2159 poze   34597 vizite

broccoli

Considera broccoli alimentul tau numarul unu de lupta impotriva cancerului, gratie compozitiei sale de sulforafan, pe care il simti la miros cand broccoli este gatit in exces. Aceasta compozitie da semnal genelor noastre sa stimuleze productia de enzime care detoxifiaza potentialele produse cu compozitie ce poate cauza cancerul.
Mananca mai mult broccoli si vei scadea dramatic perspectiva sa suferi de cancer de san sau de ovare (doua substante ce contribuie la acest cancer sunt inhibate de alte substante din broccoli), de plamani sau de colon cu 50%.
Sulforafanul omoara si bacteria care cauzeaza ulcerele, respectiv helicobacter pilori.
Broccoli este o sursa foarte mare de calciu si potasiu, obtinute altfel decat prin lactate. Vitamina C si beta-carotenul din broccoli protejeaza ochii de cataracta si pazesc celulele de atacul radicalilor liberi care afecteaza memoria.
Exista dovezi stiintifice ca broccoli reduce si efectul negativ cauzat de colesterolul rau LDL si ajuta la reducerea riscului de diabet.


Cum sa mananci broccoli:
Broccoli este foarte gustos mancat crud, in salata alaturi de orice alte legume doresti: ridichi, salata verde, ceapa verde, rosie, castraveti, ardei gras, asezonat cu ulei de masline. Poti presara putin cascaval sau, daca esti vegetarian, seminte de susan.
Daca totusi nu preferi gustul de broccoli crud, fierbe buchetelele de broccoli pentru 3-4 minute pana cand sunt inca crocante. Nu le gati in foarte multa apa pentru ca nutrientii raman in apa. Mananca buchetele cu cotor cu tot, mult beta caroten se gaseste in ele.
Cat broccoli e suficient: O jumatate de cana de broccoli gatit reprezinta o portie de legume servite. Mananca cinci asemenea portii, deci aproximativ doua cani si jumatate de broccoli, de minim 3 ori pe saptamana.

Cum sa alegi corect broccoli cand il cumperi: Alege broccoli care are buchetele verde foarte inchis sau mov/albastrui, ele contin mai multa vitamina C si betacaroten decat cele verde deschis sau galbui. Daca broccoli are flori este semn de calitate proasta.
case2
case2
case
case
lot inchiriat
lot inchiriat

Comentarii album • 4
phany 5 martie 2023  
Dragă m-ai uns prin inimă cu postările de mai sus.Eu am trăit mult în ,glugile tatălui meu din Vasilete,o zonă cu multă iarbă,pomi sălbatici ,aproape de rîul Siret,în Stamate,Comuna Fîntînele,regiunea Suceava și avem aceeași copilărie,tu ești mai mare cu 1 an decît mine. Pe mine neamurile fiind invățători au pompat și am făcut Liceul Stefan Cel Mare,nr,1 din Suceava,apoi ISEP-ul la Iași.În 1972 am făcut postuniversitare la Snagov pentru Digitalizarea intrevăzută de Ronald Reagan și a vîndut soft și lui Ceașcă,Dar după ce am învățat n-a fost să fie pentru noi romînii să-invățăm meserii culte de la ei ci numai inculte de la ruși. N-am citit nimic din literatura rusă,pur și simplu nu-i suportam din poveștile spuse de tata și alți barbați mai în vîrstă. Dar imediat ce am absolvit,fără diplomă softul SUA,gata cu răsăritul,eram păzit de secu și obligat să nu exersez și s-aplic tot ce știam. Abia azi ,chiar acum o oră am aflat că softul dezvolta în principal religia,ce nu le plăcea regimului.Dragă,dar tot sîntem colegi colaboratori la PDU DEO și-mi permit să te rog să-mi spui de părerea dvs. despre telenovele turcești,printre care Jocurile iubirii cu noul frate Mahir ce vine blindat de relele vieții de la ruși și pus să viețuiască alături de fratele și sora lui imbuibați cu activități de o viață ale tatălui Harun. Nu ca la noi coaliția seamănă inegalități sociale pe PSD,centrul lor,ce are in program estomparea lor. Și o face ca să se imbogățească din minciună furt trădare și alte murdare. Că nu pot conduce decît bogați ca Putin.Eu în telenovele turcești văd exact softul de activitate de culturalizare,prin mult mult adevăr,dreptate și cîteva minciuni și bîrfe la modă ce trebuie să pice pînă la final și să primeze adevărul adevărat și să se facă dreptate la cei ce au suferit,exact cît trebuie. Ei dragă ce spui.Aș dori să ne intîlnim cît mai des cu telenovelele turcești de acel fel . Și cred că viitorul după noi,respectiv cel al nepoților noștri să fie al adevărului și dreptății și să activăm serios în PDU DEO că noi vom pune bazele acestea în România și chiar începînd cu implementarea programelor lor ,dar după luarea puterii obligat să anulăm prescripția faptelor începînd cu 1 oct,1989 și toate le detaliez în postările mele și cite-ul personal www.phanny.sumphoto,ro .Doamne ajută.



Şi comunismul,a învaţat pe semeni inclusiv pe mulți cetățeni, a conduce.Semenul abia învăța, și termina cu ,şareta,căruţa,bicicleta,apoi tractorul batoza,lacttata și nu mau umbla cu găleata,chiar nici la capre. Că dau lapte bun și devii nebun,dacă nu iei și o țuică. Dar ȘTEFAN GHEORGHIU a culminat că despre cum să comduci un stat,ia învățat pe toți. Și acum se inghesuie să sugă mai mult ca de la o turmă. Nu-i interesează de urnă,că a găsit preț bun. Doi mici și o bere și gata,al nostru e.,și mai ales,prin scrutin,.. puterea permite să faci ORICE,intr-o țară,fie ea și populară că merge.Faci un program din minciuni,și le spui la TV. Doamne fericește pe toți cei săraci.Dar spui ceva frumos s-audă antreprenorii și chiar măturătorii ,de la oraș. Nu vedeți ce-s cu 34 ani la vîrtej și nimic nou sub soarele orbitor ,ce incălzește cu spor, toate locațiile indiferent de-s entități de stat sau private a meșterului cu diplomă falsă,sau aievea pe aici unde se face pîinea,au comportament la fel,de fel super .E un produs nou,diplome maltratate și chiar la minut,pentru uniii. Chiar peste tot unde mergi,și pentru cei din vîrful guvernului. Și nu numai ăștia,că afară sînt mii,dar în suburbii.Doamne ajută să nu vadă PDU DEO ce se zvonește că va ajunge printre noi,Să ne ia interviuri. Au și ei programe speciale să ne pună la punct și virgulă. Dar din pix nu merge că aici sîntem versați și... Doamne fericește,vedem și noi că nu-sîntem chiar toți atei. Mai mergem la biserică,cănd participăm să o sfințim și să o dăm la popor, Că-i tare eficientă în toate ale noastre. În principiu noi ne rugăm să pună poporul sărutul la sfințira lor. Că apoi treaba noastră merge de la sine,Că noi sîntem ctiturul. Și dăi Cezarului ce e a cezarului și lui Dumnezeu,restul......de la tot ce prididește . Și să nu se arunce cu păcat,și Domnul va bate.
Raportează
phany 18 noiembrie 2022  
Hai sa facem un tabel,Pîna îl terminam dorim sa aflăm pentru fiecare beneficiar de speciale și ,,,lux, Ce a facut pentru popor sau țară. Oricum fiecare va da explicațiile despre care vorbim azi în aceste propoziții că doar nu ne folosim scrisul de pomană.Reține-ți ca si Comisia Europeană se intereseazâ de facerile dvs și nu e esire pîna nu se află tot adevărul. Eu am muncit o viață si am adus la bugetul statului f.multe miliarde(cere-ți referințe de la DCFS Botoșani din subordinea MF și vede-ți ce și cum) .Nu doresc specială că ar fi o bătaie de joc pentru popor,și eu fac parte din el și mi-ar fi rușine. Acum cu adevărul și dreptatea inmagazinată in mine pîna in rarunchi cel mai nimerit e in PDU și nu voi lasa problema ca Rareș Bogdan,in partidul căruia am acționat pîna mai ieri și m-a inșelat grav la așteptări. Hai să facem numai lucruri bune pentru țară si popor că nu e bună brambureala de peste 30 ani o să ne strice pînă și in mormînt,că ne pleacă toate visurile in vazduh și poate oricănd să izbucnească o furtună nimicitoare,mai ales pentru politicienii falși,incapabili s-ași gasească cale si se baga s-ajute poporul prin tot felul de infracțiuni. Doamne ajută.


Cu toții avem dreptate,dar sînt nebuni și nu pot ințelege de vorbe bune spuse de o lume.Și trebuie să mai așteptăm să se cearnă între ei și să ajungă la aia bună...cum de altfel e și la noi unde avem PDU,viitorul nostru ,dar coaliția adormită pe miere și alte ce le mai merge la supt, nu ințelege că are datorii către țară și poporul său și generațiile viitoare ce s-au imprăștiat pe unde au găsit condiții de supravețuire și rezistență să revină la casele lor,cît mai curînd.Doamne ajută.
Raportează
phany 11 noiembrie 2022  
poker online cu un pachet atractiv de bun venit!

TABELE CU PROBABILITĂȚI DE CÂȘTIG LA TEXAS HOLDEM
Sper că aceste statistici îți vor da de gândit. Obișnuiesc să-mi fac câteva tabele și grafice pentru fiecare tip de poker, pe care le țin separate în foldere individuale (unul pentru Texas Hold’em, Aceste îmi sunt de real folos deoarece mă ajută să îmi reamintesc care sunt șansele mele reale în diferite situații. Acest tabel te ajută să vezi cât de puternică este fiecare mână în parte și ce șanse de câștig are înainte de flop, în funcție de numărul de jucători de la masă.



Așa cum se poate vedea din aceste tabele, cu cât sunt mai mulți jucători la masă, cu atât contează mai puțin cărțile pe care le primești inițial. O mână formată din doi ași este aproape imbatabilă când joci împotriva unui singur jucător, dar la o masă cu nouă oponenți o astfel de mână va fi câștigătoare în mai puțin de o treime din cazuri. De aceea este recomandat ca jucătorii începători să joace la mese mai mici până capătă experiență. Șansele tale de câștig sunt mai mari, mâinile inițiale contează mai mult și astfel este mai ușor de jucat, poți urmări mai ușor ce se întâmplă la masă, iar jocurile au loc într-un ritm mai alert. Părerea mea este că o masă de șase jucători este suficientă pentru cineva care abia a învățat să joace poker.
Nu te arunca din prima, chiar daca ai o mana foarte buna. Fii atent! Indiferent de tura pe care o joci, nu te grabi sa iti arunci cartile pe masa sau sa fii mult prea entuziasmat. Mai întâi asteapta sa vezi care sunt miscarile adversarilor tai si ataca atunci cand au garda jos. In acest fel, iti maresti sansele considerabil sa castigi mult mai usor. Atentia isi pune cuvantul in poker Texas Hold’em.

• Niciodata, dar niciodata nu vorbi/da indicii despre cartile tale. Asa cum am precizat ulterior, fii foarte atent la modul in care iti exprimi emotiile in timpul jocului. Daca ai o mana proasta nu te intrista, iar daca ai o mana buna incearca sa nu te bucuri. De asemenea, nu incerca sa dai indicii despre mana ta in timpul turului pe care il joci. Poti determina adversarii sa isi schimbe cartile in favoarea lor si poti pierde mult mai usor decat ti-ai fi imaginat.
• Nu iti arata cartile pana la showdown.
• Nu uita ca nu ai dreptul de a imprumuta jetoanele celorlalti, indiferent de runda
• Nu iti arunca jetoanele in mijlocului mesei. Acesata regula se pliaza pentru cei care se joaca poker offline. Nu se va cunoaste cine/ce mize a plasat.
Daca te-ai jucat mult prea mult Texas Hold’em si simti ca este timpul pentru o schimbare, atunci joaca sah sau altceva.
Texas Hold’em va ramane in topul preferintelor. si în cele mai bune casinouri din Romania, nu te mai poate opri nimeni si nimic! Te sfatuim, insa, sa te joci responsabil și sa te bucuri de toata adrenalina si suspansul fiecarei runde in parte. De asemenea, nu uita sa te abonezi la newsletter-ul nostru gratuit folosindu-te de o adresa de e-mail valida. Doar asa vei putea fi la curent cu ultimele sfaturi, tactici, promotii si premii din lumea jocurilor de noroc online din Romania.

Cum poti sa iti maresti sansele de castig la Texas Hold’em?
Este foarte simplu sa iti maresti sansele de castig la Texas Hold’em, insa nu de fiecare data poti avea succes. Lucrurile stau simplu. Trebuie sa inveti bine regulile ca sa iti poti juca de fiecare data mainile cele mai bune, sa stii care sunt sansele posibile de castig (de obicei iti poti da seama uitandu-te la alti jucatori de la masa de joc) si sa te joci calm, fara sa iti exprima emotiile. Fii precum un vultur, incearca sa vezi care sunt reactiile celorlalti pariori!

Cele mai bune casinouri in care il poti incerca si tu sunt chiar Unibet,888Poker și NetBet. Pentru a te juca mai usor, iti sugeram sa descarci softul de poker pus la dispozitie de platforma pe care o vei alege.
Pentru a aplica strategii mai usor este de la sine inteles ca vei avea nevoie de combinatii foarte bune.
Dupa mai mult timp si multi bani investiti pot spune ca pokerul se bazeaza numai si numai pe noroc. Oricat de inteligent , si oricat de mult iti construiesti un pot de exemplu...daca ai ghinion pierzi. Totodata daca ai noroc poti castiga.
Ia o pauza, gandeste-te bine cum ai pierdut in ultimul timp si vezi daca nu cumva o mare parte din pierderi au fost cauzate de tine. Dupa o saptamana aseaza-te iara la masa si aminteste-ti ca nu conteaza cine ia un pot anume, sau cine ia mai multe poturi. Conteaza doar la sfarsitul anului cine are mai multi bani.
Incepi sa faci gambling. Sa termini mana preflop cu all-inuri. Sa mizezi pe carti slabe, "poate iti intra". Sa vanezi chinte si culori pana in panzele albe. Sa investesti in presupunerea ca celalalt nu are nimic. Si asa mai departe. Si pokerul devine deodata joc de noroc.:
- joaca numai mainile puternice. Nu zic sa nu joci mainile slabe, nu! Iti zic altceva: nu juca mainile marginale. Alea te ucid si nasc in tine patima gamblingului. Mainile marginale gen K9, Q9, A9, si chiar, la beturi mai mari, KQ, KJ, KT. Nu spun ca nu sunt jucabile, oh, si inca cum. Dar pentru un gambler care se plange ca pokerul e joc de noroc astea sunt cancer, pentru ca el nu va fi in stare sa le arunce din mana la un bet pe un flop periculos.
- nu trata fiecare mana jucata ca pe sfarsitul lumii, gen "acum ori niciodata", "ori la bal ori la spital". Joaca mana cuminte, modest, cu gandul sa ciupeshti nu sa inshfaci. Daca o mana te poate imbogati, nu uita reversul amar: o mana te poate si scoate din joc. Nu privi asa ideea de mana. Priveste-o ca pe o ocazie micutza de a castiga cateva chipsuri. Uita pentru o vreme optiunea all-in. All-in e ca un aruncator de rachete, doboara avioane, dar daca nu stii sa-l folosesti te ucide intai pe tine.
- incearca sa vezi flopul! Nu decide sume mari preflop. Pariurile mari preflop sunt semn de amatorism: incepatorul e ingrozit de flop pentru ca nu stie cum sa-l interpreteze si prefera sa dea cu banul, deoarece la un allin preflop diferenta intre un bou si Daniel Negreanu se micsoreaza pana la o fractie comensurabila. Asteapta flopul, vezi ce vesti ti-a adus si daca iti vorbeste pe alta limba iesi din mana aia.
- cand simti ca esti batut, arunca cartile din mana, INDIFERENT cat ai investit in potul ala. Tentatia sa platesti nenorocitului doar asa, ca sa vezi ce are sau pentru ca in pot sunt banii tai, ruineaza bancuri intregi de pesti pe tot internetul. Callerul disperat se consoleaza cu gandul eroic: "asta ma blufeaza, ii platesc, castig si ma acopar de glorie, chipsuri si endorfina". Gresit, nu fi tu Zorro la masa, lasa-i pe altii sa pedepseasca mincinosii. Asta ma duce la urmatorul punct:
- nu banui pe nimeni de bluf. Nu zic ca n-ai dreptate, nenorocitul blufeaza, dar cel mai des nu. Si atunci pierzi tot. As baga in PokerTracker un caracter nou de jucator superslab: Politistul. Cel care plateste drept pedeapsa. Si, apropo:
- nu blufa. Adica nu blufa orbeste, in disperare, fara criterii. Sa ma explic: se poate blufa inarmat cu criterii bune, care cresc sansele de succes ale bluffului. De exmplu: ai cerut o suma preflop, flopul nu iti aduce nimic bun si totusi vrei sa castigi mana. Atunci ceri vreo juma de flop spre doua treimi mizand pe faptul ca sansa unui flop bun nu a suras nimanui. Asta se numeste continuation bet si nu se face daca in mana sunt mai mult de 2, ma-axim 3 jucatori activi (dar probabil ca asta stii). Mai e, sa zicem, post-oak blufful. Asta e un bet mic la final, cand banuiesti ca nimeni nu are nimic. Interersant e ca si ei stiu ca nici tu nu ai nimic, dar nu te vor plati deoarece esti primul care cere (ai asa zisa "first in vigourish"). Mai sunt bluffurile care pretind ca ti-a intrat ceva semnificativ de pe board. In sfarsit, vreau sa vorbesc de blufful nerecomandat: e blufful care are ca singur criteriu urmatorul rationament: "cer mult ca sa creada ca am carte mare de tot" sau, in alta varianta, "cer ca sa cer, ca asa e la poker, lasa ca am vazut eu" su blufful oribil si disperat, gen "uaileu! cati bani am bagat in potul asta, ia sa cer tot, ca mai bine pierd tot ce am decat sa raman in gaura asta"
- incearca sa opresti jocul la runda curenta. Nu fa slowplay, nu construi miscari complexe. Sa o luam altfel: un AA nu trebuie sa insemne pentru tine: "ia sa storc pe astia de cat mai multi bani" ci "uite o ocazie sa opresc jocul aici". Sa vezi flopul e o cinste, sa vezi turnul o neghiobie si sa vezi riverul e deja o rusine. De aici pleaca un corolar foarte important:
- fold sau bet trebuie sa fie butoanele cele mai tocite. Callul e tentant, seamana cu o poarta de scapare dar daca te uiti mai atent are dinti sus si jos.

TE POTI IMBOGATI DE DOUA ORI, DAR NU SARACESTI DECAT O DATA
1. Furati blindurile mai des
Cand oamenii se gandesc sa castige mai multe poturi, rar le vine in minte cea mai usoara metoda de a incepe sa faca acest lucru. Este vorba despre momentul dinaintea flopului.
De fiecare data cand reusesti sa furi blindurile, castigi suma dintre small blindul si big blind (1,5 blinduri in total) fara a trebui sa iti arati mana.
Avand in vedere ca in zilele noastre o rata de castig buna la mize mici este de 5 BB/100 (5 big blinduri la 100 de maini), sunt sigur ca se poate observa beneficiul de a castiga acei 1,5 BB cat mai des.
Sugestia mea este sa urmariti situatiile in care jucatorii din blinduri par sa fie jucatori tight care nu reactioneaza impotriva raiseurilor decat cu o mana foarte buna. Acestea sunt niste situatii des intalnite in zilele noastre la mize mici.
In aceste cazuri puteti deschide cu mult mai multe maini decat o faceti in mod obsnuit, maini precum -suited, -suited, si altele ca ele.
Nu trebuie sa exagerati, totusi, si sa incepeti sa deschideti cu maini precum -offsuit, pentru ca incepe sa devina evident ce faceti. Trebuie sa va asigurati ca aveti totusi niste standarde.
2. Faceti raise pe flop cu semi-bluffuri
In cele mai multe cazuri, jocul cu call este bun, dar marele avantaj de a adauga niste raiseuri din cand in cand este oportunitatea de a castiga mana pe loc. Sau, cel putin, va ofera control asupra potului.
De exemplu, sa spunem ca avem A pe un flop . Aceasta este o mana cu sanse de castig ascunse — doua draw-uri backdoor (culoare si chinta) plus doua carti mai mari decat cele de pe flop. Intr-o asemenea situatie, un raise pe flop ofera si mai multe sanse de a castiga potul.
Cateodata, dupa ce faceti raise, adversarul va folda o mana mai buna precum o pereche mai mica si veti castiga potul pe loc — ceea ce este nemaipomenit. Dar chiar si daca adversarul va da call, veti putea continua agresivitatea cu inca un bet pe turn cand vine o carte avantajoasa: o inima rosie, un as, un popa, o dama sau un valet.
Nu ma intelegeti gresit. Jucand doar call in flop este bine si este ceea ce ar trebui sa faceti in cele mai multe cazuri.
Insa, daca doriti sa incepeti sa castigati mai multe poturi fara a va arata mana, trebuie sa introduceti din cand in cand in arsenal miscari creative de acest gen. De asemenea, veti deveni un jucator impotriva caruia este mai dificil de jucat.
3. Dati call pe flop pentru a fura potul mai tarziu
O alta modalitate buna de a castiga mai multe poturi fara a ajunge la showdown este float-ul (a da call in flop pentru a fura potul pe o strada viitoare).
Mana pe care am discutat-o mai sus este un exemplu foarte bun de situatie in care puteti sa faceti asta. Daca v-a venit in gand sa dati fold, acesta poate sa fie un motiv major pentru care rezultatele la poker pe care le aveti pana acum nu sunt satisfacatoare.
Trebuie sa ne amintim ca, desi este bine sa fim selectivi cu mainile pe care le jucam si riscurile pe care ni le asumam, nu putem sa castigam poturi dand fold. Trebuie sa castigam mai multe poturi decat ni se cuvin, cand nimeni nu are o mana foarte puternica, ca sa avem succes in poker.
Mana discutata anterior este o situatie foarte buna pentru ca avem foarte multe procente ascunse de castig date de draw-urile backdoor si de overcard-uri. De fapt, aproape jumatate din cartile care vor veni pe turn ne imbunatatesc mana direct sau indirect. (orice inima rosie, as, popa, dama sau valet)
Strategia de float pe flop si pariu pe turn are efect, in special, impotriva regularilor mai slabi pe care ii intalniti cand jucati poker, live sau online. Sunt multi jucatori care vor paria in flop, dar care vor renunta la mana daca au primit call si nu au o mana foarte buna.
Asigurati-va ca identificati aceste situatii in care aveti sanse decente de a va imbunati mana printr-un backdoor si credeti ca puteti sa profitati de slabiciunile oponentului.
Ganduri de incheiere
Poker-ul se invata usor. Oricine se poate prinde ca trebuie sa parieze cand are  si sa foldeze cand are o mana foarte slaba. Avantajul real vine cand invatam sa ne convingem oponentii sa dea fold atunci cand avem doar A-high, un draw slab sau poate ultima pereche de pe board. In acest mod jucatorii ajung sa fie in top.

DISTRIBUIE SUMARUL ARTICOLULUI

Pentru a intelege importanta pozitiei nu trebuie deloc sa te gandesti prea mult sau sa fii un geniu. Este chiar foarte simplu. Deciziile pe care le luam in No Limit Holdem se bazeaza mereu pe informatii incomplete. Daca toata lumea implicata intr-o mana ar actiona inaintea noastra, am avea foarte multe informatii pe care ne-am putea baza cand luam o decizie. Aceste informatii pe care le acumulam cand cineva actioneaza inaintea noastra sunt probabil cele mai importante (daca nu chiar cele mai importante) lucruri pe care trebuie sa le intelegem si sa le asimilam.
De exemplu sa ne punem in urmatoarea situatie: aveti in mana 44 si sunteti in pozitia CutOff (inaintea dealerului). Toata lumea a dat fold pana la noi si decidem sa facem raise. In big blind se afla un jucator short staker care ne pune all in. In consecinta trebuie sa aruncam perechea de patrari. Daca am fi stiut ca da raise atunci nici nu am mai fi fost implicati in aceasta mana. insa nu am avut aceasta informatie. Facand schimb de pozitii si presupunand ca jucatorul short stack da primul all in, atunci cu siguranta ca am fi aruncat perechea din mana si nu am mai fi irosit banii de raise.
Exista cinci aspecte de luat in consideratie pentru a intelege conceptul de constientizare a pozitiei:
1. Cum afecteaza pozitia , mainile pe care alegem sa le jucam preflop
In modul general ar trebui sa jucam mai multe maini si sa le jucam mai agresiv pe masura ce pozitia noastra preflop se imbunatateste. Banii circula la masa incepand de la blind uri , inapoi spre buton ul de dealer. Deci este logic pentru noi sa vedem mai multe flop uri si sa luam initiativa mai des cand suntem in pozitie tarzie. Cand suntem in pozitie de inceput trebuie sa jucam un range foarte mic de carti „premium” iar pe masura ce ne indepartam de blinduri ne extindem range-ul de carti.

2. Cine sunt jucatorii din jurul nostru
Al doilea aspect pe care trebuie sa il avem in vedere este sa observam cine sunt jucatorii de langa noi. Te intereseaza 4 jucatori. Cei 2 din stanga ta si cei 2 din dreapta ta. Acestia sunt importanti deoarece ei o sa fie blindurile cand tu o sa fii in pozitie tarzie si tu o sa fii in pozitia blindurilor cand ei o sa fie in pozitie tarzie. Vom fi nevoiti sa luam multe decizii in functie de statisticile pe care le avem despre acesti jucatori. Impotriva lor vom lua decizia de a fura blindurile sau vom fi pusi in situatia de a ne apara blindurile. Atfel daca o sa avem mereu in pozitia blindurilor un jucator loose , nu vom putea sa furam aproape niciodata blindurile ceea ce evident este un lucru rau.
3. Putem sa ne manipulam pozitia dupa ce vedem flopul?
Da. O sa auzim de multe ori de izolarea celor care fac limp. Asta inseamna scoaterea jucatorilor care au o pozitie mai buna ca a noastra asupra jucatorilor care au facut limp . Acest lucru se face dand un raise preflop si de cele mai multe ori toti jucatorii in afara de limperi o sa se arunce.Astfel cand va veni flopul noi vom fi in pozitia in care vom vorbi primii si vom avea mai multe sanse sa castigam potul, indiferent daca am facut o mana sau nu.
[ad#text_ads2]
4. Reactionati impotriva celora care fac limp din pozitia de SB
Trebuie sa faceti aproape tot timpul un raise cand sunteti in pozitia de big blind, impotriva celora din pozitia de small blind, cand acesta din urma face doar limp. De cele mai multe ori acestia se arunca inainte de flop sau aproape in 100% din cazuri se arunca in cazul unui continuation bet.
5. Daca ai pozitie proasta atunci schimba masa
Daca avem jucatori in stanga si in dreapta noastra care ne fac sa jucam diferit fata de jocul nostru obisnuit preflop, mai ales in pozitie tarzie unde se fac cei mai multi bani, atunci este bine sa parasim masa si sa cautam alta unde o sa fim intr-o pozitie mai favorabila. Nu iti lasa mandria sa te controleze si sa incerci astfel sa castigi in fata dversarului care iti face mereu 3bet cand tu incerci sa furi blindurile.
Raportează
phany 15 septembrie 2022  
In 1769, tarina decide lichidarea independentei cazacilor si integrarea acestora in armata rusa. Drept urmare, capitanii (hatmanii/atamanii) cazacilor jura credinta si semneaza incadrarea cu grade de capitani si colonei in armata rusa. Numele lor sunt: Topa, Scapa, Taranu, Moldovan, Munteanu, Basarab, Procopie, Dragan, Desalaga, Ignat, Gologan, Ciorba, Vornicu, Abaza, Pavel Poloboc, Vasile Cociubei, Constantin Turculet, Apostol, Chigheci, Grigoras, Bogdan, Radu, Focsa, Grigorcea, Bocsa. Oare ce simt, in acest moment, citind aceste nume „ucrainene”, istoricul „demitizator” Lucian Boia, analistii si politicienii lui peste si pupezele de televiziune care oracaie de 25 de ani ca n-avem nici o treaba cu actuala Transnistrie, care n-ar fi apartinut niciodata Romaniei. Mai rau, nu numai Transnistria intreaga (69.000 km2) ci si Ucraina istorica au fost parte integranta a Tarii Moldovei, de la 1455/1456 pana la 1740 (Ucraina) si 31 decembrie 1791 (Transnistria).
Tarina grupeaza cazacii „margineni” in doua regimente numite: unul „Muntenesc”, sub comanda colonelului Grigore Buhatel, pe loc si al doilea, „Moldovenesc”, dislocat la Kiev, Simara si Orenburg, ca baza de recrutare pentru regiunea Ekaterinoslav, sub comanda colonelului Lungu.
In restul Moldovei dintre Bug si Carpatii Orientali, ocupata de rusi in cursul razboiului amintit (1768-1774), prin persuasiune, promisiuni si cumparare cu bani, tarina organizeaza un corp de armata romanesc format din voluntari. Tradand intentia de ocupare a restului teritoriului Moldovei dintre Bug si Carpatii Orientali acest corp primeste un statut, in fapt o proiectata Constitutie a viitoare Moldove ocupate, intitulat „Invatatura a insasi stapanitoarei mariri Ecaterina a II a, talmacita pe limba moldoveneasca din ordinul maresalului Petru Al. Rumeantev, cu osardia si cheltuiala mitropolitului Gavril, de Toma, al doilea logofat”. Acest corp romanesc de voluntari (un demn precursor al Diviziei Tudor Vladimirescu) de cca.12.000 de luptatori, era comandat de nepotii tradatorului domn aclimatizat rus, Dimitrie Cantemir, Constantin si Dumitrascu (fiii lui Antioh), avea un drapel de lupta pe care figurau stema imperiala rusa alaturi de bourul Moldovei, uniforme romanesti si biserica proprie cu serviciu in limba romana.
In 1783, tarina lanseaza proiectul de „Regat al Daciei” prin care se dorea gruparea, sub autoritatea arhiducelui Constantin, propus rege, toate teritoriile romanesti aflate sub suzeranitate otomana. Pentru implementarea lui, lichidand primejdia turco-tatara din spatele frontului, rusii cuceresc, in 1787, Crimeea. Aceasta este perioada cand, pe raportul lui Alexandru Mavrocodat, din 1786, tarina decide infiintarea, in fosta „Ucraina” dintre Bug si Nipru, a unei constructii administrativ statale, sub numele de „Moldova Noua”. Evolutia politica si militara, adjudecarea, in 1791, a teritoriului Moldovei dintre Bug si Nistru si faptul ca deschide zona Bug–Nipru ca teritoriu de colonizare pentru romanii si aromanii cu atributii militare din fosta Militargrenze (granita militara) a Imperiului Romano-German, pe masura ce Habsburgii inaintau spre sud, in Serbia, o face sa opteze, temporar insa, pentru numele.......”Noua Serbie”. O „Noua Serbie” locuita, acum, si de romani si de aromani si in care functiona, ca armata, ...”Polcul de husari moldoveni”.
Elementul romanesc dintre Nistru si Bug fusese intarit, inca din 1736-1739, de luarea in robie si asezarea aici, de catre generalul Munnich, a cca.100.000 tarani romani, barbati, femei, copii din Muntenia si teritoriile moldovenesti dintre Nistru si Carpatii Orientali. Mai radical, contele Panets, in 1774, ii propusese tarinei stramutarea intregii populatii romanesti a Moldovei dintre Nistru si Carpatii Orientali, dincoace, in teritoriile romanesti dintre Nistru si Nipru. In paralel, au fost adusi si colonisti rusi de dincolo de Nipru. La 1793, facand un recensamant in fosta „Ucraina” dintre Nipru si Bug, devenita „Noua Serbie”, mitropolitul Gavril si preotul Ivanov constatau ca, din 67 de sate ale regiunii Oceakov, 49 erau curat romanesti, restul mixte, romano-ruse, dar marii proprietari de pamant erau, in continuare, romani: Ion si Nicolae Cantacuzino, Teodor Rosetti, Ilie Catargiu, Sava Badiul, Scarlat Sturdza, Cristea Manuil, Ion Macarescu, Ion Iliescu, Teodor Sabau, Manuil Saul, Ion Cananau, George Craciun, Anton Pascal, Pintilie Hagila, Vasile Dodon, Teodor Romanescu, Emanoil Bals etc.
Dupa 1769, asadar, teritoriile de „la Margine” ale Moldovei au devenit cele dintre Bug si Nistru, cazacimea libera mutandu-si aici centrul de greutate,consilierul Sumakov raportand ca, in continuare, situatia etnica se pastreaza, de-a lungul litoralului Marii Negre, intre Crimeea si Nistru majoritatea locuitorilor fiind romani. Dupa cucerirea Transnistriei, ultimii cazaci independenti, in frunte cu generalul Ciorba, coloneii Mandra, Ghinea si Branca, jura credinta intrand in armata tarista. Ei vor fi organizati, in 1802, ca noua cazacime de la Bug, sub numele de Corpul Voznesensc, de catre tarul Alexandru I (180-825). Astazi, Transnistria istorica, de 69.000 km2, a fost redusa, administrativ teritorial, la 25.100 km2, din care 20.900km2 formeaza regiunea Odessa, formal in Ucraina, dar sub control rusesc, iar 4.200 km2, formal, apartin Republicii Moldova, dar sub numele de, inca, RASSM, constituie o enclava a Moscovei.
Nenorocire mare pentru minunatii nostri elitisti! Parca ii aud cum urla: „De unde si pana unde, cazacii, romani? ” Pai, hai sa vedem! „Cazac” sau, corect, „cosaq” inseamna in tatara „pribeag” si in turca „lotru”, cu alte cuvinte „haiduc”. Cazacirea la pragurile Niprului a fost un fenomen similar celei din NV-ul spatiului romanesc, adica haiducirii din mlastinile Tisei – fuga taranilor romani de pe mosii in zonele de margine, in randul comunitatilor romanesti vechi dar rare din „No man’s land”. Este vorba despre tarani romani, fugiti printre obsti satesti romanesti vechi aflate, in cazul „Ucrainei”, in zonele de margine sau de granita, disputate Tarii Moldovei, initial de Uniunea polono-lituaniana si de tatari, apoi de Imperiul Otoman si Rusia. Zona vizata a fost „pragurile Niprului” („za porojie”), din care cel mai important poarta, si astazi, numele de VOLOSKII, adica „Romanesc”. Aici, pe loc uscat, adica SEC, se facea adunarea de obste pentru deciziile importante, de unde numele de „SECE”. Oamenii se ocupau cu agricultura, vanatoarea, pescuitul, apoi, ca oameni liberi cu drepturi militare, cu mercenariatul sau raziile pe cont propriu in teritoriile tataro-otomane si polone. Militar, erau organizati pe „centurii” adica „sute”, de unde in pronuntie slava, „sotni”. Erau condusi de capitani, numiti dupa romanescul hatman (derivat din germanul hauptman) – atamani. Fenomenul incepe datorita devastarilor provocate de razboaiele cu tatarii, turcii si polonii, spre sfarsitul domniei lui Stefan cel Mare (1457-1504) si ia amploare in secolul XVI. In 1574, Cancelaria polona il informa pe Maximilian II de Habsburg (1564-1576) ca numitii cazaci sunt „nu numai din tinuturile noastre, ci si din cele ale Moscovei, Valahiei si din tarile Luminatiei voastre”, adica erau romani fugari de pretutindeni, inclusiv din Transilvania. Acelasi fenomen se intampla dincolo de Nipru, intre Don si Nipru, cazacimea de pe Don fiind formata, insa, din rusi si romani colonizati din ratiuni militare, cu incepere din 1482-1487, de Moscova. Este motivul pentru care, tot in 1574, mare vizir, Mehmed Sokoll, informa cancelariile europene ca „saraciti, s-au unit moldoveni, munteni si moscoviti si au facut multe pagube......... musulmanilor nostri”. Un an mai tarziu, Stefan Bathory, principe al Transilvaniei (157-1583) si rege al Poloniei (1575-1586), ii informa pe Habsburgi ca, in ansamblu, cazacii de o parte si de alta a Niprului sunt „oameni proveniti din diferite popoare, rusi, romani si chiar supusi de-ai nostri”, adica polonezi si lituanieni. Cei de la pragurile Niprului, insa, declara Cancelaria polona, in 1578, sunt „cei mai rai dintre moldoveni”.Pe unii dintre sefii „marginenilor” (ucrainenilor), polonezii au reusit sa-i atraga, prin cumparare cu ranguri boieresti, acestia ingrosand, prin deznationalizare, sleahta polona (familiile Ivanenco, Dumitrasco, Apostol, Afendie, Armasevski, Tomski, Brazuhi etc.). Majoritatea, insa, au ramas romani legati de domnia Tarii Moldovei.
Prima incercare de unificare a tuturor obstilor volohe cazacesti sub un singur hatman, a fost facuta de un os domnesc, pretendentul la tronul Moldovei in 1563, Dimitrie Wizniovietcki, nepot de fiica a lui Stefan cel Mare. A fost, insa, invins de Despot Voda, la 6 noiembrie, „la pod la Vercicani, pre Siret”, predat turcilor si executat in Galata. Romanii cazaci l-au adus, apoi, sub conducerea atamanilor Loboda si Nadabaicu (in falsele istorii.....Nelevaico), in 1572, pe unul de-al lor si l-au pus Domn – Ion Voda cel Cumplit (1572-1574). Abia fratele acestuia, insa, Ioan Nicoara Potcoava (Cretul), adus de atamanii Ceapa si Sah, avea sa impuna titlul, pentru un veac si jumatate, de Domn al Tarii Moldovei si capitan al Marginii. A fost urmat de „domnisorii” si domnii Petru Cazacul, Constantin Potcoava, Constantin Lacusta, Petru Schiopul, Ioan Lungu din Lapusna, Ioan Cazacul, Stefan Razvan, Mihai Viteazul etc. pana la Gheorghe Duca. Nefiind domni, ci doar hatmani (atamani) recunoscuti de intreaga cazacime, s-au ilustrat din vremea lui Ion Voda cel Cumplit si pana la sfarsit, pe langa cei mentionati, Ion Nadabaicu, urmat de Ion Grigore Loboda (1593-1597), pe care polonezii au vrut sa-l inlocuiasca cu Tihon Baibuza, apoi Samuila Chisca, Ion Sarcu, Ion Opara, Trofin Romanul (Volosanin), Ioan Sarpila, Timotei Zgura, Dumitru Hunu si, ultimul, Danila Apostol (1727-1734).
Seria atamanilor romani a fost intrerupta de Bogdan Hmelnitcki (1648-1654), boiernas polonez rasculat impotriva regelui, cel care a avut nefericita idee, in 1653, de alipire a „Marginii” la Rusia. Si aceasta deoarece, nefiind roman, s-a incuscrit cu domnul si protectorul sau, Vasile Lupu (1634-1653), la disparitia acestuia fiind vanat si de polonezi si de turci. Hmelnitcki era polonez, dar adjunctii sai erau Toader Loboda, polcovnic de Pereiaslav, Martin Puscariu de Poltava, Ioan Burla de Gdansk, Pavel Apostol de Mirgorod, Ieremia Ganju de Uman si Dumitrascu Raicea de Pereiaslav. In plus, sub el, comandantii Regimentului de elita cazacesc, „Slobodean”, adica al „Libertatii”, au fost generalii de brigada Dimitrie Bancescu si Varlaam Buhatel. In tratativele cu Rusia, Hmelnitcki a folosit, pe post de diplomati, pe Pavel Apostol, Dumitrascu Raicea, Grigore Gamalie de Lubensk, Ion Ursu-capitan de Poltava si Grigore Cristofor- capitan de Raskov.
La sfarsitul sec.XVII, dupa Gheorghe Duca, succesiunea au asigurat-o hatmanii Stefan Movila, Dimitrie Cantacuzino si Ene Draghinici. Cazacii, marginenii sau „ucrainienii” romani au luptat, intre Nistru si Nipru, impotriva polonezilor, sub Bogdan si Timus Hmelnitcki, fiind considerati de Samuel Kussevicz, starostele de Lemberg, drept „urmasii dacilor si au puternice virtuti militare”. In batalia de la Liov „cohortele de veterani ale dacilor transnistreni (Veteranae Dacorum Transnistrianorum) au luptat in centrul liniei de foc”. In batalia de la Zborov (1649), numai cazaci transnistreni au fost 10.000, iar in cea de la Beresztecko (1651), 4000. Ulterior, au luptat alaturi de suedezi, impotriva rusilor, participanad, sub conducerea lui Apostol Chigheci, cca. 8000 in batalia de la Leahovici (1706) si 4000 in batalia de la Poltava (1709). Ultimul mare hataman, Danila Apostol, a fost comandantul regimentului de la Mirgorod, dupa tatal sau, Pavel Efrem si bunicul sau, Apostol. Este descris de uzurpatorul sau, Mazepa, nu ca „ucrainean”, nu ca „moldovean” ci, clar, ca „roman”, drept „Apostol, de obarsie valaha, barbat din tata merituos in armata, ostas bun, din toti polcovnicii cel mai vechi, cel mai batran nobil, castigand cinstirea si dragostea tuturor regimentelor”. A murit la Sorocinti, la 17 ianuarie 1734, succedandu-i fiul sau Petre, polcovnic de Lubni, care avea sa se integreze ca general de brigada in armata rusa. Celalalt fiu, Pavel, polcovnic de Mirgorod, s-a casatorit in 1736, cu fiica generealului rus Matei Muraviov, urmasul sau fiind celebrul diplomat, scriitor si mason rus Ioan Muraviov Apostol (1762 – 1851).
„Ucraina” istorica asadar, sau teritoriile de „la Margine” ale Tarii Moldovei au insumat 44.500 km2 (u Craina propriu-zisa) si 69.000 km2(Transnistria), adica un total de 113.500 km2 de pamant romanesc, rapit Tarii Moldovei de Rusia. Un teritoriu in care domnii Moldovei au intemeiat orasele intre Moghilau, pe Nistru (1600) si Oceakov, pe Nipru. Si-au stabilit garnizoanele la Lerici (1455), apoi la Caffa si Mangop (1473-1474), au dat danii boierilor (ex. Boierii Jora sau Golia si Movila etc.). Toponimele si hidronimele romanesti au fost, in ultimele doua secole, slavizate, populatia supusa unui regim intens de deznationalizare, in special in epoca bolsevica, iar termenul „u Craina” a ajuns sa desemneze o alta realitate geopolitica si etnostatala, nu neaparat datorita Rusiei.
Ajunsa la Nistru in 1791, Rusia, prin Tarul Alexandru I, a incercat sa ia tot teritoriul ramas Moldovei, dar si Muntenia intreaga, dintr-o singura lovitura, in 1807, la tratativele cu Napoleon I. Francezii s-au impotrivit la Tilsit, apoi la Erfurt, declarand ca principatele nu sunt teritorii turcesti, Rusia trebuind sa solicite, contra pacii, de la turci, teritorii din „Casa Islamului”. Asa s-a inventat termenul „Basarabia”. Initial, astfel se numea o fisie ingusta de pamant, litorala Dunarii maritime, fosta „Vlahie” dunareana, pomenita in secolul sec.IX-XII de bizantini, de la varsarea Siretului, pana la Chilia, adjudecata, in 1343-1345, de domnul muntean, Basarab I si fiul sau, Nicolae Alexandru, de la Principele Dimitrie (tatar crestinat). In 1807-1809, rusii au scris pe harti „Basarabia”, intre Siret si Nistru, intre Chilia si Hotin, prezentandu-l drept teritoriu turcesc, cucerit de turci, de la unul, Stefan cel Mare, in 1484. Cum francezilor li s-a parut suspecta aceasta Basarabie atat de mare, rusii si-au cerut scuze reducand „Basarabia” la teritoriul de 45.630 km2, dintre Prut si Nistru, Chilia si Hotin.
Interesant este ca Circulara lui Alexandru I catre generalii armatei rusesti de ocupatie din Principatele Romane dateaza din 1807, cu cinci ani inainte de smulgerea (28 mai 1812) celei de a treia halci din trupul Tarii Moldovei. Si mai interesant este faptul ca este deosebit de actuala, deoarece recomandarile se axeaza pe cunoasterea psihologiei colective si a tarelor elitei politice romanesti: „Administrand Basarabia, trebuie cugetat sa se aseze fundamentele uni edificiu mai intins. Poporul acestei provincii trebuie sa primeasca binefacerile unei administratii parintesti si liberale, ca astfel sa fie atrasa, cu dibacie, atentia popoarelor limitrofe asupra fericirii ei.
Bulgarii, moldovenii, muntenii si sarbii au o patrie ....... sa le usuram calea sa o afle!Trebuie sa exaltam prin toate mijloacele aceste populatiuni spre a le aduce la telul ce ne propunem.
Pentru a ajunge la intemeierea unui stat slav, trebuie sa le promitem independenta, barbatilor influenti recompense pecuniare iar decoratiuni si titluri convenabile pentru ceilalti!”
„Basarabia” a fost rapita la 28 mai 1812 datorita manevrelor sefului spionajului rus pentru Europa de SE, Manuc Bey, ulterior refugiat si lichidat, la Hancesti, de mafia bancar financiara europeana deoarece voia transformarea noii provincii intr-o Elvetie a Orientului. „Libertatile” au durat doar pana la 28 februarie 1828, cand tarul Nicolae I a infiintat, prin decret, „Institutul pentru administrarea Oblastiei Basarabia” prin care autonomia a fost suprimata, institutiile romanesti suprimate si inlocuite cu cele guberniale, iar limba romana fost interzisa, fiind inlocuita de rusa (se putea folosi doar „in caz de necesitate”). Restul teritoriului romanesc extracarpatic urma sa fie cucerit, tot pe bucati, Moldova dintre Prut si Siret, apoi cea dintre Siret si Carpati, la fel Muntenia si Oltenia, conform „Planului Prozorovski”, elaborat la 15 aprilie 1810, in vigoare si astazi, cele patru urmand sa devina gubernii in cadrul unei Federatii ruso-slave. Ca sa extrapolam termenii, aceasta federatie prevedea urmatoarele „euroregiuni”:
1. Regatul Daciei, cu Muntenia, Moldova pana la Prut, Transilvania, Oltenia, Bucovina si Dobrogea cu Delta Dunarii;
2. Regatul Bulgariei, cu Rumelia si Macedonia;
3. Un Regat al Ungariei;
4. Un Regat Sirbo-Croato-Sloven;
5. Un Regat al Greciei cu Thessalonic;
6. Constantinopolul cu Stramtorile.
Proiectul a fost stopat de declansarea Revolutiei de la 1848 si de actiunea serviciilor germane si austriece, apoi austro-ungare care aveau propriile lor obiective pe seama Rusiei. In plina revolutie europeana republicana, serviciile germane si austriece au lansat, in Galitia, sloganul „ Nu sunteti rusi, ci ruteni.”, proclamand dreptul la existenta al „Republicii Rutene” de la Liov la Nipru. Voiau sa ia Rusiei 1000.000 de km2inventand o „natiune culturala” in care sub numele de „rutean” sa intre, de-a valma, romani, fosti romani deznationalizati prin rusificare (fostii „pruteni” sau „brotnici” deveniti „ruteni”), rusi, polonezi, fosti romani deveniti polonezi prin deznationalizare (gorali), traci slavizati (hutanii sau hutulii), traci sau lituanieni, letoni, estoni, finlandezi, slovaci, tatari, greci si gotii, inca subzistand in Crimeea. Reactia romanilor a fost prompta. Asa cum astazi se impotrivesc trimiterii de catre „ucraineni” sa lupte la Donetk, la 1848 s-au impotrivit „Miscarii rutenesti” din Galitia, cerand separarea Bucovinei de aceasta.
In 1849, Habsburgii au fost salvati in fata secesiunii nobililor unguri, botezata „revolutie”, de catre rezistenta armata a romanilor si interventia trupelor tariste. Drept multumire, din 1850, „Miscarea ruteneasca” a devenit, nu numai sovin antirusa, ci si sovin antiromaneasca. In fruntea ei a fost pus fostul agent al lui Lajos Kossuth, hutanul Lucian Cobilita.
Dupa realizarea dualismului (1867), „Miscarea ruteneasca” a trecut la pregatirea secesiunii fata de Rusia a teritoriilor de la Vest de Caucaz, ideologi fiind evreii polonezii Markim Saskievici, Iacob Holovatki si Ivan Varghilovici. Conceptul doctrinar era dreptul „natiunii rutene” la un „stat Rutenia” de 5 milioane de suflete, intre Muncaci si Nipru in care, in ceea ce ne priveste, pe langa teritoriile romanesti deja inglobate de rusi sau germani, urmau sa intre si Maramuresul intreg, nordul Ardealului si nordul a tot ceea ce mai ramasese din Moldova. Adica ceea ce a incercat sa ne rapeasca, ulterior, Nikita Hrusciov, intre 1944 si 1954.
Prin manipulare sau cumparare cu promisiuni cu bani, elevii si studentii tineri de la Liov au fost organizati in Asociatia „Provita”, adica „Desteptarea”, o organizatie „ruteana” cu caracter violent antirus, antiroman si antipolon. Replica rusa a venit, prin infiintarea, la Kiev, de catre Ohrana tarista, a unei asociatii „rutenesti”, prorusa, „HROMADA”.
In 1869, imparatul Franz Josef a intemeiat un serviciu special, cu fonduri imense, condus de contele Franz Stadion, sa orienteze miscarea PROVITA in directia secesiunii fata de Rusia dar si impotriva miscarilor de eliberare polona si romana. Alaturi de el, in fruntea luptei pentru „limba ruteana”, „poporul rutean” si „Republica Rutenia”, s-au aflat, ca adjuncti, „rutenii” Popovici, Branzan si Cucuruz. Ei au editat, la Liov, ziarele de propaganda „Holovna Rada Ruska” sau „Rada Swietojurka” si „Zorja Halycka”.
In 1894, l-au adus de la Kiev la Liov pe istoricul falsificator, Mihail Hrusevski. Sustinut de Miron Corduba, acesta a solicitat renuntarea la termenul de „rutean” si inlocuirea cu cel de „ucrainean”, adica „la marginean”. Era o preluare dupa termenul de „ucrainti”, cum le spuneau, in graiul popular, romanii, „marginenilor” in general si, in mod deosebit, romanilor rusificati. In 1894 asadar, Hrusevski si gasca lui sponsorizeaza serviciile austro-ungare la care s-au asociat cele germane, au inventat notiunile de popor, natiune si limba „ucrainene” („la marginene”), ba chiar si o istorie ucraineana, proiectand-o in trecut. Tot ei au decis ca la viitoarea tara, „Ucraina”, sa fie atasate: Maramuresul intreg, de la nord de Viseu; tot teritoriul romanesc dintre Muntii Gutai si Apa Turului, tot Ardealul de Nord, Bucovina intreaga si nordul Basarabiei.
Oficial, in 1914, la Berlin, in perspectiva razboiului, Kaiser-ul Wilhelm II a infiintat si sponsorizat „Asociatia pentru eliberarea Ucrainei”, vizand secesiunea teritoriilor dintre Carpatii Padurosi si Caucaz, fata de Rusia. Se explica de ce razboiul a fost declansat in Galitia de catre fortele germano-austro-ungare.
La 27 februarie/12 martie 1917, s-a declansat revolutia in Rusia, tarul Nicolae II abdicand la 15 martie. Reactia germano-austro-ungara a fost prompta – organizarea, la Kiev, a Radei centrale, in frunte cu Mihail Hrusevski, care proclama autonomia largita a „Ucrainei” in cadrul Rusiei.
La 14 septembrie 1917, rusii au proclamat Republica. Germanii au reactionat prin aducerea lui Lenin, agentul lor, din Finlanda la Petrograd si sponsorizarea Insurectiei Bolsevice (25 octombrie/7 noiembrie). Lenin le-a acordat dreptul la secesiune, prin „Declaratia drepturilor popoarelor din Rusia” (2/15 noiembrie 1917) si a dat mana libera Germaniei in teritoriile de Vest ale Imperiului fost tarist, prin Pacea de la Brest-Litovsk (20 noiembrie/3 decembrie). Germania a construit, imediat, „Ucraina Mare” cu centrul la Kiev ca baza de operatii, promitandu-i lui Hrusevski atasarea, ulterioara, a Transcarpatiei, Bucovinei, Galitiei si Basarabiei. Reactia rusa s-a produs prinStalin, comisar al guvernului, insarcinat cu „drepturile popoarelor”, care le-a declarat, imediat, „contrarevolutionare”, pe toate cele care si-au proclamat independenta si, la 11/24 decembrie 1917, la Harkov, a proclamat „Republica Sovietica Ucraineana”. La 31 ianuarie 1918, Congresul General Unit al Sovietelor din Rusia a anulat „Declaratia drepturilor popoarelor” prin „Declaratia drepturilor poporului muncitor si exploatat”, iar recent infiintata Armata Rosie a zdrobit fortele lui Hrusevski, la Pskov, Talin si Narva. In mare graba, Germania si Austro-Ungaria au proclamat (9 februarie 1918) constituirea, din Galitia si Bucovina, a unui regat autonom in cadrul Austro-Ungariei si au smuls Kievului promisiunea de furnizare a unui milion de puduri de grau contra sprijin militar. Drept urmare, la 18 februarie 1918, trupele germano-austro-ungare au invadat „Ucraina” si au ocupat Kievul, restaurand autoritatea lui Timosenko......pardon, a lui Hrusevski. In sprijinul „democratiei” de atunci, englezii au organizat, la 3 marie 1918, desantul de la Murmansk, germanii profitand pentru a-l unge pe generalul Skoropadski, hatman al Ucrainei, la 30 aprilie 1918. Au urmat evenimentele cunoscute care au condus la destramarea Austro-Ungariei si capitularea Germaniei si razboiul civil din spatiul rus, proiectat inca din 1912, de masoneria europeana, pentru 1920, drept „Teritoriu de experimenare a ideilor socialiste”. In razboiul civil, romanii, fosti cazaci, au luptat, ca de obicei, atat de partea rusilor care i-au deznationalizat prin celebrii Frunza/Frunze si Ceapa/Ceapaev, cat si de partea „albilor”, ultimul ataman liber cunoscut in istorie fiind romanul Nestor Mahna, pe care noi l-am invatat in istoriile falsificate ca „ucraineanul” ..... „Mahno”.
La 29 noiembrie 1918, la Kiev, s-a proclamat RSS Ucraineana, bolsevicii preluand, drept extrem de utila, nascocirea germano-austro-ungara. Acesteia aveau sa-i ataseze si alte teritorii romanesti, dar si teritorii rusesti in partea de rasarit, facand ca lucrurile sa fie aproape imposibil de descalcit astaz
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.