai bune ale oponentului tău îţi vor face bani.
Forța mîinii în
Aminteşte-ţi obiectivul. Vrei să ai cea mai bună mână până când toate cele cinci cărţi ale comunităţii sunt scoase şi pariurile s-au încheiat.
Nu exista un răspuns clar cu privire la ce mână este suficient de bună pentru a lua la confruntare. Depinde întotdeauna.
Dar jucând strâns va veţi asigura ca veţi face mai multe mâini bune şi mai puţine mâini secundare
În timpul fiecărei mâini trebuie să ţineţi cont de cărţile care se afla pe tablă şi de posibilităţile pe care acestea le oferă.
Gândiţi-vă la ce tip de adversar jucaţi şi cum a evoluat mana.
Pokerul este un joc de informaţii. Fii un burete; imbiba-te cât poţi şi foloseşte-l în avantajul tău.
Cu pariul fără risc pentru jucătorii noi și plățile sporite pentru clienții existenți care s-au documentat aici pariubet.ro/recenzie/unibet/, Unibet are câte ceva pentru fiecare client. Promoțiile suplimentare de cazinou și codurile bonus exclusive vor recompensa în continuare utilizatorii care se bucură de o varietate de opțiuni de pariuri online.
Probabil că singurul lucru care lipsește este un program de recompense cu puncte de compensare pentru pariuri pe bani reali. Unele dintre celelalte case de pariuri sportive online din New Jersey au această caracteristică pentru a recompensa clienții activi.
Nu am găsit un cod promoțional Unibet pentru un bonus fără depunere la înscrierea la casa de pariuri sportive online. De asemenea, nu există un program de recompense care să poată genera bonusuri gratuite doar pentru pariuri pe site. Deci, singurele bonusuri fără depunere disponibile chiar acum la Unibet sunt plățile sporite menționate mai sus.
De asemenea, vă recomandăm să fiți cu ochii pe pagina de promoții pentru campanii speciale și cadouri din când în când. După ce vă conectați la Unibet, puteți accesa prezentarea completă a ofertelor bonus.

Conținutul
• Regula de aur pentru a determina cea mai bună mână de poker
• Trebuie să faci cea mai bună mana posibilă folosind exact cinci cărţi
• Încercaţi Calculatorul care castiga mana!
Primul pas pentru a determina mână câştigătoare a Texas Holdem este memorarea clasamentului oficial al mâinilor de poker.
Dacă ştiţi că o culoare bate o dreaptă şi trei de un fel bate două perechi, sunteţi la un început bun. După memorarea ordinii corespunzătoare a mâinilor de poker, va trebui să exersaţi citirea tabloului. Şi să descoperiţi care mana de poker cu 5 cărţi este cea mai bună din orice combinaţie a cărţilor voastre şi a cărţilor comunităţii. De acolo va trebui apoi să determinaţi care dintre mâinile de poker cu 5 cărţi castiga potul.
Regula de aur pentru a determina cea mai bună mână de poker
Majoritatea mâinilor de poker sunt destul de uşor de determinat câştigătorul. Dacă un jucător are o culoare şi nimeni altcineva nu are o culoare sau mai bine, nu este nevoie de multă gândire pentru a afla care este mana câştigătoare. Odată ce lucrurile devin puţin mai complicate, oamenii încep să se confunde. Aşadar, doriţi să vă amintiţi regula de aur pentru determinarea mâinilor de poker câştigătoare:
Trebuie să faci cea mai bună mana posibilă folosind exact cinci cărţi
Toate cele cinci cărţi sunt folosite pentru a decide puterea mâinii. Nici o carte în afara celor mai bune cinci nu are nicio influenta asupra puterii mâinii
Dacă jucaţi pokerul Texas Hold’em, jucătorii de poker au voie să folosească orice combinaţie de cărţi din mana lor şi / sau cărţile de bord pentru a-şi face cea mai bună mana de poker. Aceasta înseamnă că dacă cea mai bună mana absolută de cinci cărţi pe care o poate face un jucător este folosind cele cinci cărţi de pe tablă, atunci aceasta este mana sa finală (aceasta este cunoscută sub numele de joc pe tablă). Un jucător poate folosi, de asemenea, una sau două dintre cărţile lui de gaură pentru a compila cea mai bună mana de 5 cărţi.
Încercaţi Calculatorul care castiga mana!
Nu vă faceţi griji – nu sunteţi singurul care se poate confunda puţin încercând sa stabilească mana de poker câştigătoare! Este o problemă atât de comună, de fapt, am construit instrumentul suprem pentru ca jucătorii începători să-şi dea seama de mâinile câştigătoare în toate scenariile. Se numeşte Calculatorul care castiga mana şi este destul de simplu de utilizat.
Introduceţi doar cărţile dvs., cărţile gaurilor adversarului, cărţilor de pe tablă, faceţi clic pe „Care mana câștiga”
Reţineţi ca aspectul Texas Holdem include trei cutii flop, o cutie de întoarcere şi o cutie de carte river pe masa de pâslă. De asemenea, este posibil sa aveţi o secţiune de joc marcată pe masa în care sunt făcute pariurile, departe de stack-ul dvs.
Un joc cash Texas Holdem se joacă pe o singură masa cu 2 până la 10 jucători. Scopul unui joc cash este sa câştigi cât mai multe jetoane. Un turneu cu mai multe mese va avea un număr de jucători împărţiţi în mai multe mese cu câte 9-10 jucători pe fiecare masa. Pe măsură ce jucătorii rămân fără jetoane şi sunt eliminaţi, numărul meselor se reduce până la masa finala (9-10 jucători). Jocul continua până când capul sus (2 jucători) şi apoi câştigătorul final al premiului.
888 Poker este deținut de 888 Holdings și are sediul în Gibraltar. Sunt licențiați pentru joc în numeroase jurisdicții reglementate din întreaga lume, cum ar fi unele state din SUA, Canada și Europa.
Am analizat 888 Poker din 2005 și cred că au devenit mai legitimi de-a lungul anilor. Sunt deținute de una dintre cele mai sigure companii din domeniul jocurilor de noroc online și au îmbunătățit foarte mult software-ul de-a lungul timpului. De asemenea, 888 Poker operează doar în jurisdicțiile în care poate obține o licență oficială.
• Acțiune: 
•  
•  
Răspunde Raportează
phany 6 aprilie 2023  
Paralel cu srudiul individual pe ansamblu şi deschideri cea mai urgentă e studiul şi jocul pionului.Acest sector trebuie să primeze,tuturor.Pentru că orice partidă jucată de la egal se transformă ca rezultat într-un studiu de pioni,respectiv un pion în plus are o parte și se transformă în cîștig de stăpînești arta de luptă a pionului ce tinde spre transformare în ce-ți trebuiește:damă,turn.cal,nebun și tempo.

Acest articol nu listează toate sfaturile și trucurile de poker sub soare. În schimb, se concentrează pe elemente de strategie specifice Texas hold ”em, care s-au dovedit a vă ajuta să identificați cele mai bune mâini pentru a juca și a vă îmbunătăți șansele de a câștiga la poker.
Continuați să citiți pentru a învăța:
• De ce trebuie începătorii să învețe elementele de bază
• Care sunt unele sfaturi avansate despre teoria jocurilor pentru a afla imediat
• Ce este un calculator de cote de poker și de ce contează
• Cum vă pot ajuta site-urile de antrenament de poker online să deveniți un jucător mai bun
De asemenea, am adunat o colecție de bonusuri de poker online pentru a fi apucate pe cele mai bune site-uri de poker online. În acest fel puteți încerca toate aceste sfaturi de strategie de poker din acest articol atunci când jucați cu alți jucători.
Cu alte cuvinte, dacă sunteți în căutarea unui ghid de strategie de poker cu sfaturi de poker clare și ușor de înțeles pentru începători, o veți iubi pe aceasta.
Pokerul este unul dintre cele mai mari jocuri de pe pământ. Combinația de îndemânare și noroc, elementul psihologic și faptul că poți câștigați bani din toate acestea cu ajutorul popularității sale.
Fie că jucați în cele mai prestigioase turnee de poker din lume, fie că pur și simplu vă place să jucați poker cu prietenii, pentru a vă crește câștigurile de poker, trebuie să învăț cum să câștigi la poker. Pentru a face acest lucru, trebuie să învățați elementele de bază, să vă familiarizați cu concepte precum cotele și ieșirile la poker și câteva alte sfaturi de strategie care vă vor ajuta cu fiecare mână de poker pe care o jucați.
O INTRODUCERE LA „ POKER MATH „: Cum se calculează cotele de pot în Poker. este un ghid simplu pentru a înțelege cum se calculează cotele de pot la poker.
Procesul de învățare a câștigării la Texas hold „em poate fi împărțit în mai multe categorii. Principalele sunt:
• Sfaturi de bază despre poker: acestea includ elemente precum clasarea mâinilor, glosarul de poker, articole de strategie de bază și alte sfaturi de poker pentru începători care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți mâna.
• Sfaturi avansate despre poker: Acestea pot include utilizarea corectă a instrumentelor de poker, cum ar fi un calculator de cote și strategii mai sofisticate, care vă vor ajuta să câștigați la Texas să păstrați poker cu o varietate de jucători.
• Pregătirea pe termen lung a pokerului: cheia pentru a învăța cum să câștigi la poker înseamnă să dezvolți în continuare moduri diferite de abordare a jocului și să nu te așezi niciodată pe ceea ce știi deja. Cel mai eficient mod de a reuși în această misiune este să exersezi cât poți și să te bazezi pe resurse precum cărți de poker bune și site-uri de antrenament de poker.
Sfaturi de bază pentru câștigarea pokerului
Dacă vrei să descoperi cum să joci Texas Hold „Em, trebuie să știi mai întâi regulile.
Când am început să joc poker, nu știam nimic despre jocul. Asta include ce mâini inițiale ar trebui să joc sau ce bate ceea ce în poker.
Ați fi surprins de cât de mulți oameni stau într-un joc de poker cu bani reali și vă așteptați să câștigați la pokerul Texas Hold fără să măcar o înțelegere clară a regulilor de poker și a altor elemente de bază.
Aceste elemente de bază nu includ doar cunoașterea clasamentului mâinilor de poker, astfel încât să știți ce bate, dar și diferitele poziții la masa de poker și modul în care acestea vă afectează strategia. .
AI NEVOIE DE AJUTOR CU BAZELE? Poziții de poker explicate: Importanța poziției în poker este cel mai cuprinzător ghid pentru pozițiile în poker. Citiți-l pentru a ști cum să vă ajustați jocul în funcție de poziția pe care o aveți în mână.
Sfaturile de bază vă ajută să învățați concepte cheie de poker precum pot cotele și cote implicite pentru pot, precum și importanța urmării unui management solid al bankroll-ului reguli.
Odată înarmat cu aceste informații, sunteți gata să adăugați câteva șiruri la arcul dvs. și să vă apropiați cu un pas de a descoperi cum să fiți un jucător de poker câștigător.
Sfaturi avansate pentru câștigarea pokerului
Următoarea etapă în căutarea dvs. de a câștiga la poker de fiecare dată este să învățați unele dintre conceptele mai avansate.
Umpleți-vă mintea studiind astfel de aspecte ale jocului ca:
• trei și patru pariuri
• pokerul spune
• echitatea pokerului
• teoria jocului optimă (GTO)
De asemenea, ar trebui să învățați cum să jucați împotriva diferitelor tipuri de jucători de poker – de exemplu, puternic-agresiv, liber-agresiv și liber-pasiv – deoarece fiecare tip de adversar trebuie abordat cu un strategie diferită.
Unele dintre acestea avansate conceptele au devenit cunoștințe publice la mijlocul anilor 1990, când David Sklansky a scris The Theory of Poker.
În această carte veți găsi gândurile lui Sklansky despre ceea ce el numește „Teorema fundamentală a pokerului”, care spune:
„De fiecare dată când joci o mână diferit din modul în care l-ai fi jucat dacă ai putea vedea toate cărțile adversarilor tăi, câștigă; și de fiecare dată când joci mâna în același mod în care ai fi jucat-o dacă ai putea vedea toate cărțile lor, ei pierd.
Dimpotrivă, de fiecare dată când adversarii își joacă mâinile diferit de modul în care ar avea dacă ar putea vedea toate cărțile tale, câștigi; și de fiecare dată când își joacă mâinile în același mod în care ar fi jucat dacă ar putea vedea toate cărțile tale cărți, pierzi. „
Acest text poate părea lung, dar ideea exprimată este destul de simplă.
Decizia corectă (adică cea care vă va aduce câștiguri de poker) de luat într-o anumită situație de poker este una care are cea mai mare valoare așteptată sau „EV”, așa cum este prescurtată în mod obișnuit.
Dacă ați putea vedea cărțile adversarilor, ați putea calcula decizia corectă din punct de vedere matematic și ați câștiga la poker de fiecare dată!
Evident, nu este posibil să calculați decizia corectă cu certitudine matematică, deoarece pokerul este un joc jucat cu informații incomplete.
Dar puteți utiliza toate informațiile disponibile care vi se prezintă pentru a lua o decizie care ar da rezultate pozitive pe termen lung – decizii care sunt + EV.
VREAȚI CÂȘTIGĂ UNELE JOCURI DE POKER RAPID? Ghidul de strategie Spin and Go 2020 este considerat ca resursa supremă pentru a vă îmbunătăți rezultatele la cele mai tari jocuri jackpot sit-and-go de pe planetă !
Aplică-ți abilitățile
Deși este practic imposibil să înveți cum să câștigi la poker de fiecare dată în sens monetar, datorită factorului noroc, luând decizii care sunt + EV câștigați de fapt de fiecare dată când jucați poker, cel puțin pe termen lung.
• Ca exemplu simplificat, imaginați-vă că sunteți heads-up cu un adversar într-o mână în care tabloul citește    .
• Țineți   și adversarul dvs. a dezvăluit accidental  , deci știți că trebuie să vă completați culoarea pentru a câștiga mâna.
• Există 100 $ în pot și, dintr-un anumit motiv, adversarul tău decide să parieze doar 20 $.
În această situație ar trebui să faceți apel instantaneu, deoarece chiar dacă râul nu este o pică, câștigați pe termen lung.
De ce este cazul?
Deoarece șansele pe care le primiți sunt de 5 la 1 (sunând la 20 USD pentru a câștiga 100 USD), totuși șansa de a vă lovi cu o singură carte este de aproximativ 4,1 la 1.
Deoarece șansele potului sunt mai mari decât șansele de a lovi mâna, câștigați bani pe termen lung, chiar dacă dorul dvs. de culoare!
Adică, dacă vă confruntați cu același lucru alegeți de multe, de multe ori și alegeți întotdeauna corect, aveți grijă să ieșiți înainte datorită deciziilor dvs. constante „+ EV”. Și, oameni buni, este cum să câștigați la poker de fiecare dată!
Desigur, jocul este mai complex decât sugerează acel exemplu prea simplu. Dar, în esență, ideea rămâne în continuare.
Cheia modului de a câștiga la poker este de a lua mai multe decizii + EV acelea -EV, și apoi joacă suficient pentru ca rezultatele să fie adevărate.
Poker GRATUIT: lista finală!
Consultați lista celor mai bune jocuri de poker gratuite și folosiți toate aceste sfaturi strategice pentru a câștiga mai mult!
Utilizați un calculator de cote de poker
O modalitate de a-ți îmbunătăți foarte mult propriul joc și de a-ți crește șansele de a învăța să câștigi la Texas Hold „em este să te joci cu diferite scenarii pentru a vedea care ar fi decizia corectă din punct de vedere matematic.
Din moment ce știm că relația dintre matematică și poker nu este una pe care toată lumea o iubește, am dezvoltat un instrument de poker gratuit care vă ajută cu toate calculele de poker.

Data viitoare când jucați Texas, țineți poker și doriți să știți dacă dețineți o mână puternică sau nu, încărcați calculatorul PokerNews Odds Calculator și examinați cât de multă echitate are mâna dvs. pe diferite panouri și împotriva diferitelor mâini posibile pentru adversarii dvs.
Există alte instrumentele și foile de înșelăciune ale pokerului care vă permit să vedeți cum se îndreaptă mâna exactă față de o posibilă gamă de mâini.
Cunoașterea acestor informații și posibilitatea de a atrage pe ele în timp ce vă căutați o mână ar putea fi diferența dintre a câștiga la poker sau a pierde.
Căutați întotdeauna să extrageți cât mai multă valoare posibil matematic, dacă doriți să câștigați întotdeauna la poker.
Continuați învățarea P rocess
Pentru un străin poate părea că cei mai buni jucători de poker au descoperit secretul cum să câștigi la poker de fiecare dată, totuși acest lucru pur și simplu nu este adevărat.
Ceea ce este adevărat este că cei din partea de sus a grămezii sunt jucători de poker extrem de calificați, dar sunt, de asemenea, unii dintre cei mai muncitori oameni din industrie, care lucrează constant la jocul lor și încearcă să se îmbunătățească.
Adevăratul secret pentru a câștiga la poker este să fii ca ei și să lucrezi în continuare la jocul tău.
Cărți de poker
Fie că vă place să vă păstrați colecția pe un e-reader precum Kindle sau preferați vechiul combo de cerneală și hârtie, cărțile de poker sunt un element esențial al orice strategie de poker câștigătoare.
Cărțile potrivite de poker vă oferă ocazia unică de a învăța cum să câștigați la poker folosind experiența celor mai buni jucători din istoria jocului.
nu știi de unde să începi cu colecția ta, aruncă o privire la lista celor mai bune cărți de poker scrise vreodată de Nolan Dalla.
Cele zece ghiduri de poker din listă te vor ajuta să câștigi la poker mai mult decât oricare dintre foile de trucuri de poker sau sfaturile rapide.
Cea mai bună parte? Aceste cărți de poker nu vă vor ajuta doar cu Texas Hold ‘, dar vă vor oferi posibilitatea de a vă îmbunătăți jocul, de asemenea, dacă preferați alte jocuri, cum ar fi pokerul Omaha, extragerea cu cinci cărți, pokerul stud și multe alte jocuri de cărți.
Videoclipuri de poker
Youtube este o altă resursă excelentă pentru a găsi ghiduri de strategie bune pentru a vă îmbunătăți jocurile de poker.
În timp ce unele dintre cele mai bune videoclipuri sunt păstrate în spatele unui paravan de plată de către un numărul de site-uri avansate de antrenament la poker (mai multe despre asta mai târziu), videoclipurile sunt o altă resursă excelentă pentru a obține rezultate mai bune atunci când joci jocuri în bani și turnee de poker.
Un punct de plecare excelent, cu o mulțime de sfaturi utile pentru poker pentru pentru începători este canalul oficial PokerNews YouTube.
În ultimii 15 ani, echipa PokerNews a călătorit în toată lumea și în toate turele majore de poker pentru a intervieva jucători profesioniști de poker și pentru a le împărtăși secretele strategice care i-au făcut să aibă succes. așa cum sunt.
Videoclipurile despre strategia Poker News sunt cea mai bună opțiune pentru a învăța poker Strângeți-vă dacă aveți un buget.
Faceți clic aici pentru a accesa canalul și a naviga prin sute de videoclipuri gratuite de poker.
Site-uri de antrenament pentru poker
Dacă chiar vrei să înveți pokerul și nu vrei să rămâi blocat jucând jocuri cu miză redusă pentru totdeauna, trebuie să te gândești să te alături unuia dintre cele mai bune site-uri de antrenament de poker.
În timp ce cele mai bune nu sunt gratuite, nivelul de coaching și de a vă ajuta să obțineți de la ei este esențial pentru progresul în pokerul pe bani reali și pentru a concura cu alți jucători la cele mai înalte niveluri.
Dacă sunteți nou în lumea antrenamentelor de poker online și nu faceți acest lucru cunoașteți diferența dintre resurse precum Upswing Poker, Run it Once și Masterclass-ul lui Daniel Negreanu, iată o prezentare generală a celor mai bune site-uri de antrenament de poker.
Învățarea modului de a câștiga la poker necesită multă muncă – și multă lectură. Acum, că știți la ce să vă așteptați și la ce instrumente vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele, este timpul să treceți la alte ghiduri detaliate de poker, cum ar fi:
• Cum să citiți jucătorul când jucați online
• Strategie Short Stack: 5 sfaturi pentru a supraviețui ca stack scurt
• Strategie turnee de poker: 5 sfaturi pentru a câștiga mare în timp ce jucați mize mici
• Strategie de poker Micro Stakes : Cum să învingi jocurile online
Sharelines
• În timp ce nu poți „câștiga fiecare Texas hold” în mâna pe care o planifici, poți * să înveți mereu să joci poker câștigător.
• Cum să câștigi la poker: învață elementele de bază, treci la concepte avansate, aplică-ți abilitățile & continuă să studiezi!
Distribuie:
Posted in Articles
LEAVE A REPLY
Răspunde Raportează
phany 6 aprilie 2023  
1. Strategii pentru poker online
2. Jucatul pokerului online se apropie foarte mult de jocul acasă cu prietenii sau de cel într-un cazinou de cărămidă şi mortar. Până la urmă, joci acelaşi joc, cu aceleaşi reguli, sperând că la sfârşitul sesiunii vei fii profitabil. Totuşi, exista câteva diferenţe în ce priveşte strategia poker care nu ar trebui subestimate.
3. Diferenţa cea mai mare rezidă în lipsa oricărei indicaţii vizuale (poker tell) de la adversari, pe care să îţi poţi baza deciziile. Totuşi, faptul că nu-ţi poţi vedea adversarii la masă nu înseamnă că nu exista tells-uri prin care poţi obţine informaţii despre mâinile lor. Unul din aceste tells-uri este viteza cu care un jucător mizează. O miză rapidă este de obicei semnul unei mâini bune, în timp ce, o miza întârziată indică în multe cazuri că jucătorul pretinde că se gândeşte la cum să tragă un profit cât mai mare din mâna sa „monstru”. Utilizarea butoanelor „auto-play”, cu ajutorul cărora poţi preselecta o acţiune înainte să-ţihttps://youtu.be/0ZvnNuv5nec vina rândul, poate de asemenea să spună multe despre mâna adversarului. Dacă, de exemplu, Big Blind-ul face check imediat pre-flop, poţi presupune că a bifat deja butonul „check/fold”, indicând faptul că nu este interesat să facă call pentru orice raise, cu mâna sa slabă. Pe de altă parte, un jucător care foloseşte căsuţa „raise any” pare foarte încrezător în cărţile pe care le posedă. Discuţiile care au loc în căsuţa chat îţi pot da, de asemenea, o idee bună despre starea emoţională a jucătorilor şi cine este „on tilt”.
4. Un mare avantaj al pokerului online este numărul mare de mese din care poţi alege, ceea ce însemnă că poţi fii foarte selectiv în ce priveşte locului unde alegi să joci. Multi jucători se vor dirija în mod automat spre mesele cu pot-urile medii cele mai mari, gândindu-se că acolo este locul unde pot face cei mai multi bani, dar este rareori cazul. Poturi medii mari însemnă de obicei că multi jucători rămân în pot pană la showdown, ceea ce însemnă că un bluf va fii posibil rareori şi în plus, vei avea nevoie aproape întotdeauna de mâna cea mai mare pentru a câştiga un pot. O bună medie a pot-ului poate fii în jur de 8-10x Big Blind, deci pentru o masă de $0.10/$0.20 ar fii în jur de 2$. De preferinţă, ai vrea să ai la masă 1 sau 2 jucători agresivi şi 1 sau 2 jucători solizi, pentru a avea ocazia de a-ţi varia stilul de joc.
5. Viteza la care se derulează jocul de poker online este un lucru cu care vei avea nevoie să te obişnuieşti la început. In timp ce într-un cazinou live poţi vedea în jur de 20 mâini/ora, la mesele virtuale acest număr poate depăşi cu uşurinţă 100. Avantajul este că nu te vei plictisi prea repede, în aşteptarea unei mâini bune de jucat şi nu vei fii tentat să faci call cu cărţi mediocre doar pentru a avea un pic de acţiune. Opţiunea de a juca la mai mult de o masă în acelaşi timp, măreşte acest avantaj şi mai mult, mai ales la turnee şi/ori sit&go, unde o selecţie solidă a mâinilor este cheia succesului. PokerStars este adesea citata ca fiind una din cele mai bune săli de poker pentru muti-tables, nu doar din cauza vastei selecţii de jocuri propuse, dar şi datorita soft-ului lor superior care îţi permite sa joci la câte mese vrei în acelaşi timp.
6. Aici poţi vedea exemplu al cuiva care joacă la un număr enorm de 51 de mese în acelaşi timp pe PokerStars:
7. {youtube, _f5IUP-ELzA}
8. Posted in Strategie la poker
9. Search
10.  
11.
12. Reguli la poker
13. Reguli Holdem
14. Showdown - Reguli showdown
15. Riverul - Regulile riverului la poker
16. Turnul - Regulile turnului la poker
17. Flopul - Regulile flopului la poker
18. Pre-flop - Reguli pre-flop la poker
19.
20. Strategie la poker
21. Management bankroll - Strategie poker
22. Strategii pentru poker online
23. No Limit - Strategie poker
24. Turneu - Strategie poker
25. Blufatul - Strategie poker
26.
27. Sfaturi poker
28. Nu juca pentru bani atunci când eşti beat.
29. © 2023 PokerHarder
30.
31. Blufatul este, fără nicio îndoială, unul din aspectele cele mai interesante ale pokerului. Păcălirea adversarului, prin reprezentarea unor cărţi mai bune decât cele pe care le ai cu adevărat şi prin aceasta să-l faci să foldeze cărţi câştigătoare, poate fii foarte excitant şi profitabil. Dar în plus de factorul excitaţie pe care blufful o procură, el este de asemenea un element cheie dacă vrei să devii un jucător de poker de succes.
32. Dacă un jucător ar fii nevoit să aştepte întotdeauna până când cea mai bună mână ii va fii distribuită, pentru a câştiga un pot, pokerul ar pierde nu doar mult din farmecul său, dar va şi minimiza mult profitul deoarece jocul fiecăruia va deveni predictibil. Blufatul îţi permite să variezi strategia şi să-ţi laşi în mod constant adversarii a se întreba ce cărţi ai în mană. Totuşi, fiorul blufului vine întotdeauna cu un risc şi dacă nu este aplicat în mod corect îţi poate cauza multe probleme.
33. Reguli Holdem
34. Dacă eşti în căutarea regulilor le Texas Holdem te afli la locul potrivit. Pokerul Texas Holdem este un joc de cărţi comune care se joacă de obicei intre două şi până la zece persoane. Pentru a câştiga la Texas Holdem, va trebui să faci cea mai bună combinaţie de 5 cărţi posibilă (consultă Clasament mâini)
35. Persoana care distribuie cărţile tuturor jucătorilor este denumită dealer (crupier) şi se determină trăgând la sorti (draw) cartea cea mai mare din pachet (înaintea începerii jocului propriu-zis).
36. Primii doi jucători, din stânga dealerului pun pe masă mizele obligatorii – blind-urile small şi big (de exemplu 1 cent şi 2 cenţi). Aceasta se face pentru a fii siguri că acţiunea începe şi că jucătorii nu aşteaptă să fie serviţi cu As-As (cea mai buna mână de început la Texas Holdem) pentru a începe să parieze.
37. O dată ce jucătorii small şi big blind au pus pe masa mizele obligatorii, dealerul începe să distribuie cărţile în sensul acelor de ceasornic, până ce fiecare jucător primeşte 2 cărţi (cu fata ascunsă).
38. Acum începe în mod oficial primul tur (sesiune) de pariuri la Texas Holdem (acesta este cunoscut ca Pre-flop). Primul jucător, la stânga big-blindului (cu 2 jucători acesta este small-blindul, cu 3 jucători acesta este dealerul), este cel care trebuie să acţioneze primul. El are 3 opţiuni: fold, call sau raise:
39. Fold (a se arunca): Arunci cele două cărţi (mâna) fără să investeşti mai mult în pot.
40. Call (a plăti pentru a vedea flop-ul): Rămâi în mână prin plătirea sumei de Big Blind.
41. Raise (a plusa): Măreşti investiţia în pot prin adăugarea mai multor jetoane (raise-ul minimal pre-flop este mereu egal cu big blind-ul)
42. După ce toţi jucătorii s-au decis şi primul tur de pariuri s-a încheiat, dealerul pune pe masă flop-ul. Flop-ul este constituit de 3 cărţi aleatoare distribuite de la începutul pachetului de cărţi rămase în joc (care nu au fost distribuite jucătorilor).
43. Flop-ul reprezinta al doilea tur de pariuri. Primul jucător la stânga dealer-ului este primul care trebuie să acţioneze (acesta va fii mereu primul a vorbi în restul sesiunilor de pariuri, dacă jucătorul small blind va rămâne în joc)
44. Din nou, jucătorii încă în mână, au 3 opţiuni: fold, check sau bet (acum raise-ul este numit bet (miza, pariu). In primul tur de pariuri, small blind şi big blind reprezintă mize oarbe (blind bets) pe care jucătorii le pot raiser)
45. După ce toate pariurile au fost efectuate pe flop, dealer-ul pune pe masă a patra carte, numită Turn. Aceasta iniţiază al treilea tur de pariuri. Din nou, jucătorul la stânga dealer-ului începe acţiunea („vorbitul”) prin fold, check sau bet. Aceasta continuă pană când toţi jucătorii s-au exprimat.
46. După ce turn-ul a fost distribuit şi pariurile încheiate, dealer-ul pune pe masă a cincea carte care este şi ultima la Texas Holdem, numita River. Acesta este al patrulea şi ultimul tur de pariuri. Din nou, jucătorii rămaşi au ocazia să facă fold, check sau să mizeze (bet) pentru ultima dată.
47. După ce toate pariurile au fost completate, jucătorii rămaşi dezvăluie cele două cărţi cu faţa ascunsă (închise, hole cards) începând cu jucătorul din stânga dealer-ului. Fiecare jucător împarte acum cele 5 cărţi de pe masă (board-ul, cărţile comune) cu ceilalţi jucători dar poate face cea mai bună combinaţie utilizând una sau cele două cărţi închise din mâna sa (în combinaţie cu 3 sau 4 cărţi comune de pe masă). Jucătorul care a făcut cea mai mare combinaţie de 5 cărţi câştigă toate jetoanele puse în pot în decursul celor patru sesiuni de pariuri.
48. Acestea sunt regulile de bază ale pokerului Texas Holdem. Poţi găsi mai multe detalii despre regulile la Texas Holdem în rubrica noastră Reguli
49. De asemenea, asigură-te că ai aruncat o privire la Clasamentul mâinilor pentru a fii sigur că vei avea mereu mâna câştigătoare când joci Texas Holdem.
50. Posted in Reguli la poker
51. Search
52.  
53.
54. Reguli la poker
55. Reguli Holdem
56. Showdown - Reguli showdown
57. Riverul - Regulile riverului la poker
58. Turnul - Regulile turnului la poker
59. Flopul - Regulile flopului la poker
60. Pre-flop - Reguli pre-flop la poker
61.
62. Strategie la poker
63. Management bankroll - Strategie poker
64. Strategii pentru poker online
65. No Limit - Strategie poker
66. Turneu - Strategie poker
67. Blufatul - Strategie poker
68.
69. Sfaturi poker
70. Nu juca fiecare mână. Mai degrabă, foldează mai multe mâini.
71. © 2023 PokerHarder
72.
73. Blufatul la poker este o artă care implică mult mai mult decât împingerea unui mare stack de jetoane în mijlocul mesei pentru a-ţi intimida adversarii şi spera că vor folda. Un bluf nu poate fii scos de nicăieri şi are nevoie să fie pregătit cu grijă. Trebuie să iei în considerare adversarul, cărţile de pe masă, mărimea stack-urilor, imaginea ta la masa şi felul în care mâna a fost jucată pană acum.
74. Când joci împotriva unui începător sau un „fish” poţi fii sigur că ei vor face call cu fiecare pereche sau tiraj, deci nu încerca să-i blufezi în timpul unei mâini la poker deoarece vor face call în orice caz. Împotriva acestui tip de jucător este mai bine să joci corect, să aştepţi pană ai o mână bună şi să-i elimini.
75. Dacă flopul aduce un tablou înfricoşător cum A-K-10, sunt şanse ca unul din adversarii tăi să fii primit una din cărţile acestui flop, ştiind că multi jucători tind să dea call cu aşi sau cărţi cu fete pre-flop. Nu risca să termini falit încercând să blufezi un jucător care are o şansă mare de a fii flopat o mână bună.
76. Dacă jucătorului pe care încerci sa-l blufezi i-au rămas doar câteva jetoane şi a deja investit mult în pot, el este practic obligat să dea call pentru orice miză ai face. Dacă potul conţine 20$ şi adversarul tău are doar 3$ rămaşi, nu exista practic nicio şansă ca el să nu dea call pentru orice miză ai face, indiferent de cărţile pe care le are în mană.
77. Blufatul cu succes depinde în mare măsură de imaginea pe care o ai la masă, adică ce cred ceilalţi jucători despre tine. Dacă te-au prins deja blufând de mai multe ori, sunt şanse ca ei să nu te creadă data viitoare. Dacă, în mod contrar, ai o imagine de jucător solid la masă şi ai arătat mereu doar mâini bune la 1199, showdown}, adversarii au tendinţa să te creadă pentru o altă mână bună.
78. Gândeşte-te la ce ai vrea să reprezinţi cu bluful tău. Dacă ai jucat moale de-a lungul mâinii (doar făcând check sau call) nu te aştepta ca adversarii să creadă că dintr-o dată, la river, ai o mană „monstru”.
79. După cum poţi vedea, există multe aspecte ale blufatului la poker şi cum majoritatea lucrurilor în viată, cel mai bun fel de a-l învăţa este de a-l practica. Doar asigură-te că te-ai gândit bine înainte de-a pune la bătaie banii câştigaţi din greu şi nu te îngrijora dacă bluful nu funcţionează întotdeauna. Dacă nu ai fost prins niciodată blufând, probabil nu blufezi suficient.
80. Aici poţi vedea unul din cele mai mari blufuri din istoria pokerului, făcut de unul din cei mai buni jucători de poker din lume Phil Ivey:
81. {youtube, –Qap3VT_ZY}
82. Posted in Strategie la poker
83.
84. Showdown – Reguli showdown
85. După completarea ultimului tur de pariuri, cei care sunt încă în joc vor dezvălui cărţile închise (showdown) iar jucătorul cu cea mai bună mână, utilizând orice (1058, combinaţie de 5 cărţi} din cele 7 disponibile (5 în mijlocul mesei şi 2 în mână fiecăruia), va fii declarat câştigător şi va incasa jetoanele plasate în pot.
86. Fiecare jucător poate utiliza una, doua sau niciuna din cărţile lor închise pentru a face combinaţia de 5 cărţi în timpul showdown-ului.
87.
88.
89.
90. A patra carte comună, turnul, e plasată cu faţa în sus, lângă cărţile de flop, şi un alt tur de pariuri poate începe.
91. Acest tur de pariuri începe cu primul jucător aşezat la stânga dealer-ului care este încă în joc, la fel ca şi în turul anterior pe flop.
92. In no limit poker, orice jucător care doreşte să mizeze pe turn trebuie să parieze o sumă egală sau mai mare ca cea a big blind-ului, mizată pre-flop (primul tur de pariuri într-o mână la poker).
93. In limit hold’em, jucătorul trebuie să mizeze o sumă de două ori superioară a big blind-ului, în acest moment.
94. Continuă să citeşti despre regulile următorului tur de pariuri numit River.
95. Posted in Reguli la poker
96. Search
97.  
98.
99. Reguli la poker
100. Reguli Holdem
101. Showdown - Reguli showdown
102. Riverul - Regulile riverului la poker
103. Turnul - Regulile turnului la poker
104. Flopul - Regulile flopului la poker
105. Pre-flop - Reguli pre-flop la poker
106.
107. Strategie la poker
108. Management bankroll - Strategie poker
109. Strategii pentru poker online
110. No Limit - Strategie poker
111. Turneu - Strategie poker
112. Blufatul - Strategie poker
113.
114. Sfaturi poker
115. Nu juca pentru bani atunci când eşti beat.
116. © 2023 PokerHarder
117.
118.
119. In câteva cazuri rare, cea mai bună mână va fii constituită de cele 5 cărţi comune de pe masă şi toţi jucătorii activi (în joc) îşi vor împărţi potul în consecinţă.
120.
121.
122. Dacă doi sau mai multi jucători au aceiaşi mână în timpul showdown-ului, aceştia îşi împart potul în mod egal; o a şasea carte sau culoarea mai mare sunt folosite uneori pentru a departaja o egalitate, dar niciodată online. Dacă un jeton impar de cea mai mică valoare rămâne după împărţirea potului, acesta va fii atribuit jucătorului cel mai apropiat de stânga dealer-ului.
123. O dată potul atribuit, butonul dealer-ului se mută de o poziţie spre stânga şi o nouă mână începe, după plasarea celor două blind-uri de către jucătorii respectivi.
124. Noul dealer va amesteca şi distribui cărţile (dacă jucaţi acasă). Într-un cazinou sau online, jucătorii nu trebuie să împartă ei-înşişi cărţile iar poziţia dealer este reprezentată printr-un buton dealer în fata jucătorului. Într-un turneu de poker, jocul continuă până când un jucător câştigă toate jetoanele de la masă. Într-un joc cash (cash game), jucătorilor le este permis să vină şi să plece de la masă când doresc dar nu pot cumpăra mai multe jetoane (buy-in) decât limita impusă a mesei (care poate varia)
125. Aici poţi vedea un memento rapid al tuturor sesiunilor de pariuri şi al Regulilor la Texas Holdem
126. Posted in Reguli la poker
127. Search
128.  
129.
130. Reguli la poker
131. Reguli Holdem
132. Showdown - Reguli showdown
133. Riverul - Regulile riverului la poker
134. Turnul - Regulile turnului la poker
135. Flopul - Regulile flopului la poker
136. Pre-flop - Reguli pre-flop la poker
137.
138. Strategie la poker
139. Management bankroll - Strategie poker
140. Strategii pentru poker online
141. No Limit - Strategie poker
142. Turneu - Strategie poker
143. Blufatul - Strategie poker
144.
145. Sfaturi poker
146. Nu blufa doar de dragul blufatului.
147. © 2023 PokerHarder
148.
149. După ce primul tur de pariuri este complet (pre-flop), dealerul plasează în mijlocul mesei 3 cărţi cu fata în sus. Aceste cărţi sunt cunoscute ca flop (cum poţi vedea în imaginea de mai sus).
150. Aceste cărţi, sunt primele 3 dintr-un total de 5 cărţi cunoscute ca şi cărţi comune sau board, pe care toţi jucătorii le pot utiliza împreună cu cele 2 cărţi închise, pentru a face cea mai buna combinaţie de 5 cărţi.
151. După ce cărţile din flop au fost plasate un mijlocul mesei, un alt tur de pariuri poate începe. In acest tur, primul jucător care trebuie să „vorbească” este cel situat după dealer, care este încă în joc (nu a foldat mâna în turul anterior). In acest tur, nu există mize blind, deci primul jucător care trebuie să „vorbească” (acţioneze) poate să dea check sau să mizeze (de obicei în această situaţie este small blind-ul)
152. In Texas Hold'em no-limit, o miză trebuie să fie egală sau mai mare ca miza iniţială de big blind. In Hold’em limit, miza trebuie să fie exact egală cu miza big blind.
153. Dacă toată lumea dă check, sau un jucător mizează şi toţi ceilalţi egalează miza sau foldează, acest tur de pariuri este complet şi continuăm cu turnul.
154. Continuă să citeşti despre regulile următorului tur de pariuri numit Turn.
155. Posted in Reguli la poker
156. Search
157.  
158.
159. Reguli la poker
160. Reguli Holdem
161. Showdown - Reguli showdown
162. Riverul - Regulile riverului la poker
163. Turnul - Regulile turnului la poker
164. Flopul - Regulile flopului la poker
165. Pre-flop - Reguli pre-flop la poker
166.
167. Strategie la poker
168. Management bankroll - Strategie poker
169. Strategii pentru poker online
170. Nto Limit - Strategie poker
171. Turneu - Strategie poker
172. Blufatul - Strategie poker
173.
174. Sfaturi poker
175. Nu juca la limite prea mari.
176. © 2023 PokerHarder
177. Pre-flop – Reguli pre-flop la poker
178. Pre-flop (înaintea flopului), cei doi jucători aşezaţi în stânga dealer-ului trebuie să pună pe masă mizele forţate, adică „blind-urile”, înaintea distribuţiei oricărei cărţi. Jucătorul aşezat imediat la stânga dealer-ului est numit „small blind” (SB) şi cel aşezat la stânga lui, „big blind” (BB). După fiecare mână, poziţiile dealer-ului şi ale SB şi BB se rotesc în direcţia acelor unui ceasornic (spre stânga) pe toată durata jocului, oferind în acest fel ocazia tuturor jucătorilor să se afle în aceste poziţii.
179. Pentru a debuta o nouă mână, cei doi SB si BB trebuie să pună pe masă („posteze”) mizele blind necesare înaintea distribuţiei cărţilor.”Blind-urile” sunt mize (pariuri) forţate care vor rămâne în pot. Acestea trebuie egalate de ceilalţi jucători pentru a continua să joace mâna respectivă. Suma pusă de SB si BB va fii utilizată ca un credit pentru un call sau raise, pentru jucătorii aflaţi în poziţie de „blind” (de exemplu, dacă niciun jucător nu dă raise fată de BB, acesta are suficient în pot pentru a vedea flopul în mod „gratuit”)
180. Această primă etapă a jocului este cunoscută ca pre-flop.
181. După plasarea „blind-urilor” în faţa jucătorilor respectivi, dealer-ul va amesteca şi distribui fiecărui jucător 2 cărţi cu faţa în jos. Cărţile sunt distribuite una câte una, în sensul acelor de ceasornic, de la stânga spre dreapta.
182. SB primeşte prima carte, iar jucătorul cu butonul dealer primeşte ultima carte. Acestea sunt denumite cărţi închise (hole cards sau pocket cards). După ce toţi jucătorii îşi primesc cărţile, jucătorul aşezat lângă BB începe primul tur de pariuri.
183. Fiecare jucător, la rândul lui, poate fie să dea „call” (să egaleze miza curentă), fie „raise” (să mizeze o suma mai mare, egală cu cel puţin dublul mizei curente) sau „fold” (abandonează mâna, aruncând cărţile spre centrul tablei, cu fata în jos).
184. Suma minimă care poate fii mizată (pariată) trebuie să fie egală cu miza pusă de către BB. Jucătorii pot miza mai mult decât minimul, această acţiune este numită „raise”. Dacă un jucător dă „raise”, această sumă va deveni suma minima pentru acest tur de pariuri.
185. Pariurile continuă în jurul mesei în sensul acelor de ceasornic. Când acţiunea ajunge la jucătorul aşezat în poziţie Small Blind, acesta poate fie să dea „call”, adică să adauge jetoane în pot pentru a egala miza cea mai mare, sau „fold”, să-şi abandoneze jetoanele în pot.
186. Ultima persoană care „vorbeşte”(acţionează) pre-flop este Big Blind-ul. Acesta are 3 opţiuni: raise, check sau fold. Atât timp cât niciun jucător nu a dat raise fată de miza BB, acesta poate juca mâna în curs. Dacă dă check, jucătorului BB nu-i va fi cerut să adauge noi jetoane în pot. Dacă jucătorul BB doreşte să dea raise, turul de pariuri va continua până când fiecare jucător egalează această miză sau foldeaza mâna.
187. Continuă să citeşti despre regulile următoarei sesiuni de pariuri numită Flop.
188. Posted in Reguli la poker
189.
190.
191.
192.
Răspunde Raportează
phany 3 aprilie 2023  
Bravo meștere,de oameni ca matale avem nevoie în Parlamentul României. Să vadă și să acționeze la cele existente lîngă noi și aievea. Nu să facă legi bune pentru.ei ,politicieni și acoliți și rele pentru poporul,din care se trag. Pînă și acest cîine are valoare înzecită unui ales,ce a dat mită aurului,sau oricare altul că toți sînt la fel ,făcuți parcă de aceeași mamă a intunericului și deznăfejdii. Eu cred că această Romanie a lor trebuie să legifereze banul personalizat. Capabil ca la orice razie anticorupție să vorbească,in locul proprietarului,spunîndu-și fiecare istoria adevărată a lor,pe cupiuri și nu numai.Ei dragă și dacă mai găsești atunci un ales,fie el și local,sau poate mondial,curat va trebui să-l declari monument al naturii. Da, se spune că sînt oameni fără de pacat,dar cine i-a văzut cîndva,poate e insăși,numai unul.respectiv Bunul Dumnezeu,tatăl ceresc ce sălăsluiește în RAI . Și România a fost declarată,odată, RAIUL MAICII DOMNULUI.Și mă-întreb : Ce cauți tu aici cu acești atei incapabili să se înțeleagă pe ei și nicidecum un biet rătăcit ales de un căine erou,să-l protejeze de tot răul din lume ??.Da e o mare realizare,dar a cui e ??? Aștept reacții. Eu cred că numai a lui Dumnezeu poate fi. Că speranțe rămîn și pentru semeni,dar e greu să localizezi unde se găsesc și cu ce se ocupă,zilele plăcute ale anului ce curg mereu conform cu mișcările din universul puțin cunoscut nouă. De ce puțin am să vă spun tot eu ? Fiind-că sînt așa aleși ca în Senatul Romaniei.Doamne ferească să fie și în Camera Deputaților,că-i jale pentru poporul nostru ce nici nu se prezintă la VOT,cam 58,9 %. Și tu sau eu postac ce fac ?? Scriu,scriu ca să treacă timpul.

De aia spun eu să lăsăm partidele politice să-și facă ideologia lor,cum e și firesc. Să urmărească istoria lor și izvoerele pe întregul pămînt și să aprecieze,fiecare ideal al celor ce vrea să-i cucerească.Nu să vin eu postac să le fac ideologia și ei s-o învețe pentru a se menține pe crengile sale și a plăti cu regularitate,totdeauna în timp cotizația de membru. Și asta numai pentru a lua și ei un salariu ca tot semenul nostru de pe pămînt. Poporul cu foarte mici investiții,va folosi un computer corespunzător și va vota in individualitatea sa cum să-și folosească,bunurile și averea. Și aceasta e totul din reala administrare a banului public. Marius,cred că asta va fi soluția după ce preluăm puterea prin VOTUL următor.Dar inainte de toate o vom supune la votul nostru. Eu cred că nu am acolo drept de vot,dar nu țin la asta.Oricum se va vota eu voi înțelege ce ? și cum ?,dar vreau partidele la munca de jos. Să muncească,nu trîndăvească. Că iată unde aduce trîndăveala proștilor.Și e mare bătaie de cap pentru noi ce mai avem politicieni onești.
Răspunde Raportează
phany 5 martie 2023  
CUM SĂ DAI O ȘTIRE DE INTERES NAȚIONAL ȘI URGENȚĂ ACUM, Nu prea mai poți să te indignezi punctual în România pentru că se petrec atât de multe
mârșâvii și nenorociri că ar trebui să postezi la fiecare oră. Dacă iei ultima lună și faci o selecție rarefiată, ai o radiografie deprimantă:
- un ministru de interne dovedit plagiator face tot posibilul să-și spele furtul cu ajutorul
instituțiilor statului
- partidul din care face parte ministrul (PNL) plătește o campanie de denigrare a jurnalistei care a denunțat plagiatul
- doi jurnaliști tv sunt amendați de CNA pentru o serie de emisiuni care vizau activitatea aceluiași ministru. Motivele sancțiunii sunt firave, precedentul creat deosebit de periculos.
- Ministrul Justiției se antepronunță într-un dosar divulgând/sugerând soluția după care a doua zi o convoacă la minister pe judecătoarea procesului. Urmează altă serie de bâlbe. Nu demisionează.
- o femeie este sfâșiată de câini în capitala României. Autoritățile își pasează responsabilitățile unele altora
- 94 de medici semnează o scrisoare menită s-o spele pe colega lor care lua șpagă în formă continuată de la pacienți bolnavi de cancer
- Ministrul Educației modifică legile educației și refuză să le prezinte opiniei publice, trimițându-le direct în parlament (asta după un simulacru de dezbatere în vara anului trecut)
- fostul ministru al educației, plagiator dovedit, ajunge vicepreședinte al senatului României
- prefectul Bucureștiului e gata să atace în instanță PUZ-urile (Planuri Urbanistice Zonale) zonelor protejate dând astfel liber la construcții între blocuri în zone ca centrul istoric din București. O grămadă de spații verzi sunt în pericol de dispariție
Lista poate fi completată cu vârf și îndesat, dar nimic nu pare să ne mai scoată din amorțeală. Oare niciuna din temele atinse de evenimentele de mai sus nu mai este importanță pentru români? Oare am coborât atât de jos cu capacitatea de a interpreta lumea din jurul nostru încât nu mai putem face legătura între capturarea statului de către mediocritate, corupție și incompetență și bunăstarea noastră materială, socială și emoțională? Oare atât de mult au reușit să ducă ideea de protest în derizoriu, încât nimeni nu mai consideră că se justifică vreo acțiune în sensul ăsta? Oare n-ar trebui să ne punem problema dacă votul, indiferent de rezultatul lui, trebuie păzit și între scrutinuri?
Oare suntem gata să ne obișnuim cu partidul unic? Să ne spunem că aia a fost, am încercat, dar n-a mers și să asistăm neputincioși la exodul copiiilor noștri către țări în care accesul la o funcție se face prin concurs, nu prin nepotism?
Recent am terminat o carte extraordinară care ar trebui predată în toate școlile din România (ora de educație civică). On Tiranny - by Timothy Snyder. Las aici câteva pasaje din ea. Le las în engleză, nu vreau să-mi arog merite de traducător. Dar sigur vă descurcați
- “…the American abolitionist Wendell Philips did in fact say that “eternal vigilance is the price of liberty”
- “When political leaders set a negative example, professional commitments to just practice become more important. It is hard to subvert a rule-of-law state without lawyers, or to hold show trials without judges. Authoritarians need obedient civil servants and concentration camp directors seek businessmen interested in cheap labor”
- “When the men with guns who have always claimed to be against the system start wearing uniforms and marching with torches and pictures of a leader the end is high” (seamănă a “speratiștii ruși”)
- If you carry a weapon in public service God bless you and keep you. But know that evils of the past involvedpolicemen and soldiers finding themselves, one day, doing irregular things. Be ready to say no (mineriadele, 10 august, revoluția)

„Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei. ”

CUM SĂ DAI O ȘTIRE DE INTERES NAȚIONAL ȘI URGENȚĂ ACUM, Nu prea mai poți să te indignezi punctual în România pentru că se petrec atât de multe
mârșâvii și nenorociri că ar trebui să postezi la fiecare oră. Dacă iei ultima lună și faci o selecție rarefiată, ai o radiografie deprimantă:
- un ministru de interne dovedit plagiator face tot posibilul să-și spele furtul cu ajutorul
instituțiilor statului
- partidul din care face parte ministrul (PNL) plătește o campanie de denigrare a jurnalistei care a denunțat plagiatul
- doi jurnaliști tv sunt amendați de CNA pentru o serie de emisiuni care vizau activitatea aceluiași ministru. Motivele sancțiunii sunt firave, precedentul creat deosebit de periculos.
- Ministrul Justiției se antepronunță într-un dosar divulgând/sugerând soluția după care a doua zi o convoacă la minister pe judecătoarea procesului. Urmează altă serie de bâlbe. Nu demisionează.
- o femeie este sfâșiată de câini în capitala României. Autoritățile își pasează responsabilitățile unele altora
- 94 de medici semnează o scrisoare menită s-o spele pe colega lor care lua șpagă în formă continuată de la pacienți bolnavi de cancer
- Ministrul Educației modifică legile educației și refuză să le prezinte opiniei publice, trimițându-le direct în parlament (asta după un simulacru de dezbatere în vara anului trecut)
- fostul ministru al educației, plagiator dovedit, ajunge vicepreședinte al senatului României
- prefectul Bucureștiului e gata să atace în instanță PUZ-urile (Planuri Urbanistice Zonale) zonelor protejate dând astfel liber la construcții între blocuri în zone ca centrul istoric din București. O grămadă de spații verzi sunt în pericol de dispariție
Lista poate fi completată cu vârf și îndesat, dar nimic nu pare să ne mai scoată din amorțeală. Oare niciuna din temele atinse de evenimentele de mai sus nu mai este importanță pentru români? Oare am coborât atât de jos cu capacitatea de a interpreta lumea din jurul nostru încât nu mai putem face legătura între capturarea statului de către mediocritate, corupție și incompetență și bunăstarea noastră materială, socială și emoțională? Oare atât de mult au reușit să ducă ideea de protest în derizoriu, încât nimeni nu mai consideră că se justifică vreo acțiune în sensul ăsta? Oare n-ar trebui să ne punem problema dacă votul, indiferent de rezultatul lui, trebuie păzit și între scrutinuri?
Oare suntem gata să ne obișnuim cu partidul unic? Să ne spunem că aia a fost, am încercat, dar n-a mers și să asistăm neputincioși la exodul copiiilor noștri către țări în care accesul la o funcție se face prin concurs, nu prin nepotism?
Recent am terminat o carte extraordinară care ar trebui predată în toate școlile din România (ora de educație civică). On Tiranny - by Timothy Snyder. Las aici câteva pasaje din ea. Le las în engleză, nu vreau să-mi arog merite de traducător. Dar sigur vă descurcați
- “…the American abolitionist Wendell Philips did in fact say that “eternal vigilance is the price of liberty”
- “When political leaders set a negative example, professional commitments to just practice become more important. It is hard to subvert a rule-of-law state without lawyers, or to hold show trials without judges. Authoritarians need obedient civil servants and concentration camp directors seek businessmen interested in cheap labor”
- “When the men with guns who have always claimed to be against the system start wearing uniforms and marching with torches and pictures of a leader the end is high” (seamănă a “speratiștii ruși”)
- If you carry a weapon in public service God bless you and keep you. But know that evils of the past involvedpolicemen and soldiers finding themselves, one day, doing irregular things. Be ready to say no (mineriadele, 10 august, revoluția)



Hai să vă descriu eu cum se ascute lupta de clasă în România: 2. Se pare că atunci când activa și era tânăr, dictatorul îl cunoscuse pe tatăl lui Iliescu. Cu toate acestea, Ceaușescu era în relații mai apropiate cu fratele mai mic a lui Alexandru Iliescu. După cum susținea chiar Ion Iliescu, fostul dictator îl încuraja și îl trata cu simpatie. Sistemul informaţional şi sistemul informatic 2.1 Sistem informaţional Un sistem informaţional se poate defini ca fiind ansamblul de elemente implicate în procesul de colectare, de transmisie, prelucrare de informaţie, informaţiei revenindu-i rolul central din sistem. În cadrul sistemului informaţional se regăsesc : informaţia vehiculată, documentele purtătoare de informaţii, personalul, mijloace de comunicare, sistemele de prelucrare (de regulă, automată) a informaţiei, etc. Printre posibilele activităţi desfăşurate în cadrul acestui sistem, pot fi enumerate : achiziţia de informaţii din sistemul de bază, completarea documentelor şi transferul acestora între diferite compartimente, centralizarea datelor, etc. În sensul cel mai larg, un sistem informaţional se referă la diversele interacţiuni dintre oameni, procese, date şi tehnologii; astfel, termenul nu se referă numai la aspectele legate de TIC pe care o organizaţie le utilizează, cât şi la modul în care oamenii interacţionează cu tehnologia în scopul de a oferi suport pentru procesele de afacere. Sistemul informaţional reprezintă un ansamblu de fluxuri şi circuite informaţionale organizate într-o concepţie unitară. În orice domeniu de activitatea economică sau socială, există un flux informaţional pe baza căruia se desfăşoară orice activitate. La nivelul unui agent economic, sistemul informaţional asigură legătura dintre sistemul decizional şi cel operaţional (sistem de conducere şi sistem de execuţie); astfel, funcţionarea sistemului informaţional presupune desfăşurarea următoarelor activităţi: - introducerea datelor cu privire la sistemul operaţional - prelucrarea datelor în scopul asigurării de informaţii utile în procesul de decizie - obţinerea informaţiilor solicitate, ca apoi să se adopte decizii ce vor fi transmise sistemului operaţional - efectuarea controlului şi urmăririi respectării deciziilor. Figura 2. Poziţia sistemului informatic în cadrul sistemului informaţional 3 2.2 Sistemul informatic În cadrul unui sistem informaţional, majoritatea activităţilor se pot desfăşura cu ajutorul tehnicii de calcul. Se pot prelucra datele primare şi apoi rezultatul poate fi transferat mai departe, către alt compartiment spre prelucrare. Transferul se poate face şi el pe cale electronică prin intermediul unei reţele de calculatoare. Ansamblul de elemente implicate în tot acest proces de prelucrare şi transmitere a datelor pe cale electronică alcătuiesc un sistem informatic. Într-un sistem informatic pot intra: calculatoare, sisteme de transmisie a datelor, componente hardware şi software, datele prelucrate, personalul ce exploatează tehnica de calcul, teoriile ce stau la baza algoritmilor de prelucrare, etc. Raportul sistem informaţional-sistem informatic: sistemul informaţional include în cadrul său sistemul informatic, acesta din urmă fiind o componentă esenţială a primului. Trebuie reţinut faptul că sistemul informaţional nu trebuie confundat sau suprapus complet cu sistemul informatic. În general, sistemul informatic se interpune între sistemul decizional şi cel operaţional ca şi în figura 2. Sistemul informatic este un ansamblu structurat de proceduri şi echipamente electronice care permit prelucrarea automată a datelor şi obţinerea de informaţii. 2.3 Componentele unui sistem informatic Un sistem informatic include următoarele componente: - cadrul organizatoric al firmei şi datele vehiculate în sistemul informaţional corespunzătoare activităţilor desfăşurate; - resursele umane (beneficiarii sistemului cât şi personalul de specialitate care îl proiectează/implementează) - metode şi tehnici de proiectare a sistemelor informatice - echipamente hardware pentru stocarea şi
Răspunde Raportează
phany 26 ianuarie 2023  
Eu,contemporan cu A.Păunescu,am fost practic obligat să mă apăr la Secu cu majoritatea versurilor lui,Multe sînt practic o descriere în versuri a unor necesități și activități ale timpurilor,dificile trăite din cauza lui secu ce culegea informații în mișcare a unor oameni ce le plăcea antisemeni să fie decît semeni, ocazie cu care mi-au rămas in memorie și de multe ori le folosesc ca și cum sînt ale mele,neglijînd poetul. O fac inconștient,că practic poetul a folosit toate cuvintele ce mă apăra atunci de sistem. Cînd incepea interviul cei de la secu, eu trebuia să răspund cu acele cuvinte puse în versurile poetului și nu puteam alfel că o mierleam.Drept de apărare legală prin avocat nu aveam.Pentru știu eu și ei de ce mi-au solicitat probe din majoritatea volumelor cu coperți negre.Și lucrînd la CLDC am avut posibilitatea și am,cumpărat și imprumutat acele volume la secu.Ăștia de la noi, superficiali din fire, Nu le-a mai dat inapoi sub pretext că n-au terminat studiul lor și comparația cu ce primeau de la urmăritorii mei ,raportori la secu.Explicațiile lor erau clare și legale,pentru că acele volume devenise scule de verificare specifică secu. Am așteptat ,dar nu s-a intîmplat să le dea inapoi că devenise arhiva lor așa că am avut mare noroc, pentru că le aveam în memorie și le puteam folosi tot restul vieții. Deci am făcut pace pînă se vor desecretiza,dar intre timp s-a întîmplat cu acele cărți ca și softul lui Ceașcă,Că eu am fost pus la secu din cauză că știam multe din acel soft și nu trebuia să le imprăștii in popor.Și nimeni nu știe unde-s. Căutăm de zor și acum și nu dăm de urma lor.
Că de multă vreme la noi ateismul in colaborarea directă cu poporul sovietic eliberator,la care nu am rămas datori cu te miri ce ,ba chiar nu ne trimit înapoi sutele de vagoane trimise in 1917,și de asta ne permitem omisiuni de litere ,uneori chiar de conținut că la noi nu avem materie de clase mici ,religia.Toate fiind lăsate in grija bunicilor,și mai recent internetului,dar nici ei nu mai aveau cărți,respectiv scule noi și se continuă gluma reală ce o confirm abia acum eu, ca fost student al profesorului de drept la ISE Iași,Manole ce ne-a spus-o ,aia cu cerestatea prin 1965/1966 și duși cu toții am fost,că drumul a fost lin și codrul aproape,pe-ntinsele ape am avut un cer senin,etc.Ce scurtă e viața,chiar de o trăiești la fără frecvență de unde se iau diplome de cei șmecheri ce au prins in loc de somn,un post și le dorm bine pe salarii de lux și multe pensii speciale.O zi frumoasă,adevăr și dreptate,dar mai intîi PACE, și să ne vedem cu toții la vot,că-i mai bună decît toate dacă ai sanatate la fel cu pacea interioară.Doamne ajută.
Răspunde Raportează
phany 15 septembrie 2022  
Cu poporul pentru popor prin digitalizare este o temă de actualitate a Partidului Diaspora Unita (PDU) ce va participa pentru prima dată la alegerile din 2024. După tema totul pentru țară nimic pentru noi,ce se aplică de PDU pentru alegerile din 2024,toate partidele iși vor pierde electoratul ramînînd insa-și ele de prisos,astfel că șefii și membrii de tot soiul vor trece alături de popor,după descărcarea de gestiune ce o va da organele Curții de Conturi din Romania. Astfel vom scăpa de ciorovăiala ce a luat amploare cu pensiile speciale și diverse acuze reciproce ce se vor putea depune în scris la sediile organului de control. Un analist de sisteme,format în 1973,fără drept de practică în comunism, urmare reintrării în politică,acum în anul 2022 constată că trebuie făcută raționalizarea tuturor purtătorilor de informații și a sistemelor informaționale în toate activitățile social economice din Romania,după care se poate pătrunde adânc și eficient în digitalizarea și cibernetizarea proceselor economice și în toate activitățile cu reducerea costurilor bugetare și nu numai. Așa să ne ajute Dumnezeu.

Felicitări, Ai talent și tehnică desavîrșită in a mînui condeiul pentru istorie.Si culmea că se rețin evenimentele cu ușurință mai dibace ca poveștile.Semeni identici va trebui sa scrie cărțile de istorie ca e un talent in folosul cititorului să rețina ușor si plăcut pentru redare in fața profesorului pentru note. E o viață am tocit pînă și la matematici și n-am intîlnit asemenea talent.Am absolvit ISE-ul din Iași in 1969 și toate mecanic le-am băgat in creer și abia mult dupa si chiar acum,așa cum rumegă vaca le judec când nu am ce face și le ințeleg.Da a mai fost A.Păunescu ce a scris vreo 20 cărți groase de poezie,toate cu coperți negre -in semn de doliu pentru suratele arse de Ceaușescu- și proză,plăcută,,De la Bârca la Viena,Avea un talent ce te depăsea,că lecturîndu-le a doua oara mi-au rămas in memorie. Credeam că sînt ale mele,că nimeni nu mi-a cerut să le citesc de două ori și le foloseam in treburile zilnice de plăcere,să crape prietenii mei că vorbesc in versuri cu orcine il intîlnesc.Mai târziu am sesizat că era har dumnezeiesc și că tehnica folosită de mine mă apăra de securitate.Atunci așa era,ai dreptate,n-ai dreptate la poliție tot te bate. Cam după vreo două convocări si explicații la Secu am fost lăsat la vatră că tot in versuri le-am raspuns la intrebări.Și cu voie sau fără am aflat că aceste versuri erau magice pentru ei și am procedat ca atare.Dar am scăpat de secu,Veneau mai târziu după căsătorie și doi copii in evoluția si-mi cerea rachiu de Vorona.Nu mai aduceau vorbe de supraveghere,dar trebuia să fiu vigilent sa nu dau făra voie date despre alți prieteni ce n-au gasit rețeta. Ei viață si acordeoane apoi că le spusesem nașilor de la Vorona ca-s supravegheați și cum să se apere dar ei mi-au spus că și la ei vin,dar le cere deschis sticla cu rachiu și restul pace și prietenie, Dacă nu mă crezi,urmărește postările mele și te convingi c-s omul adevărului,curat ca lacrima și cinstit in toate.Apăi voie bună si multă sănătate. Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu.

Mulțumesc, Ințeleg din cele ce-mi spui că la voi nu e lege..Fiecare face ce-i dictează cugetul și simțirea și dacă sint cel puțin doi impotriva facerii se deschide tehnologia stabilirii legilor in teritoriul si condițiile concrete și se stabileste de a greșit,cum? și ce urmează să suporte faptuitorul..Da intr-adevăr e o democrație pentru popor,nu ca la noi.Se dă lege pentru excroci,apoi funcție de comportamentul lor se tot schimba prin ordonanțe de Guvern pîna ce insăși acea lege nu-și gaseșe zona și persoanele ce mai o pot folosi.De aceea avem dosare penale un asteptare din 1989 și aflăm mîine sau peste enspe ani că nu a fost revoluție în 1989.Deja Iliescu e supravegheat in ambulatoriile statului și dă cu subsemnatul despre faptele dirijate sau infăpteuite in ani de inceput ai democrației.Si deocamdată trăim bine mersy. E bine ce mi-ai comunicat dar,inseamnă ca eu nu am știut cum sa intreb cele ce doream. Doresc să stiu numai procedeul din ziua alegerilor.Esti cetățean,a venit ziua alegerilor sa zicem despre cele trecute ,dar cu lux de amănunte.Cam așa cum spunea Manuela despre/ Eu Daniela,azi fiind ziua alegerilor, iau cartea de identitate.Cobor la garaj,iau masina si,,,,ma duc la vot.......Acolo ma intîmpina .... ma scrie in tabel ...... primesc buletine de vot.....Ma duc la cabina...votez prin stampilare ce o aplic pe un partid...impăturesc....ies ...și le introduc in urna generale...supraveghiată cu camere ascunse... Merg la primul intimpinator ...iau cartea de identitate...si pa...Dacă stii apoi ce se face cu impăturitele voturi descrie ... Similar as vrea să siu astea și de la Emanuela Că eu vreau sa aleg tehnici de vot manuale și dacă e cazul computerizate. Mulțumesc fain și sa aveți o zi cît mai placută.Sanatate,fericire la toți pupici.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.